Externe

Vaticanul este presat de ONU să trimită în justiţie pe preoţii pedofili

Sfântul Scaun a anunţat că a "luat act" de acuzaţiile formulate de ONU.

Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a cerut, miercuri, Vaticanului să defere justiţiei toţi pedofilii din cadrul Bisericii, criticând atitudinea Sfântului Scaun din trecut, relatează AFP. Comitetul cere Vaticanului "să elibereze imediat din funcţie orice persoană suspectată de abuz sexual şi să defere cazurile lor autorităţilor judiciare competente la încheierea anchetelor şi urmăririlor".

Vaticanul încalcă, până în prezent, Convenţia asupra drepturilor copilului, în cazurile de abuzuri sexuale, a declarat miercuri pentru presă Kristen Sandberg, preşedinta Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului, relatează AFP.
Întrebată dacă în raportul pe care Comitetul l-a prezentat miercuri se arată că Vaticanul încalcă această Convenţie în cazurile de abuzuri sexuale, Kirsten a spus "răspunsul meu este simplu, da, există o încălcare a Convenţiei până acum, pentru că nu au făcut tot ceea ce ar fi putut să facă".

Sfântul Scaun a "luat act" miercuri de acuzaţiile dure formulate de ONU împotriva sa în privinţa unor cazuri de pedofilie, dar a respins "o tentativă de ingerinţă" cu privire la poziţia Bisericii Catolice faţă de avort, relatează AFP.
"Sfântul Scaun ia act de obsrvaţiile finale", pe care le va examina "cu atenţie", anunţă Vaticanul într-un comunicat.

Însă Vaticanul critică, în acelaşi timp, "o tentativă de ingerinţă în învăţătura Bisericii cu privire la demnitatea persoanei şi exercitarea libertăţii religioase", referindu-se la critici formulate de către un comitet ONU cu privire la poziţia Sfântului Scaun, care se opune avortului şi contracepţiei.

Sursa: realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *