Actualitate

Veaceslav Zaporojan noul judecătorul la Curtea Constituţională

În opinia membrilor comisiei, Veaceslav Zaporojan, singurul candidat rămas în cursă, a avut o prestație impecabilă în cadrul interviului public, probă ce s-a desfășurat astăzi, oferind răspunsuri argumentate la toate întrebările care i-au fost adresate. Totodată, candidatul a promovat cu succes și primele două etape ale concursului: preselecția și proba scrisă, concluzia comisiei fiind că este în corespundere cu toate criteriile profesionale și cele de integritate, necesare funcției pentru care a aplicat.

Din comisie au făcut parte foştii judecători la Curtea Constituţională Victor Puşcaş şi Nicolae Osmochescu, decanul Facultăţii de Drept a USM, Sergiu Băieşu, dar şi reprezentanţii societăţii civile Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă, Ludmila Andronic, preşedintele Consiliului de Presă, Sorina Macrinici, consilier juridic al Centrului de Resurse Juridice.

Reamintim că, șapte persoane au depus dosarele pentru suplinirea funcției vacante de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului.

Magistraţii Curţii Constituţionale sunt desemnaţi proporţional de către Parlament, Guvern şi Consiliul Superior al Magistraturii. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *