Timpul Liber

Vedetele de la Hollywood oferă milioane de dolari în scopuri caritabile

Cântăreaţa şi actriţa americană Barbra Streisand a stârnit un val de simpatie în primăvara lui 2008, când a făcut o donaţie de cinci milioane de dolari pentru un program de sănătate cardiacă destinat femeilor, iniţiat de un spital din Los Angeles. Recent, fundaţia artistei a donat alte 1,7 milioane de dolari aceleiaşi cauze.

Pe lângă conturile generoase, influenţa în showbiz şi prezenţa în clasamentele celor mai sexy actori în viaţă, Angelina Jolie şi Brad Pitt n-au ratat nici categoria celor mai implicaţi filantropi. În 2010, organizaţia lor, Jolie-Pitt Foundation, a donat 6,4 milioane de dolari, dintre care două milioane au luat calea unei clinici din Etiopia. Totodată, în 2001, actriţa a fost numită ambasador UNHCR şi de atunci a călătorit în jurul lumii pentru a susţine drepturile refugiaţilor.

Componentul trupei U2, Bono, a militat atât de intens în cadrul unor campanii împotriva răspândirii SIDA, încât în 2006 a fost inclus printre cei 191 de nominalizaţi la Premiul Nobel pentru pace. Eforturile sale filantropice s-au concentrat în special în jurul organizaţiei DATA (Debt AIDS Trade Africa).

După ce nepoata sa a murit la vârsta de 16 ani din pricina unui fibrom, interpreta Celine Dion s-a implicat în strângerea de bani pentru Fundaţia Canadian Cystic Fibrosis. De asemenea, diva şi-a făcut un obicei din a dona în scopuri caritabile o parte din veniturile obţinute în urma concertelor pe care le susţine.

Oprah Winfrey este una dintre cele mai generoase celebrităţi. Conform Chronicle of Philanthropy, vedeta americană a donat aproximativ 52 milioane $ doar în 2005. Din această sumă, 36 milioane $ au fost oferite fundaţiei care îi poartă numele, dedicată unor programe speciale pentru femei şi copii.

Silvia Ursu,
după presa internaţională

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *