Eveniment

Vernisajul Vinului a premiat cel mai efervescent spumant

La eveniment s-au întrunit 26 de producători mari și zece producători mici, care au pus la dispoziția participanților pentru degustare peste două sute de vinuri. Vizitatorii au putut savura din renumitele vinuri dar și din cele peste 30 de licori noi lansate cu această ocazie. Printre noutăți se numără un vin roșu sec „Serendipity” de la Et Cetera, „Chi Vintage Spumant” Clasic Brut de la Cimișlia Wineries și „Alb de Merlot” de la Gogu Winery.

În ajunul sărbătorilor de iarnă, spumantele au fost în centrul atenție, iar ediția „Vernisaj Efervescent”, cu numărul nouă fiind dedicate acestor vinuri la care au venit peste o mie de persoane, conform datelor organizatorilor.

Conform tradiției sărbătorii, participanții desemnează cele mai apreciate vinuri de la eveniment. Astfel, câştigătorii concursului de această dată au fost Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A., care a luat premiul „Vernisajul Efervescent”, pentru spumant de tip alb dulce, „Capriccio”. Premiul „Vernisajul în Roșu” au fost atribuite vinurilor „Lupii” de la vinăria Gitana și Individo Rară Neagră Malbec Syrah de la Chateau Vartelly.

„Rezultatul eforturilor noastre comune, atât ale autorităților, ale Oficiului Național al Viei și Vinului, cât și ale companiilor vinicole care au implementat standarde internaționale de calitate, au rezultat să creeze produse vinicole care pot concura cu marile branduri internaționale din domeniu. Vreau să menționez importanța contribuției celor care se află astăzi aici în sală – cei pe care îi pasionează vinurile de calitate, care doresc să deprindă și să-și eleveze cultura consumului de vin”, a declarat Dumitru Munteanu, directorul al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

Vizitatorii și oaspeții capitalei s-au arătat mulțumiți de vinurile autohtone și felul cum acestea sunt promovate. Câteva persoane din Japonia care au vizitat pentru a doua oară vernisajul, au spus că calitatea vinurilor moldovenești se datorează soiurilor autohtone care cresc pe teritoriul țării noastre, iar acestea pot concura cu renumitele vinuri din lumea mare.

Cea de-a IX-a ediție a Vernisajului Vinului a venit și cu premii deosebite pentru cei care s-au implicat activ în promovarea brandului „Wine of Moldova” pe piețele internaționale. Distincția „Cavalerul Vernisajului Vinului 2015” a fost acordată lui Victor Guzun, ex-ambasador al Republicii Moldova în Estonia. Pe parcursul acestui an, diplomatul a participat, în calitate de ambasador al Vinului Moldovei, la mai multe evenimente de prezentare și promovare a Vinului Moldovei.

Ca în ceilalți ani, vizitatorii au putut achiziționa vinuri de calitate la prețuri prețuri promoționale oferite de producători în ajunul sărbătorilor de iarnă.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *