Muzică

„Veselia” – mai tânără ca niciodată

Timp de trei ore, publicul a asistat la un spectacol extraordinar susţinut de remarcabila formaţie de dans popular din Moldova, Ansamblul „Veselia”. Coregrafie de excepţie, graţie în fiecare mişcare şi mult talent au demonstrat toţi dansatorii – de la cel mai mic, de doar patru anişori, până la veteranii formaţiei, de 60 de ani.

Spectatorii i-au aplaudat pe artişti pentru dansurile autentice, reprezentând diferite zone ale Moldovei, dar şi ale altor popoare – dansuri ruseşti, bulgăreşti, sârbeşti, ţigăneşti -, toate cizelate de conducătorul artistic şi coregraful Ansamblului, Gheorghe Ivanov. Cu multă căldură au fost primiţi de public şi invitaţii speciali ai serii, artiştii Veronica Mihai, Ion Paladi şi Olga Ciolacu, care pe parcursul carierei lor au fost solişti ai Orchestrei „Veselia”. Momentul culminant al serii a fost duelul pe scaun a două generaţii de dansatori.

La sfârşitul spectacolului, lui Gheorghe Ivanov i-a fost acordată Diploma de gradul I pentru măiestria şi efortul depuse în menţinerea şi promovarea dansului popular pe parcursul a trei decenii.

Elena Sărăteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *