Actualitate

Veste cruntă pentru românii din Marea Britanie. S-a stabilit data Brexitului

Divorţul de UE va avea loc la ora 23.00 pe data de 29 martie 2019, iar premierul Theresa May a avertizat că nu va accepta nicio încercare de blocare a Brexit, notează BBC.

„Ora 23.00 pe 29 martie 2019 este scrisă negru pe alb într-un camendament la legea Brexit. (…) Va fi acolo pe prima pagină a acestei legi istorice: Regatul Unit va părăsi UE pe 29 martie 2019, la ora 23:00 GMT”, a precizat premierul britanic, susţinând că Guvernul este determinat să ducă la capăt acest mandat. Actul normativ va fi dezbătut săptămâna viitoare de parlament, însă se aşteaptă ca May să se confrunte cu opoziţie.

Autorul articolului 50, care a activat Brexit, Lordul John Kerr, fost ambasador al Marii Britanii la UE între 1190 şi 1995, este aşteptat să susţină astăzi un discurs în care să explice că procesul poate fi întrerupt.
„Ne putem răzgândi în orice etapă a procesului. Nu trebuie să părăsim UE doar pentru că doamna May a trimis o scrisoare la Bruxelles. De fapt, avem încă libertatea de a alege cum să acţionăm. Oamenii au dreptul să aibă o viziune diferită şi nu există nimic în articolul 50 care să-i oprească”, se arată în discursul obţinut de BBC.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *