Actualitate

Veteranii războiului de pe Nistru vor gărzi populare pentru ordinea publică în PMAN

Anatol Macovei, unul din foştii combatanţi, care participă la protestele Platformei DA din centrul capitalei, a respins acuzaţiile că gărzile vor fi nişte structuri în afara legii. „Este vorba doar de o intenţie, dar deja am fost acuzaţi de mass-media loială guvernării. Nu ne dorim să creăm o structură militară. Vor fi organizate doar nişte structuri pentru a ajuta poliţia să menţină ordinea publică. Eu am lansat doar o idee, iar fiecare a interpetat-o cum a dorit”, a spus Macovei.

Mihai Tomacinchi, un alt veteran care protestează, a spus că la protestul de duminică, 4 octombrie , au apărut provocatori, care au încercat să deturneze manifestaţia. „Avem mai mult timp de când protestăm paşnic. Ceea ce s-a întâmplat duminică a fost din cauza unor provocatori. Noi, care avem o experienţă în asigurarea ordinii publice, vom contribui la menţinerea ei. Dar vom continua să protestăm. Nu am luptat în 1992 ca această ţară să ajungă un stat capturat de către oligarhi”, a declarat Tomacinschi.

Fostul ministru de interne, Ghenadie Cosovan, preşedintele organizaţiei de veterani „Credinţă Patriei”, a spus că deşi nu particpă la protestele din PMAN, este cu sufletul alături de camarazii de arme. „Aştept doar o invitaţie şi aş putea să mă alătur foştilor camarazi. Veteranii războiului de la Nistru au fost dispersaţi intenţionat. Dacă ne-am uni, am reprezenta o forţă serioasă, de care ar asculta nu doar actuala guvernare, dar şi toate guvernările care urmează să vină”, a spus Cosovan.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *