Ultima oră

Vezi aici încălcările înregistrate pe parcursul zilei

În SV nr.22 Ciuteşti, CER Nisporeni, membrii BESV au înregistrat în listă 4 observatori, pe când în secţia de votare se află 9 observatori.
În SV nr.17 s. Corjeuţi, CER Briceni, a fost eliberat un buletin de vot în baza paşaportului naţional pentru călătorii în străinătate.
În SV nr. 22 s.Pohrebea, CER Dubăsari, s-a constatat lipsa preşedintelui şi vicepreşedintelui timp de 2 ore.
SV nr.34 or. Bălţi, CER Bălţi, a fost închisă de la 10.05 până la 10.25, din cauza chemării ambulanţei pentru un alegător căruia i s-a făcut rău.

În SV nr.12 s.Dubăsarii Vechi, CER Criuleni, soţilor li se permite să intre împreună în cabina de vot.
În SV nr.37 s. Scorţeni, CER Teleneşti, s-a interzis unei persoane cu dizabilitate de vedere să fie însoţită în cabina de vot de o altă persoană.
În SV nr.19 s. Bursuceni, CER Sîngerei, mai mulţi alegători ţineau la vedere buletinele de vot cu ştampila aplicată pe denumirea concurentului electoral.
În SV nr.289 Grătieşti, CER Chişinău, un alegător a întors buletinul de vot înapoi membrului comisiei şi a ieşit din SV pentru a vorbi la mobil. Buletinul întors de către acesta a fost anulat, cetăţeanului refuzându-i-se oferirea altui buletin la întoarcere.
SV nr.41 s.Varnița, CER Anenii Noi a fost închisă pentru 10 minute, timp în care a fost pregătită a doua urnă de vot, prima fiind deja plină. A doua urnă de vot a fost confecţionată din carton, în aceasta nefiind introdus procesul verbal. Aceeaşi situaţie a fost constatată la SV 40 Varnița, CER Anenii Noi, care a fost închisă pentru 7 minute.

În SV nr.5 or.Comrat, CER UTAG s-a constatat absenţa a 28 persoane, care au fost introduse în listele suplimentare.
În SV nr.4 or.Comrat, CER UTAG, în lista de bază nu s-au regăsit 33 de persoane.

Mai mulţi concurenţi electorali continuă să facă agitaţie electorală, contrar prevederilor legislaţiei. Astfel de cazuri au fost constatate în r. Ungheni (agitaţie electorală prin sms, cu mesajul „Golosui za POBEDU, Golosui za LUPU") şi în preajma SV nr.3 or. Taracalia, CER UTAG (primarul de Taraclia – Gaidarji Vasilii – făcea agitaţie în favoarea unui concurent electoral.)

Observatorii Promo-LEX au constatat abateri de la procedura votării cu urna mobilă, în cel puţin două secţii de votare din două circumscripţii electorale. Spre exemplu în SV.36 s. Cazaclia, CER UTAG, au fost constate 6 cereri de votare la locul aflării, întocmite de către asistente medicale, iar la SV nr.33 s. Hagimus, CER Căuşeni, au fost depuse, 80 cereri de votare la locul aflării, dintre care 47 au fost depuse de către călugări.

În r. Anenii Noi, un concurent electoral a organizat transportarea alegătorilor din or. Bender în s.Varniţa, folosind 2 autobuse. La fel s-a procedat şi în r.Criuleni, unde un alt concurent electoral a transportat alegători la secţia de votare din s. Zolonceni la SV nr.12/3 or.Criuleni cu un autobus marcat cu afişajul concurentului respectiv.

La intrarea în or.Bender, pe traseul Chişinău-Bender, postul de grăniceri transnistrian, a fost întărit cu efectiv dublu.
În s. Corjova, în aproprierea licelui teoretic Mihai Eminescu, s-a constat prezenţa circa 100 de persoane cu placate " Net Viboram V Prednestrovii, Net Rumînizaţii V PMR". O situaţie similară a avut loc la gimanziul din s. Corjova. Manifestanţii se aflau în stare de ebrietate.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *