Actualitate

Vezi ce a primit, de ziua sa, Mircea Snegur de la Petru Lucinschi

Mircea Snegur, primul presedinte al Republicii Moldova, si-a sarbatorit cea de-a 70-a aniversare doua zile la rand. Duminica, 17 ianuarie, presedintele a petrecut alaturi de rude, prieteni apropiati si fosti colegi. Iar astazi au venit sa-i ureze „La multi ani!” admiratori din toata republica, aducandu-i un „munte” de flori, stilouri si tablouri…

La cei 70 de ani pe care i-a implinit duminica, Mircea Snegur este plin de energie, glumeste si se bucura de fiecare invitat. El ne-a spus ca are foarte multe planuri de realizat si isi doreste sa fie sanatos, ca sa poata duce la bun sfarsit scrierea memoriilor, care vor constitui o parte din istorie, si ca familia sa-i fie sanatoasa si mereu alaturi. „Sunt plin de idei, mai ales in domeniul scrisului”, a mentionat Mircea Snegur.

Printre persoanele care l-au felicitat, astazi, pe primul presedinte a fost si presedintele nr. 2, Petru Lucinschi, care isi va sarbatori ziua de nastere zece zile mai tarziu. „La aceasta varsta, va doresc sanatate si ca oamenii care va pasesc pragul, spunandu-va cuvinte frumoase, sa fie intr-adevar sinceri. Iar dvs. sa le puteti da tot ce ati acumulat de-a lungul anilor – ma refer la sfaturi…”, i-a spus Petru Lucinschi lui Mircea Snegur.

Primul presedinte a fost felicitat si de catre deputatii din primul parlament. Acestia si-au amintit de perioada cand au muncit cot la cot alaturi de el si au spus ca sunt mandri ca au facut istorie impreuna. Din partea colegilor din primul legislativ, Mircea Snegur a primit poza care a fost facuta imediat dupa semnarea independentei R. Moldova.

Cei care au venit sa-l salute pe omagiat au curs rau. Deputatul Veaceslav Untila i-a daruit presedintelui un stilou „Parker” cu care sa-si termine memoriile. „Domnul Snegur a fost pentru mine un simbol de lupta impotriva comunismului, mi-a fost calauza atunci cand m-am lansat in politica si este un om extraordinar”, a mentionat Untila. Printre cei care l-au felicitat azi pe Mircea Snegur au fost colegii din aparatul presedintelui, viceministrul Justitiei, Gheorghe Susarenco, politicianul Dumitru Braghis, presedinta „Moldova-Agroindbank”, Natalia Vrabie, membrii Fundatiei „Draghistea” din Ialoveni, membrii Academiei internationale de dezvoltare agricola si alte personalitati. In doar cateva ore, Mircea Snegur s-a pomenit in fata unui munte de cadouri – multe flori, multe carti, stilouri, parfumuri si tablouri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *