Finanţe

Vezi ce venituri au avut în 2010 Andrei Usatâi şi Mihai Moldovanu

Este vorba de ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi şi vicepremierul Mihai Moldovanu. Potrivit informaţiilor prezentate, Usatâi a obţinut, în 2010, un venit de 129 mii de lei, bani veniţi de la locul de muncă. Alte 20 de mii actualul ministru al Sănătăţii le-a obţinut din alte surse legale. Totodată, Usatâi mai deţine o casă de locuit la Anenii-Noi (170 metri pătraţi, în valoare de 520 mii de lei) şi un apartament la Chişinău (56 metri pătraţi, în valoare de 310 mii de lei). Ministrul mai are şi un autoturism Audi-6, în valoare de 148 mii de lei.

Mihai Moldovanu a câştigat, în anul 2010, la locul de muncă 107 mii 332 de lei. Vicepremierul mai deţine un lot de pământ în comuna Truşeni, cu suprafaţa de 0,10 ha (grădină) şi altul în satul Ordăşei, raionul Teleneşti (10,27 ha). De asemenea, oficialul mai este proprietarul unei case în Chişinău, precum şi a două apartamente din capitală. Mihai Moldovanu are şi trei autoturisme (Subaru, Hyundai şi Toyota).

Asociaţia Presei Independente (API) continuă campania „Avere la vedere”, prin care promovează transparenţa averii şi veniturilor demnitarilor de stat. Din 1 februarie a.c., Asociaţia Presei Independente (API) monitorizează în ce măsură este respectat art. 13 al Legii nr. 1264 din 19.07.2002 privind declararea şi controlul veniturilor şi al proprietăţii demnitarilor de stat, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţie de conducere, care prevede obligativitatea plasării declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate pe site-urile oficiale.

În următoarele 30 de zile lucrătoare sau până pe 5 aprilie a.c., Comisia Centrală de Control (CCC) şi comisiile departamentale urmează să verifice exactitatea datelor şi informaţiilor prezentate de demnitari. Ţinând cont de faptul că până la 21 februarie 2011 urma să fie efectuat controlul prealabil al declaraţiilor de avere, Alianţa Anticorupţie a solicitat CCC să prezinte informaţii despre persoanele care nu şi-au declarat averile.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *