Actualitate

Vezi unde merg în concediu: Mişin, Diacov, Lucinschi…

Deputatul PCRM Vadim Mişin susţine că, în timpul verii, are nevoie de… „multă apă”. De aceea, va merge în staţiunea Karlovy Vary din Cehia, unde obişnuieşte să se odihnească, de mai bine de zece ani, fostul preşedinte al republicii, liderul PCRM, Vladimir Voronin. Situată la doar 60 km de Praga, staţiunea e vizitată de turiştii atraşi de farmecul „băilor” de odinioară (Lazne), unde aristocraţii de altă dată, regii şi prinţii, dar şi intelectualitatea boemă, obişnuiau să-şi petreacă zilele de vară.

Valeriu Munteanu

Valeriu Munteanu, deputat PL, ne-a spus că va pleca pentru zece zile la Paris, împreună cu familia, ca să-şi viziteze naşii. Menţionăm că preţul unui bilet de avion Chişinău-Paris variază între 200, la categoria Economy, şi 371 de euro – la categoria Business.

Dumitru Diacov

Deputatul şi preşedintele de onoare PD, Dumitru Diacov, deşi obişnuia să plece aproape în fiecare vacanţă în România, de data aceasta va face un tur prin mai multe ţări, printre care Croaţia, Slovenia, Bulgaria şi România.

Valeriu Streleţ

Preşedintele fracţiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleţ, îşi va petrece vacanţa împreună cu soţia şi cei trei copii în staţiunea Bodrum din Turcia, considerată cea mai cosmopolită staţiune de la Marea Egee.

Cei mai modeşti au părut a fi deputatul PLDM Chiril Lucinschi, şi deptatul PD Valeriu Guma.

Chiril Lucinschi

Chiril Lucinschi ne-a spus că va pleca în această vacanţă doar pentru o perioadă de patru zile în Ucraina, unde îl aşteaptă deja familia. Şi abia la sfârşitul lunii august ar putea să plece în Marea Britanie, unde doi dintre cei patru copii ai deputatului vor merge la studii.

Valeriu Guma

Cel mai econom dintre toţi deputaţii pare să fie Valeriu Guma. „S-ar putea să mă duc la pescuit, pe malul unui lac din apropierea Chişinăului”, ne-a spus dumnealui. Întrebat însă unde i-ar plăcea să meargă în vacanţă, Guma, nostalgic şi modest, ne-a spus că i-ar plăcea să revadă staţiunea Carolina, din Zatoka, Ucraina, unde, ne-a dat de înţeles, că a trăit momente frumoase în tinereţe.

Totuşi, am înţeles că majoritatea deputaţilor îşi vor cheltuite „salariile” în staţiunile din afara ţării. În cazul dat, cum rămâne cu staţiunile şi locurile turistice din Republica Moldova, de care parlamentarii noştri – mari patrioţi şi susţinători ai turismului autohton – nici nu vor să audă?

Să le fie ruşine…

Am întrebat câţiva alegători, ca să aflăm şi părerea lor despre cum şi cât se vor odihni parlamentarii moldoveni în această vară.

Nicolae, şofer de taxi:

Zece zile de vacanţă le-ar fi fost de ajuns, nu o lună şi jumătate. Au ieşit în concediu ca să se ocupe de businessurile lor, căci, se vede, de asta au venit în Parlament. Iar comuniştii nici nu merită vacanţă, ei au boicotat şedinţele Parlamentului, deci n-au lucrat. Ei nici salariul nu trebuiau să-l primească!

Maria, farmacistă:

E normal ca deputaţii să iasă în vacanţă, dar, ţinând cont de salariile oficiale pe care le au, nu ştiu cum pot să-ţi permită o vacanţă atât de scumpă, în locuri exotice. Asta ne dă de gândit!

Victor, şofer de maxi-taxi:

Odihnească-se unde doresc. Asta nu-i problema noastră. Dar de ce tocmai o lună şi jumătate de vacanţă, când noi nu avem măcar preşedinte de ţară? Am ajuns de râsul găinilor…

Elena, vânzătoare de flori:

„Ţara arde, iar baba se piaptănă”. Deputaţii noştri nu merită să meargă în vacanţă. Tot anul n-au făcut altceva decât să se certe. Să le fie ruşine…

Andrei, agent de vânzări:

Noi nu vom pleca în vacanţă anul acesta. Venitul lunar al familiei noastre este de 7.000 de lei – exact cât să plătim serviciile comunale şi să cumpărăm de-ale gurii. În plus, avem şi un băieţel, care, în toamnă, va merge la şcoală. Văd că deputaţilor nu le pasă de noi, ei se gândesc doar la ei…

A.T.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *