Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 17 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Iulie 2017, ora 13:19

Viața misterioasă a fostei soții a lui Vladimir Putin. Liudmila și-a detestat rolul de primă doamnă

Marime Font

Viața personală a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, este învăluită într-o secretomanie greu de pătruns. Jurnaliștii care au încercat de-a lungul anilor să „tragă cu ochiul” în intimitatea președintelui rus ori au avut parte doar de informații seci, ori au fost forțați uneori să demisioneze, după cum scria în 2014 publicația Newsweek.

Totuși, oricât de insistent este Kremlinul cu menținerea vieții personale a lui Putin într-un glob tulbure de cristal, anumite detalii au ieșit cu timpul la iveală. Chiar și despre fosta lui soție, Liudmila Putina, care a fost, timp de trei decenii, poate cel mai bine păzit secret familial al lui Vladimir Putin.

Președintele rus și Liudmila și-au anunțat divorțul în 2013. Iar anul trecut, presa scria deja despre un presupus nou mariaj al Liudmilei, cu Artur Ocheretny, directorul unei organizații non-profit pentru dezvoltarea comunicațiilor interpersonale, cu 20 de ani mai tânăr decât fosta soție a lui Putin – un „toyboy”, după cum l-a etichetat presa britanică.Business Insider a făcut o listă cu aspectele biografice cunoscute până acum despre Liudmila Putina.

Înainte să ajungă în fața altarului cu Vladimir Putin, în 1983, Liudmila a lucrat ca însoțitoare de zbor pentru compania aeriană rusă Aeroflot. Vorbește fluent limbile germană, franceză și spaniolă.

Putin și Liudmila s-au întâlnit, la începutul anilor 1980, în orașul natal al președintelui rus, Sankt Petersburg. Un prieten comun le-a făcut cunoștință.

Putin și Liudmila au două fete, Maria, născută în 1984, și Katerina, născută un an mai târziu. Foarte puține lucruri se cunosc despre cele două, Vladimir Putin le-a protejat riguros de ochii presei.

După ce a lucrat în Dresda ca ofițer KGB în anii 1980, Putin și fosta soție aveau să se întoarcă în Sankt Petersburg, unde liderul de la Kremlin se pregătea de fulminanta sa ascensiune în politică: primul pas, o funcție în aparatul guvernamental. Potrivit Reuters, deși soția sa avea ambiții mari legate de scena publică, Vladimir Putin a insistat să o țină departe de lumina reflectoarelor.

În 2013, Slava Zaitsev, un designer rus care i-a compus cu diverse ocazii ținuta vestimentară Liudmilei, declara pentru Reuters: „Faptul de a fi o soție de președinte a căzut peste ea pe neașteptate”. Zaitsev povestea că Liudmila a detestat să fie soția unui șef de stat.

După divorțul din urmă cu patru ani, Liudmila a evitat atenția publică. La un moment dat, presa rusă a speculat că fosta soție a lui Putin ar fi ales viața monahală.

Dintre cele mai recente informații legate de Liudmila Ocheretnaya: o proprietate istorică din Moscova, care generează milioane de dolari de pe urma chiriilor încasate, aparține unei fundații înființate și sprijinite de Liudmila. În plus, respectiva proprietate istorică a trecut printr-un proces de renovare cu ajutorul unor asociaţi ai preşedintelui rus. 

Digi24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul