Actualitate

Viagra naturală, folosită de sute de ani. Nimeni nu ar fi crezut că poate avea asemenea proprietăţi

În Hong Kong, acest district este o piaţa a medicinei tradiţionale chinezeşti – un sistem antic care se bazează pe plante şi animale uscate folosite drept leacuri, potrivit Gândul.

În magazinele din districtul Sheung Wan, din partea de vest a Hong Kongului, căluţii de mare sunt expuşi în pungi de plastic şi borcane de sticlă, şi puşi la vânzare drept leac împotriva impotenţei sau al astmului.

În Hong Kong, acest district este o piaţa a medicinei tradiţionale chinezeşti – un sistem antic care se bazează pe plante şi animale uscate folosite drept leacuri, potrivit Gândul.

Citeşte şi Păduri întinse pe o suprafaţă de două ori mai mare decât a României, distruse în numai 10 ani pentru produse de consum
Citeşte şi Canada anunţă interzicerea plasticului de unică folosinţă

În medicina tradiţională chinezească se crede că aceşti căluţi de mare au un efect asemenea viagrei asupra organismului.

Însă, căluţii de mare sunt de fapt pe cale de dispariţie potrivit experţilor.
Totuşi, ceea ce îi face şi mai greu de conservat este faptul că sunt foarte greu de studiat.

Se pare că aproximativ 37 milioane de căluţi de mare sunt capturaţi în fiecare an şi, în ciuda legilor care ar trebui să îi protejeze, tot sunt comercializaţi ilegal şi nu numai.

Lixing Lao, director al Şcolii de Medicină Chinezească din cadrul Universităţii din Hong Kong, a declarat că: „Potrivit teoriei medicinei chinezeşti, căluţul de mare este foarte hrănitor… şi dă corpului mai multă energie”. Se pare că amestecaţi cu ierburi şi preparaţi precum ceaiul, căluţii de mare uscaţi sunt folosiţi frecvent pentru tratarea astmului şi a disfuncţiilor sexuale, incluzând impotenţa sau ejacularea prematură.

Totuşi, Lixing Lao spune că nu există nicio dovadă ştiinţifică a proprietăţilor căluţilor de mare în tratarea afecţiunilor menţionate mai sus şi, de asemenea, că nu s-au făcut studii clinice până în prezent.

Publicaţia CNN a reuşit să obţină mai multe informaţii de la un vânzător local care a declarat că majoritatea clienţilor pentru căluţii de mare sunt bărbaţii de peste 50 de ani.

În 2002, toate speciile au devenit protejate de lege, dar, în ciuda tuturor eforturilor, se pare că s-a dezvoltat o piaţă neagră specializată pe acest produs. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *