Moldova

Viceministrul de Externe Ulianovschi a participat la reuniunea cu omologii săi din UE

În cadrul reuniunii au fost trecute în revistă evoluţiile din regiune şi realizările înregistrate de statele participante. De asemenea, oficialii au convenit asupra textului Declaraţiei Summit-ului șefilor de stat ai ţărilor participante SEECP, care va avea loc pe 26 mai curent, în care a fost reiterat angajamentul statelor din regiune pentru constituirea unui spaţiu comun al democraţiei şi prosperităţii în spirit european.

În intervenţia sa, viceministrul Tudor Ulianovschi a prezentat priorităţile Republicii Moldova în dialogul cu Uniunea Europeană, menționînd importanţa procesului de cooperare în regiunea sud-est europeană, drept o valoare adăugată în promovarea intereselor statelor în avansarea lor în procesul de integrare europeană.

În marja reuniunii, oficialul moldovean a avut o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Albania, Selim Belortaja. Discuţiile au vizat chestiuni ce țin de cooperarea bilaterală, inițierea procesului de formare a comisiilor mixte interguvernamentale, sprijinul reciproc în avansarea agendei europene, precum și promovarea diplomației economice.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *