Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 24 Septembrie 2018
Abonamente

Moldova 23 Septembrie 2017, ora 11:13

politicăVicepreședintele din partidul lui Usatîii își laudă aliații: Suntem mai apropiați de Platforma DA. Sunt și oameni de treabă acolo

Marime Font

Dmitri Ciubașenco, vicepreședinte al Partidului Nostru, recunoaște că partidul lui Andrei Năstase este principalul aliat al său. Într-o emisiune de la postul TVC21, Ciubașenco a spune că în jurul lui Năstase s-au reunit oameni pe care el îi admiră și care sunt apropiați după calități membrilor formațiunii din care face parte.

„La momentul când am venit eu în Partidul Nostru, formațiunea avea o relație foarte bună cu Platforma DA. Și dacă e să privim eșichierul de dreapta, suntem mai aproape de Platforma DA. Ei sunt, aș spune, un partid adevărat. Sunt și oameni de treabă acolo, care stau ferm cu picioarele pe pământ. Și noi avem un partid adevărat […], cu oameni buni. Au fost proteste comune de succes. Acum acolo domină Maia Sandu. […]”, a spus vicepreședintele formațiunii lui Usatîi.

Amintim că Platforma DA a mers mână-n mână cu oamenii lui Usatîi în timpul protestelor organizate în 2015. ”În septembrie, platforma și-a instalat orășelul de corturi, Partidul Nostru și-a instalat orășelul de corturi și socialiștii și-au instalat orășelul de corturi. La sfârșitul acelui an a fost creat partidul DA, în care au intrat practic aceiași oameni. Tot atunci a fost creat și partidul Maiei Sandu, PAS. La protestele din 20 ianuarie au participat 3 partide – Partidul Nostru, socialiștii și DA. La protestul din 24 aprilie au fost deja 4 partide – s-a alăturat și Maia Sandu”, a dat exemple de colaborare Ciubașenco.Cea mai recentă acțiune comună a fost protestul de la sfârșitul lunii iulie, când 6 partide care se opuneau votului mixt au adus câteva sute de oameni în fața Parlamentului.

”PAS, PLDM, Platforma DA, Partidul Nostru, comuniștii și blocul lui Petrenco, cel care a plecat, au protestat până la 19-20 iulie din acest an”, a precizat vicepreședintele din partidul lui Usatîi.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care se declară promotor al apropierii de UE, a lansat ideea, în timpul protestelor din 2015, de ”a pune batista pe țambalul integrării europene”. Apelul său a fost susținut de partenerul său din stradă, Renato Usatîi, președintele unui partid pro-rus. Usatîi a fost constant în atenția presei, care a scris că acesta reprezintă interesele unor grupări criminale și a serviciilor secrete din Rusia. Acum, Usatîi este căutat prin Interpol pentru comandarea atacului eșuat asupra bancherului Gherman Gorbunțov și se ascunde de justiția moldovenească la Moscova.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul