Actualitate

Vicepremierul rus despre lansarea SpaceX: „Să mă scuze americanii, dar poporul rus este mai talentat ca cel american!”

„Să apara si printre voi un Elon Musk, ieri au arătat întregii lumi cum s-a efectuat un test de racheta grea, printre voi vor fi creatori de Tesla si tot restul“, – a facut apel Șuvalov catre finaliștii concursului „Liderii Rusiei“.

Oficialul rus a subliniat apoi: „Să ma scuze americanii, dar sunt sigur că poporul rus este mai talentat decât cel american”.

„Liderii Rusiei” este o competiție lansata de Administrația prezidențială din Rusia și Școala superioară de administrație publică a Academiei de Științe din Rusia. Finala concursului a început miercuri, 7 februarie, la Soci.

Amintim ca, ieri, 6 februarie, compania aeronautică SpaceX a lansat cu succes racheta grea Falcon Heavy, care transporta mașina electrică Tesla Roadster aparținând fondatorului companiei Ilon Musk. De asemenea, SpaceX a reușit să readuca pe Pământ doi dintre cei trei acceleratori ai primei trepte de lansare a rachetei.

Transmisiunea live a primei lansări a Falcon Heavy a fost difuzată pe YouTube, aceasta fiind a doua cea mai populara în istoria videohostingului: zborul rachetei a fost vizionat simultan de 2,3 milioane de persoane. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *