Social

Victimele Holocaustului vor fi venerate azi la Chisinau

La Casa Evreilor KEDEM va avea loc Conferinta Internationala "In memoria Holocaustului". Evenimentul va fi organizat de Muzeul Memorial din Ierusalim "Yad Vashem", filiala Comitetului "Joint" in Moldova si Centrul de training si dezvoltare profesionala.

La lucrarile conferintei, vor participa directorul "Salii Numelor" a muzeului israelian, Aleks Avraam, conducatorul proiectului de documentare si imortalizare a numelor evreilor care si-au pierdut viata in perioada Holocaustului, Boris Maftir, precum si cercetatori ai istoriei Holocaustului, pedagogi, metodisti.

Pe teritoriul spatiului basarabean si al regiunilor limitrofe in anii razboiului, fascistii au deschis mai multe ghetouri si lagare, unde au decedat si au fost torturati mii de evrei, dar mult mai multi au fost impuscati in masa in sate in timpul arestarii sau in etapa evacuarii pe drumuri, in paduri si rape.

Holocaustul in Moldova a fost trecut sub tacere o perioada, si istoricii, pana in prezent oscileaza in estimarea pierderilor umane intre cifrele de 270-500 mii de persoane.

Dupa newsmoldova.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *