Actualitate

Victor Busuioc, care a rănit un ofiţer, este…

Amintim că Victor Busuioc susţine că a tras în direcţia ofiţerului CCCEC fiind în legitimă apărare şi că toţi judecătorii îl cred, iar Judecătoria Centru din capitală a decis recent să-l cerceteze în stare de libertate. Ţinând cont de prezumţia nevinovăţiei, nu vom enumera toate presupusele „păcate” atribuite acestuia în scrisoarea respectivă. Totuşi, aşa cum luni seară vicedirectorul CCCEC, Alexei Secrieru, a confirmat în cadrul unei emisiuni TV că Busuioc ar avea antecedente penale, am încercat să verificăm aceste informaţii. „S-a stabilit că nu numai el, ci şi alte persoane suspectate în dosarul de contrabandă ar fi fost implicate în furturi şi maltratări. Sunt dosare penale clasate, cu tragere la răspundere contravenţională. De asemenea, este un caz de maltratare a unui colaborator de la punctul vamal Tudora”, a menţionat Secrieru.

Solicitat de noi, procurorul raionului Ştefan-Vodă, Petru Tofan, a confirmat că Busuioc este certat cu legea, dar nu ne-a oferit mai multe detalii. „În orice caz, la moment, nu sunt instrumentate cauze penale pe numele lui Victor Busuioc. Cândva au fost, dar acum sunt finalizate”, ne-a răspuns procurorul. Altceva ne-a spus preşedintele Judecătoriei Ştefan-Vodă, Andrei Neguriţă. El susţine că l-a văzut pe Busuioc doar la televizor şi că nu-l cunoaşte personal. Cu toate acestea, Neguriţă nu crede „ceea ce se spune la televizor” despre Victor Busuioc: „Se creează impresia că e bandit, dar nu e adevărat, totul e camuflat”. Referitor la trecutul bănuitului, judecătorul nu a afirmat cu certitudine dacă a avut sau nu dosare penale: „Eu de Busuioc Victor nu vă pot spune nimic. Din câte ştiu, fiul lui a avut un dosar, dar nu sunt sigur”. Nici la Comisariatul de poliţie a raionului nu am aflat prea multe. Comisarul Andrei Copiimulţi ne-a spus că nu e la curent cu „momentele din trecut” ale lui Victor Busuioc, pentru că activează aici de doar o jumătate de an. Iar fostul comisar al raionului, Vasile Adaşan, zice că nici nu-l cunoaşte pe Busuioc.

CCCEC ştie, Procuratura verifică

Contactată de TIMPUL, ofiţerul de presă al CCCEC, Angela Starinschi, a confirmat că „Centrul deţine informaţii că Busuioc ar avea conflicte cu legea, dar cei care sunt în drept să vă vorbească despre aceasta sunt procurorii”. La rândul său, Corneliu Bratunov, şeful Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale, care instrumentează cazul, ne-a spus că V. Busuioc a figurat în câteva dosare penale, dar că PG încă se documentează cu privire la trecutul acestuia.

Menţionăm că Victor Busuioc şi fiul său, Alexandru, sunt bănuiţi de implicarea într-un caz de contrabandă în sumă de un milion de lei, elucidat de CCCEC săptămâna trecută. Anterior, Centrul a furnizat o informaţie referitoare la antecedentele penale ale figuranţilor în acest dosar (zece la număr), printre care se numără: furturi, corupere activă, huliganism, vătămări intenţionate ale integrităţii corporale, corupere pasivă etc.
Victor Busuioc nu a fost de găsit ieri pentru a se pronunţa pe marginea acestor acuzaţii. Anterior, el a declarat presei că informaţiile negative despre el vin de la cei care doresc să-l împiedice să candideze pentru funcţia de primar al satului Tudora, raionul Ştefan-Vodă.

———————
Vicedirectorul CCCEC, Alexei Secrieru: „E un semn de întrebare cum a obţinut Busuioc arma, dacă avea antecedente penale”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *