Politică

Victor Munteanu despre CAZUL lui Filat: Scopul a fost să „şteargă pe jos” cu el şi să-l „desfigureze”

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Munteanu a declarat că aşa cum au derulat evenimentele, cum a fost reţinut şi ce a urmat imediat după reţinerea liberal-democratului, după cum s-au întâmplat evenimentele la domiciliul lui Vlad Filat, percheziţiile la sediul Partidului Liberal Democrat, puse toate cap-coadă, reprezintă o demonstraţie de forţă, un fel de show care vine să lovească în plex orgoliul lui Vlad Filat, scrie IPN.

„Toată regia a avut un singur scop, nu direct de a-i încălca dreptul la prezumţia nevinovăţiei, ci scopul a fost să „şteargă pe jos” cu el şi să-l „desfigureze”, lovindu-l în plex, lovind în propriul orgoliu. Altfel nu am nicio explicaţie pentru showul de la domiciliul lui Filat, filmuleţe pe YouTube despre cum soţia domnului Filat pleacă de acasă cu copilul etc. etc. etc.”, a menţionat directorul de program.

Potrivit lui Victor Munteanu, este evident faptul că politicianul nu era pregătit de o astfel de desfăşurare de evenimente, fiind luat prin surprindere. Urmează ca Vlad Filat să fie adus în faţa unui judecător de instrucţie şi se va vedea dacă au apărut alte argumente decât cele care sunt publice. „Deci, să mai vedem dacă mai apare ceva adiţional în faţa judecătorului de instrucţie. Şi judecătorul de instrucţie va opera cu ceea ce a fost servit tuturor. Bănuiesc că procuratura s-a pregătit şi mai are probe adiţionale. Şi să vedem dacă acesta va fi arestat sau arestat la domiciliu, sau, eventual, eliberat”, a notat Victor Munteanu.

Victor Munteanu se referă şi la acel „autodenunţ” al lui Şor. „Bine, autodenunţ. Ce spune acest autodenunţ, după spusele procurorului general? Că i-a dat mită lui Filat 250 de milioane de nu ştiu ce, euro, dolari. Acum o persoană care vine şi face afirmaţii de genul acesta se autoincriminează. Nu este cazul şi să se autosuspende dintr-o funcţie care impune ordonarea şi managementul resurselor publice, cea de primar al Orheiului?!”, notează Munteanu.

În opinia sa, nu putem ignora principiile şi valorile. Dacă legea este aplicată selectiv sau se întâmplă şi alte lucruri pe lângă cele legale, dacă, de fapt, e o înţelegere în spate şi legea este doar utilizată ca instrument pentru a ajunge la anumite scopuri obscure, atunci suntem complet în altă dimensiune. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *