Ultima oră

Victor Ponta: Vreau ca Republica Moldova să fie membră a UE în 2019

Victor Ponta a mai declarat în cadrul dezbaterilor de joi seara că „România nu e Uniunea Sovietică” şi „nu o să intre cu tancuri în Moldova”, iar dacă „cineva vreodată vrea să îi lase fără gaz, putem să îi ajutăm noi”.

Premierul moldovean, Iurie Leancă, a intervenit telefonic în cadrul dezbaterilor pentru a-l susţine pe Ponta.”Relaţia mea cu Victor Ponta a început de circa un an şi patru luni, de când am devenit prim-ministru. Îl susţin din prietenie, dar şi din pragmatism. Relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti nu poate fi determinată doar de afinităţi politice”, a declarat Leancă.

Victor Ponta i-a mulţumit lui Leancă şi a precizat că este onorat de sprijinul acestuia şi mândru de „apartenenţa noastră”. „Prietenia mea cu Iurie s-a legat de faptul că el a spus că cetăţenii din Republica Moldova care au avut de suferit vor să fie cetăţeni europeni. Unul din cele mai fericite amintiri din viaţa mea de premier a fost când am mers cu Iurie Leancă la Bruxelles, am fost primiţi de preşedintele Comisiei Europene de atunci, Jose Manuel Barroso, şi a ieşit cu noi în conferinţă şi a spus că cetăţenii moldoveni vor merge în Europa fără viză”, a adăugat Ponta.

Contracandidatul lui Victor Ponta, Klaus Iohannis, a lipsit de la dezbaterea organizată de „Antena 3”.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *