Economie

Victoriabank a desemnat câştigătorii Programului de Burse de studii 2011-2012

Este al doilea an consecutiv când Victoriabank susţine studenţii din ultimul an de studii, prin acordarea a 100 de burse celor mai buni studenţi din ultimul an de studii. Diplomele au fost înmânate de preşedintele BC „Victoriabank” S.A., Natalia Politov-Cangaş. La eveniment au fost prezenţi şi rectorii celor 11 instituții superiore de învățământ, studenții cărora au devenit Bursieri Victoriabank.

Cei 100 de studenţi premianţi au fost selectaţi în baza rezultatelor obţinute atât în domeniile de studii, cât şi în activităţile extra curriculare. Din partea Victoriabank studenţii premianţi vor beneficia de câte o bursă în mărime de 650 lei pentru fiecare lună de studii din anul 2011-2012. Valoarea totală a celor 100 de burse acordate este de 650 000 lei, din acestea 70 de burse de merit şi 30 de burse sociale.

„Victoriabank a fost întotdeauna nu numai o instituţie financiară sigură şi performantă, dar şi un contribuabil important la realizarea proiectelor sociale. Iată de ce am decis să continuăm un Programul de burse de studii care s-a bucurat de toate aprecierile anul precedent. Şi în acest an Victoriabank acorda 100 de burse în două categorii: Burse de Merit si Burse Sociale pentru 100 de tineri sârguincioși, care duc faima Universităților în care își fac studiile. Spre deosebire de anul precedent, am decis să acordăm şanse de participare tuturor studenţilor absolvenţi şi am lansat un concurs deschis între toate instituţiile superioare de învățământ din republică. Cu acest prilej, ţin să îmi exprim gratitudinea faţă de Domnii Rectori. Graţie atitudinii Dumnealor creştem an de an cadre calificate şi bine specializate”, a declarat Natalia Politov-Cangaş, Preşedintele BC „Victoriabank” S.A. în cadrul ceremoniei de premiere.

Burse au primit tinerii care îşi fac studiile în următoarele instituţii de învățământ superior: Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Universitatea Alecu Russo din Bălţi, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Universitatea din Taraclia – Grigore Ţamblac, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie, Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Stat din Tiraspol.
Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), Grigore Belostecinic – a declarat că prin acest proiect Victoriabank confirmă societăţii că avem studenţi merituoşi în Republica Moldova. „Este bine că acest proiect a prins rădăcini şi ne dorim să fie organizat mulţi ani înainte. În toată lumea există o tradiţie ca mediul de afaceri să se implice în relaţii de parteneriat cu universităţile, iar Dvs. demonstrați că şi în Republica Moldova este posibil acest lucru. Este o responsabilitate socială şi o grijă faţă de viitorul acestei ţări. Vă mulţumim pentru această intenţie nobilă care Vă aparţine”.

La rândul său, rectorul Universităţii Tehnice din Moldova (UTM), Ion Bostan a spus că proiectul Victoriabank este un exemplu demn de urmat pentru toţi agenţii economici. „Acest program ne bucură foarte mult. Prin acest concurs se stimulează performanţele, sârguinţa studenţilor, iar tinerii sunt încurajaţi să devină specialişti buni. Aceşti 100 de studenţi prezenţi astăzi la festivitatea de înmânare a burselor Victoriabank sunt de fapt elita studenţilor din Moldova”, a accentuat rectorul UTM

Ilie Creciun, student la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, a mulţumit din partea bursierilor pentru organizarea proiectului. „Noi, studenţii din sală, suntem un colectiv şi probabil mulţi din noi vom fi angajaţi Victoriabank. Vă mulţumim pentru organizarea programului de burse Victoriabank şi considerăm că Dvs. realizaţi cu succes misiunea socială deoarece sunteţi Prima Bancă din Moldova”, a menţionat Ilie.
Cei mai mulţi bursieri Victoriabank 2011-2012 îşi fac studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, urmată de Universitatea Tehnică din Moldova.

La Programul de Burse au participat peste 200 de studenţi al ultimului an de studii (absolvenţi 2012, cu frecvenţă la zi), din diverse instituţii de învățământ care deţin o medie generală minimă de 9,5 pentru bursele de merit, şi cel puţin 8 pentru bursele sociale (studenţi orfani sau proveniţi din familii social vulnerabile).

Programul de Burse Victoriabank este la a doua ediţie şi face parte din programul de responsabilitate social-corporativă „Deschide Uşile spre Viitor”. Lista câştigătorilor şi mai multe detalii despre proiect găsiţi pe site-ul www.victoriabank.md, precum şi la numărul de telefon: (022) 57 64 06.  

D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *