Internațional

VICTORIE!!! Daniel Svareşciuc aduce a doua medalie olimpică pentru Moldova

În concursul de box, categoria de greutate de +91 kg, moldoveanul Daniel Svareşciuc a evoluat în finala mică, confruntându-se cu adversarul din Ungaria, Joszef Szigmond. Prima rundă a fost una extrem de dramatică, pugiliştii încercând să-şi domine adversarul, căutând şi părţile slabe ale acestuia. Primul punct a fost acordat sportivului ungur, însă, în scurt timp, Daniel a restabilit egalitatea, la prima pauză, luptătorii intrând cu scorul de 1-1.

Partea a doua a meciului a fost cea mai dinamică, iar conaţionalul nostru a repurtat o victorie clară, scorul înaintea rundei a treia fiind de 8-2.

În ultima repriză, boxerul ungur nu a mai rezistat la iureşul ofensiv al lui Daniel Svareşciuc şi a abandonat la scorul de 9-2. Astfel, Daniel Svareşciuc a intrat în posesia distincţiei de bronz.

Până la acest meci, pugilistul moldovean l-a învins pe Alexios Zarntiaşvili (Grecia), cu 6-4, iar în semifinale a fost întrecut de francezul Tony Yoka, scor 0-5.

Medalia cucerită de pugilistul nostru este a doua din palmaresul selecţionatei R. Moldova, la această ediţie inaugurală a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Reamintim, săptămâna trecută, Iulia Leorda a devenit vicecampioană olimpică la lupte feminine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *