Moldova

Victorii în lanţ pentru liderele Diviziei Naţionale

Aflată în fotoliul de lider în topul Diviziei Naţionale, Dacia Chişinău s-a confruntat, pe stadionul din Suruceni, cu debutanta competiţiei, formaţia Găgăuzia Comrat. Jucătorii din sudul republicii au avut o primă repriză foarte bună, reuşind să deschidă tabela în minutul 39, prin Oleg Hromţov. Bucuria găgăuzilor, însă, nu a durat decât trei minute, văzându-se egalaţi, după ce georgianul Levan Korgalidze a înscris din penalty. După pauză, jocul s-a disputat la o singură poartă, „lupii galbeni” înscriind de încă trei ori. În minutul 50, „piticul” Ghenadie Orbu a adus Dacia în avantaj pe tabelă, iar în minutele 72 şi 90, Korgalidze s-a remarcat de încă două ori, consemnând scorul final de 4-1.

Astfel, Dacia Chişinău devine lider solidar în clasament, cu 30 de puncte acumulate, însă astăzi, poate fi egalată de Olimpia Bălţi, dacă o va învinge, în ultimul meci al etapei, pe Academia UTM Chişinău.

După un debut ezitant în actuala ediţie a campionatului, Sheriff Tiraspol şi-a revenit, şi după etapa a 14-a se află pe locul secund, la un singur punct diferenţă de lidera Dacia. Duminică, la Tiraspol, Sheriff s-a confruntat cu „sora mai mică”, FC Tiraspol. Campioana a depus mult efort pentru a deschide tabela, primul gol fiind consemnat abia în minutul 49, când s-a remarcat Serghei Gheorghiev. Peste un sfert de oră a venit al doilea gol, semnat de Benjamin Balima, iar penalty-ul transformat de sârbul Volkov în minutul 71, a stabilit scorul final al meciului: 3-0 în favoarea „galben-negrilor”.

O altă partidă „nistreană” s-a disputat pe stadionul din Râbniţa. Vicecampioana în exerciţiu, Iskra-Stal, a destrămat pe Dinamo Tighina, formaţie aflată pe locul zece în clasament. Gazdele au înscris în fiecare repriză câte două goluri, marcatori fiind Alexandru Popovici (de două ori), Lucian Dobre şi Vitalie Bulat.

În alte meciuri au fost consemnate rezultatele: Milsami Orhei – Rapid Ghidighici 3-0, Zimbru Chişinău – Sfântul Gheorghe 2-1, Nistru Otaci – FC Costuleni 1-0.

După cum am mai menţionat, astăzi, de la 14.00, la Bălţi, Olimpia va găzdui, în ultima întâlnire a etapei, pe Academia UTM Chişinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *