Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

IT&C 29 August 2017, ora 08:01    Din editia print

VIDEO – A apărut un smartwatch care nu trebuie încărcat NICIODATĂ. Preia energia din propriul tău corp

Marime Font

A apărut un smartwatch care nu trebuie încărcat niciodată. Până acum, ceasurile inteligente nu prea au prins la cumpărători, parțial din cauza faptului că nu aduc funcționalități noi față de smartphone, parțial din cauza faptului că trebuie încărcate des, dacă nu chiar zilnic.

Ei bine, o companie a rezolvat această problemă. Matrix Industries vrea să rezolve una dintre problemele de bază ale umanității: gadgeturile care rămân fără baterie fix când ai nevoie de ele mai mult.

Compania a inventat o tehnologie termoelectrică și a testat-o timp de cinci ani.Acum, firma a prezentat Matrix PowerWatch, un ceas inteligent care funcționează cu energia utilizatorului său. Mai exact, acesta funcționează prin convertirea căldurii propriului corp în electricitate, astfel că nu trebuie încărcat niciodată, arată Akram Boukai, cofondator și director general al Matrix Industries. Posesor al unui doctorat la Caltech, acesta spune că trupul uman emite 100 de watti ca energie sub formă de căldură, într-un mod similar cu un bec cu incandescență. Când faci exerciții fizice emisia de energie ajunge la un kilowatt, adică o mie de watti.

Ceasul are senzori care calculează caloriile arse, pașii, somnul, este rezistent la apă și se conectează la smartphone, fie că este vorba de iPhone, fie cele cu Android.

Matrix Industries a strâns 15 milioane de dolari pe platforma de crowdfunding Indiegogo pentru a realiza ceasul inteligent în cauză.

Compania oferă trei modele, toate disponibile la precomandă pe site-ul său. Modelul PowerWatch costă 139 de dolari și va fi disponibil din septembrie, versiunea Black Ops Pack este 159 de dolari și tot cu valabilitate din septembrie, în vreme ce modelul PowerWatch X costă 179 de dolari și va fi disponibil din octombrie. Toți cumpărătorii din afara SUA trebuie să achite în plus 15 dolari, pentru transport.

Pe de altă parte, deși inteligente, aceste ceasuri nu sunt tocmai precum Apple Watch sau cele cu Android Wear deoarece vin cu sistem de operare propriu. Așteptați-vă, astfel, la o selecție slabă a aplicațiilor disponibile. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md