VIDEO // Băsescu: „Vom iniția un protocol de colaborare cu asociațiile unioniste”

publicat în Actualitate pe 28 Noiembrie 2017, 15:45

Blocul Unității Naționale a venit cu un apel de unitate românească și coeziune a forțelor unioniste propunând o întâlnire la București cu președintele Traian Băsescu și a reprezentanților asociațiilor civice care au semnat Alianța pentru Centenar scrie 10tv.md

Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, l-a întrebat pe fostul președinte al României dacă și-ar dori organizarea unei întâlniri, în această săptămână, în capitala țării, între el și reprezentanții asociațiilor unioniste din Republica Moldova.

Traian Băsescu a acceptat propunerea lui Ion Leașcenco. Ba mai mult, acesta a venit cu ideea de semnare a unui protocol între Partidul Unității Naționale și societatea unionistă din Republica Moldova, care va viza colaborarea pentru reunificarea țării.

„Nu este un lucru deloc complicat să ne întâlnim la București. Vă aștept acolo și poate inițiem un protocol de colaborare. Și dacă apreciați ca înainte de 1 decembrie să avem un protocol semnat, noi îl vom pregăti. Va fi un protocol simplu, care să vizeze colaborarea pentru reunificarea țării, pentru drumul către Europa, fiindcă acesta trece prin București oricum; și alte câteva chestiuni care cu siguranță sunt simple și acceptabile de raporturile dintre un partid politic și un ONG”, a conchis ex-președintele României.