Auto

VIDEO / Fiat Panda a primit ZERO stele la testele EuroNCAP, iar Jeep Wrangler, doar o stea din cinci

 Cele două modele sunt produse de același grup autp, Fiat-Chrysler. Organizația a testat nouă mașini, iar șapte dintre ele au primit cinci stele. De câțiva ani testele sunt mult mai dure și în afară de rezultatele la impact, contează mult și diverse sisteme de asistență care să fie prezente în varianta standard.

EuroNCAP nu mai testase Fiat Panda din 2011 și spune că acum modelul a fost depășit de toți rivalii din clasa mini și că nu are alte sisteme de asistență pentru șofer în afară de alarma care îți indică faptul că ai uitat să-ți pui centura. Asociația notează că această performanță negativă mai fusese ”reușită” de Fiat Punto, în 2017.

Panda a ieșit foarte rău la testele pentru saiguranța copiilor, cu doar 16% din punctajul maxim, iar la siguranța adulților ponderea a fost de doar 47%. Lipsa sistemelor de asistență a făcut ca Panda să primească doar 7% la categoria Safety Assist.

Criticat este și Jeep Wrangler, SUV cu tracțiune integrală lansat în 2018 care dispune de foarte puține lucruri în versiunea standard. La Safety Assist Wrangler a primit doar 32% din puncte, iar la siguranța pasagerilor adulți și a pietonilor, aproximativ 50%. Spre comparație, Volvo V60 a primit punctaj de 96% la siguranța ocupanților adulți și 86% la siguranța copiilor.

”Este cu adevărat dezamăgitor să vedem o mașină nou-nouță care se vinde din 2018 dar nu are sistem de frânare autonom și nici sistem lane assistance. Era cazul să vedem un produs FIAT-Chrysler care la capitolul siguranță să fie la nivelul rivalilor”, spune Michiel van Ratingen de la EuroNCAP.

 

Alte șapte modele testate au primit cinci stele: Hyundai Santa Fe, BMW X5, Audi Q3, Jaguar i-PACE, Peugeot 508, Volvo V60 și Volvo S60. EuroNCAP a semnalat și o problemă la o mașină de cinci stele, Hyundai Santa Fe la care pot fi probleme cu airbag-urile tip cortină.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *