Actualitate

VIDEO / Investigaţia făcută de Alexei Navalnîi în Siberia, din cauza căreia ar fi fost otrăvit

În materialul video, intitulat „Cine a capturat capitala Siberiei şi cum s-o eliberăm”, publicat pe pagina de Youtube a lui Navalnîi, care numără peste 4 milioane de abonaţi, acesta apare sănătos, motivat şi plin de viaţă, deşi filmările au fost făcute cu puţin timp înainte ca el să se simtă rău şi să piardă cunoştinţa în avionul care decolase din Tomsk, Siberia, şi se îndrepta spre Moscova.

Navalnîi a vrut să facă investigaţii în mai multe oraşe din Siberia şi a început cu Novosibirsk, al treilea oraş ca mărime în Rusia, pentru a deconspira schemele criminale în domeniul construcţiilor în spatele cărora stau oamenii lui Vladimir Putin, care sunt businessmani şi, totodată, deputaţi în Parlamentul regional, în speranţa de a convinge cetăţenii despre importanţa alegerilor din 13 septembrie pentru Parlamentul regional şi necesitatea de a vota candidaţii de opoziţie, care ar pune capăt fărădelegilor comise de oamenii lui Putin.

În investigaţie, Navalnîi vorbeşte despre câţiva oameni de afaceri, membri ai partidului lui Putin, care au monopolizat domeniul construcţiilor. Practic, toate construcţiile din oraş sunt ridicate de către deputaţii regionali din partidul lui Putin, care şi-au făcut o avere impresionantă din acest domeniu.

Unul dintre aceştia este Aleksei Djulai, un „ţar” regional, care deţine în mare parte monopolul construcţiilor din regiune şi are în proprietate o mulţime de clădiri, magazine, oficii etc. Navalnîi a aflat că o pădure întreagă din Novosibirsk aparţine în acte tot lui Djulai.

Potrivit lui Navalnîi, Djulai şi alţii construiesc blocuri locative de calitate proastă, care nu corespund regulilor ce ar permite darea în exploatare. Asta în timp ce oamenii lui Putin din spatele acestor afaceri locuiesc în case de lux, iar unii şi-au scris afacerile pe copii.

În plus, cetăţenii se plâng în nenumărate rânduri pe calitatea proastă a blocurilor, care pe lângă faptul că sunt avariate, deşi sunt noi, în unele cazuri nu sunt dotate cu lifturi, lipsesc drumurile de acces, lipseşte lumina, apa caldă, în alte cazuri curge acoperişul sau deja sunt fisuri în pereţi.

Toate cheltuielile de reparaţie a blocurilor sunt acoperite de locatari, iar plângerile depuse de oameni către administraţia locală nu au niciun răspuns, deoarece tot sistemul regional şi organele de control sunt la cheremul deputaţilor-afacerişti ai lui Putin. Mai mult decât atât, serviciile comunale pe care le achită cetăţenii ajung la firme controlate la fel de deputaţii regionali ai lui Putin.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *