Actualitate

VIDEO / Irakul a eliminat complet grupărea Stat Islamic de pe teritoriul său

Anuntul vine la doua zile dupa ce armata rusa a anuntat infrangerea jihadistilor si in tara vecina Siria, unde Moscova sustine fortele guvernamentale siriene.

Fortele irakiene au recapturat ultimele zone ce se mai aflau sub controlul ISIS de-a lungul granitei cu Siria, a declarat, conform televiziunii de stat, premierul Abadi, intr-o conferinta de presa la Bagdad.

Mai multe escadrile de elicoptere au zburat sambata la pranz deasupra Bagdadului, fluturand steaguri irakiene, intr-o aparenta repetitie pentru o parada a victoriei pe care Irakul intentioneaza sa o organizeze in zilele urmatoare.

"Comandantul suprem @HaiderAlAbadi anunta ca fortele armate irakiene au securizat desertul vestic & intreaga frontiera Irak-Siria, spune ca asta marcheaza sfarsitul razboiului impotriva teroristilor Daesh, care au fost complet infranti si expulzati din Irak", a fost mesajul difuzat pe contul oficial de Twitter al guvernului federal.

Intr-un tweet separat postat ulterior, premierul Abadi a spus: "Armata noastra eroica a securizat acum intreaga linie de frontiera Irak-Siria. Am infrant Daesh prin unitatea si sacrificiul nostru pentru natiune. Traiasca Irakul si poporul sau".

Daesh este acronimul in limba araba pentru Statul Islamic.

Coalitia internationala condusa de SUA, care a sustinut fortele irakiene in lupta impotriva Statului Islamic, a salutat la randul sau intr-un mesaj pe Twitter anuntul facut de Irak.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *