Astăzi 16 Octombrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 18:16
Abonamente

Actualitate 22 Ianuarie 2018, ora 12:07

VIDEO / Minciunile jurnalistei ruse invitate de Dodon la Chişinău

Marime Font

Irada Zeinalova, jurnalista rusă care a ajuns la Chişinău la invitaţia lui Igor Dodon abia din a doua încercare, după ce în primul caz i-a fost refuzat accesul în ţară, a realizat un reportaj despre situaţia social-politică din Moldova. În material se vorbeşte despre exodul masiv al populaţiei şi se spune că în ţară ar fi rămas doar 1 milion de moldoveni, restul ar fi plecaţi la muncă în Rusia şi în UE, transmite adevarul.ro 

Pe un ton agresiv, moderatoarea emisiunii „Bilanţul săptămânii” de la NTV Rusia, Irada Zeinalova, afirmă în reportajul său că în Moldova a rămas doar 1 milion de cetăţeni, restul ar fi părăsit ţara.

Jurnalista rusă face referire la date oficiale, însă acestea arată altfel. Conform recensământului din 2014, în ţară sunt aproape 3 milioane de locuitori.De exemplu, doar la alegerile prezidenţiale din 2016 au votat în total în jur de 1 milion şi 600 de mii de cetăţeni, adică 53.4% din numărul total de alegători.

În continuare, în reportaj este relatată situaţia socială din ţară, doar că jurnalista rusă a preferat să nu ia opinia unor experţi independenţi, dar a persoanelor din anturajul lui Igor Dodon.

În primul caz este vorba de deputatul socialist Bogdan Ţîrdea. Acesta a subliniat că migranţii moldoveni din Rusia trimit acasă anual circa 1 miliard de dolari: „Asta e aproape jumătate din bugetul de stat al Republicii Moldova”. „Voi nu veţi găsi aici nici 10-15% din oameni care ar spune că nu respectă Rusia. În spatele acestor acţiuni (antiruse) este evident că stau partenerii occidentali”, a declarat fostul deputat comunist Victor Stepaniuc, la fel un apropiat de-a lui Igor Dodon.

Apoi, pe fundalul unei melodii triste, cu lacrimi în ochi, apare o femeie din satul Iurievca, raionul Cimişlia, care povesteşte despre necazul familiilor moldoveneşti. „Săracii copii pleacă, lasă totul. Este foarte greu, unde să plece ei? Unde să lucreze? Unde să înveţe? Bani sunt puţini”, mărturiseşte femeia. Autorul reportajului numeşte Moldova „Ţara copiilor părăsiţi” şi susţine că au rămas să locuiască în Republica Moldova doar bătrânii şi copiii, precizând că doar 1 milion de moldoveni locuiesc permanent în Republica Moldova.

Citeste mai mult pe adevarul.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 16 Octombrie 2018, ora: 14:17

Simona Halep şi-a anunţat RETRAGEREA din turneul de la Moscova

Simona Halep şi-a anunţat RETRAGEREA din turneul de la Moscova

Simona Halep şi-a anunţat retragerea din turneul de la Moscova, din cauza problemelor de sănătate, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2018, ora: 13:52

Nostradamus e cel mai bun etalon pentru prostia oamenilor

Nostradamus e cel mai bun etalon pentru prostia oamenilor

 Nostradamus este un simbol universal pentru predicții de secole întregi. Acest lucru nu pare să se schimbe prea curând, deși ar trebui.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2018, ora: 13:44

Sprijinul Londrei pentru noile sancţiuni UE contra Rusiei are scopul să submineze relaţiile UE-Rusia

Sprijinul Londrei pentru noile sancţiuni UE contra Rusiei are scopul să submineze relaţiile UE-Rusia

 Ambasada rusă în Marea Britanie a transmis că Londra depune eforturi energice în sprijinul adoptării de către UE a unor noi sancţiuni împotriva Moscovei, scopul acestei acţiuni fiind de a submina relaţiile dintre Rusia şi Uniunea Europeană după Brexit,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 16 Octombrie 2018, ora: 10:55 de Iurie Colesnic

Iurie Colesnic: În culisele Istoriei. Un pictor căzut la Țiganca

Iurie Colesnic: În culisele Istoriei. Un pictor căzut la Țiganca Din editia print

Nu știu exact dacă genealogic face parte din marele neam al Basarabilor, dar era și el un Bassarab și a căzut în luptă eliberând Basarabia în 1941.  

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cultura sarmalelor

Pe 23 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a avut loc un eveniment, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca...

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

Cine sunt cei care au luptat ca 10TV să rămână fără finanțare și să-și sisteze activitatea?

Am decis să înșir totuși câteva gânduri referitoare la ultimul scandal generat de „prietenii strategici” ai ziarului TIMPUL, deși inițial intenționam să nu reacționăm în niciun fel.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Ne vedem în februarie!

Alegerile din 2018 vor avea loc până la urmă în 2019, însă campania electorală, legal sau nu, se desfășoară în voie de luni de zile. E suficient să hotărăști la ce post TV vrei să urmărești știrile că deja știi cine va fi lăudat.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 8 Octombrie 2018, de Răzvan Munteanu

Războiul (geo)politic al religiei

Îmi aduc aminte participarea la o emisiune TV, imediat după evenimentele petrecute în Crimeea, când mai toată lumea era încă nedumerită de ceea ce urma să se întâmple.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md