Actualitate

VIDEO / Minciunile jurnalistei ruse invitate de Dodon la Chişinău

Pe un ton agresiv, moderatoarea emisiunii „Bilanţul săptămânii” de la NTV Rusia, Irada Zeinalova, afirmă în reportajul său că în Moldova a rămas doar 1 milion de cetăţeni, restul ar fi părăsit ţara.

Jurnalista rusă face referire la date oficiale, însă acestea arată altfel. Conform recensământului din 2014, în ţară sunt aproape 3 milioane de locuitori.

De exemplu, doar la alegerile prezidenţiale din 2016 au votat în total în jur de 1 milion şi 600 de mii de cetăţeni, adică 53.4% din numărul total de alegători.

În continuare, în reportaj este relatată situaţia socială din ţară, doar că jurnalista rusă a preferat să nu ia opinia unor experţi independenţi, dar a persoanelor din anturajul lui Igor Dodon.

În primul caz este vorba de deputatul socialist Bogdan Ţîrdea. Acesta a subliniat că migranţii moldoveni din Rusia trimit acasă anual circa 1 miliard de dolari: „Asta e aproape jumătate din bugetul de stat al Republicii Moldova”. „Voi nu veţi găsi aici nici 10-15% din oameni care ar spune că nu respectă Rusia. În spatele acestor acţiuni (antiruse) este evident că stau partenerii occidentali”, a declarat fostul deputat comunist Victor Stepaniuc, la fel un apropiat de-a lui Igor Dodon.

Apoi, pe fundalul unei melodii triste, cu lacrimi în ochi, apare o femeie din satul Iurievca, raionul Cimişlia, care povesteşte despre necazul familiilor moldoveneşti. „Săracii copii pleacă, lasă totul. Este foarte greu, unde să plece ei? Unde să lucreze? Unde să înveţe? Bani sunt puţini”, mărturiseşte femeia. Autorul reportajului numeşte Moldova „Ţara copiilor părăsiţi” şi susţine că au rămas să locuiască în Republica Moldova doar bătrânii şi copiii, precizând că doar 1 milion de moldoveni locuiesc permanent în Republica Moldova.

Citeste mai mult pe adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *