Astăzi 15 August 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 14 August 2018
Abonamente

Actualitate 22 Ianuarie 2018, ora 12:07

VIDEO / Minciunile jurnalistei ruse invitate de Dodon la Chişinău

Marime Font

Irada Zeinalova, jurnalista rusă care a ajuns la Chişinău la invitaţia lui Igor Dodon abia din a doua încercare, după ce în primul caz i-a fost refuzat accesul în ţară, a realizat un reportaj despre situaţia social-politică din Moldova. În material se vorbeşte despre exodul masiv al populaţiei şi se spune că în ţară ar fi rămas doar 1 milion de moldoveni, restul ar fi plecaţi la muncă în Rusia şi în UE, transmite adevarul.ro 

Pe un ton agresiv, moderatoarea emisiunii „Bilanţul săptămânii” de la NTV Rusia, Irada Zeinalova, afirmă în reportajul său că în Moldova a rămas doar 1 milion de cetăţeni, restul ar fi părăsit ţara.

Jurnalista rusă face referire la date oficiale, însă acestea arată altfel. Conform recensământului din 2014, în ţară sunt aproape 3 milioane de locuitori.De exemplu, doar la alegerile prezidenţiale din 2016 au votat în total în jur de 1 milion şi 600 de mii de cetăţeni, adică 53.4% din numărul total de alegători.

În continuare, în reportaj este relatată situaţia socială din ţară, doar că jurnalista rusă a preferat să nu ia opinia unor experţi independenţi, dar a persoanelor din anturajul lui Igor Dodon.

În primul caz este vorba de deputatul socialist Bogdan Ţîrdea. Acesta a subliniat că migranţii moldoveni din Rusia trimit acasă anual circa 1 miliard de dolari: „Asta e aproape jumătate din bugetul de stat al Republicii Moldova”. „Voi nu veţi găsi aici nici 10-15% din oameni care ar spune că nu respectă Rusia. În spatele acestor acţiuni (antiruse) este evident că stau partenerii occidentali”, a declarat fostul deputat comunist Victor Stepaniuc, la fel un apropiat de-a lui Igor Dodon.

Apoi, pe fundalul unei melodii triste, cu lacrimi în ochi, apare o femeie din satul Iurievca, raionul Cimişlia, care povesteşte despre necazul familiilor moldoveneşti. „Săracii copii pleacă, lasă totul. Este foarte greu, unde să plece ei? Unde să lucreze? Unde să înveţe? Bani sunt puţini”, mărturiseşte femeia. Autorul reportajului numeşte Moldova „Ţara copiilor părăsiţi” şi susţine că au rămas să locuiască în Republica Moldova doar bătrânii şi copiii, precizând că doar 1 milion de moldoveni locuiesc permanent în Republica Moldova.

Citeste mai mult pe adevarul.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 13 August 2018, ora: 14:07

Ce cauzează durerile de cap și care sunt metodele să scapi de ele

Ce cauzează durerile de cap și care sunt metodele să scapi de ele

Adevarul este ca durerile de cap sunt foarte neplacute si nu stii niciodata cu siguranta ce le declanseaza. Durerile de cap pot fi cauzate de mancare, de lipsa somnului etc., insa este important sa descoperi cauza pentru a putea scapa pentru totdeauna de simptome.

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 14 August 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 August 2018, de Moni Stănilă

Să facem vaca de rușine

Am zis că nu mai spun bancuri, dar uneori nu mă pot abține. Cred că nu mulți îl știu pe cel cu țăranul care duce vaca la piață și acolo o critică în tot felul: că nu dă lapte, că dă din picioare, că împunge, că e rea. Până un client îi spune: „Măi, omule, cu...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 August 2018, de Dan Nicu

Don, Dodon şi georgienii

Nepreşedintele Igor Dodon nu ne lasă să ne plictisim niciodată. Aflat zilele trecute într-o vizită la Omsk, în Siberia, el le-a comunicat celor de acolo că a ajuns mai departe decât străbunicii săi.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 August 2018, de Moni Stănilă

Semănare de vânt

Foarte des întâlnim opiniile unor oameni sau vedem inscripții pe ziduri legate de numărul mare de biserici. Că avem biserici, dar nu avem școli. Că „vrem” spitale, nu catedrale. Că România are foarte puține autostrăzi (noi nu avem deloc), dar că bisericile sunt excesiv de multe...

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 August 2018, de Dan Nicu

24 februarie 2019, cadoul guvernării pentru PSRM

Avem o guvernare care forţează limitele legii pentru a-şi menţine controlul. A făcut-o de nenumărate ori, iar cel mai recent chiar în aceste zile, când a stabilit data alegerilor parlamentare pe 24 februarie 2019. Conform legii, alegerile pot fi organizate în termen de cel mult 90 de zile...

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 August 2018, de Moni Stănilă

Cel mai bun roman al tuturor timpurilor

Un personaj literar creat de excelentul poet și prozator Daniel Bănulescu ne spune că Cel mai bun roman al tuturor timpurilor e Biblia.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 7 August 2018, de Ana Gabor

Anul în care românii își vor decide soarta

Parlamentare, locale, europarlamentare și prezidențiale, toate într-un an. 2019 va fi anul scrutinelor electorale, decisive pentru toți românii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 7 August 2018, de Constantin Tănase

În așteptarea lui Moise

Moto: „Ei au zis lui Moise: „Nu erau oare morminte în Egipt, ca să murim în pustie? Ce ne-ai făcut de ne-ai scos din Egipt? Nu-ți spuneam noi, în Egipt: „Lasă-ne să slujim ca robi egiptenilor decât să murim în pustie?” Moise a răspuns poporului:...

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 August 2018, de Moni Stănilă

Vacanța politicienilor

A venit luna august și politicienii noștri au plecat în vacanțe. Mulți stau acasă, doar așa de ochii lumii, mulți merg în locuri exotice, fiindcă își permit, nu ca noi. Însă, înainte să plece, a dat CNA-ul buzna la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală.

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 August 2018, de Răzvan Munteanu

Trump, Iran și Războiul Total

La finalul lunii iulie, în cadrul unei reuniuni diplomatice, președintele iranian, Hassan Rouhani, declara: „America trebuie să înţeleagă (...) pacea cu Iranul este mama tuturor păcilor şi războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor. Domnule Trump, (...) nu te juca cu coada leului, vei...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 2 August 2018, de Moni Stănilă

Silviu Oravitzan la Republica

Luna august e pentru mulți luna concediilor și a vacanței. Însă mulți dintre noi vor fi în Chișinău și cred că e un prilej excelent să aflăm de evenimentele ce vor avea loc la Muzeul Național de Artă al Moldovei în debutul acestei luni.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 1 August 2018, de Moni Stănilă

Cu gândul la Islanda

Voi încheia scurtele mele opinii despre Campionatul Mondial din Rusia cu un subiect frumos (și reluat): Islanda.

() Citeşte tot articolul