Circulația rutieră pe drumurile naționale este satisfăcătoare, iar echipele de intervenție efectuează lucrări de deszăpezire cu mai multe utilaje speciale, informează Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI). Șeful instituției, Chiril Gaburici, a mers personal pentru a inspecta cum sunt curățate drumurile. ” Ca de fiecare dată când muncim la deszăpezire, merg pe teritoriu să verific cum se circulă și să discut cu drumarii”, a scris Gaburici pe Facebook.
Potrivit datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, în procesul de deszăpezire sunt antrenate 156 de autospeciale și peste 130 de drumari. Până la amiază, pe trasee au fost îmrăștiate în jur de 1000 de tone de material antiderapant.
Actualmente, circulația rutieră pe drumurile naționale este satisfăcătoare, pe unele trasee este polei, inclusiv pe șoselele Chişinău – Ungheni - Sculeni, Chişinău - Leuşeni, Chişinău - Bender, Anenii Noi – Căuşeni - Ştefan Vodă - Palanca, Chişinău – Hânceşti – Cimişlia – Comrat - Vulcăneşti – Giurgiuleşti, Hânceşti – Leova - Cahul și Rezina - Orhei, Otaci - Edineţ și Bălţi-Sărăteni.
Drumarii recomandă șoferilor să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor. Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md.
Totodată, pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real - http://asd.md/camera-video.
|
Atacul a avut loc într-o localitate din sudul țării. Până la acest moment se știe doar că atacatorul a acționat singur, are aproximativ 20 de ani și i-a înjunghiat pe oameni pe stradă.
( ) Citeşte tot articolulZiua mondială a obezităţii este marcată anual, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la 4 martie, cu scopul de a atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă obezitatea şi pentru a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei prevenirii acestei...
( ) Citeşte tot articolulPrimele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin programul Covax al ONU, a anunţat preşedinta Maia Sandu, după o discuţie cu directorul regional al acestei companii, Sinan Atlig, transmite Agerpres.ro.
( ) Citeşte tot articolulPe 4 martie se împlinesc 44 de ani de la cutremurul din 1977, cel mai devastator seism din istoria recenta a României care a lăsat in urma peste 1.500 de morți, 11.000 de râniți si zeci de mii de clădiri prăbușite sau avariate.
( ) Citeşte tot articolulSfantul Gherasim de la Iordan a trait in secolul al VII-lea. Dupa ce s-a calugarit, s-a retras in pustiul Tebaidei unde a intemeiat un asezamant monahal, prezent si in zilele noastre. Atat de mult s-a impartasit de viata dumnezeiasca, incat si fiarele salbatice i se supuneau. Din scrierea vietii...
( ) Citeşte tot articolulÎn Parlament a fost înregistrat oficial proiectul hotărârii privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Potrivit surselor din Parlament, aceasta comisie ar urma sa-l aleaga in funcția de Avocat al Poporului...
( ) Citeşte tot articolulOul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa. Reţeta cu ouă fierte: Ouă umplute ...
( ) Citeşte tot articolulA fost reținut pentru „dezmembrarea teritorială intenţionată a R. Moldova”, însă o lună mai târziu a fost eliberat, iar cele peste 30 de volume din dosarul penal intentat pe numele său și-au pierdut urma. Chiar și așa, spun cei care l-au arestat și l-au anchetat...
( ) Citeşte tot articolulDe la înființarea sa Operatorul Portului Liber Internațional Giurgiulești este un client al BERD. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) intenționează să lupte împotriva deciziei de instituire a administrării silite a activelor Danube...
( ) Citeşte tot articolulSpirit enciclopedic, filozof, finanțist de geniu, Mircea Vulcănescu s-a născut la București la 3 martie 1904 în familia unui inspector financiar.
( ) Citeşte tot articolul