Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 19:08
Abonamente

Actualitate 4 Octombrie 2017, ora 14:54

VIDEO / Minorii condamnați pentru omorul de la Strășeni, sfidează ordinea publică chiar și în instanța de judecată

Marime Font

Cei trei minori, condamnaţi de către Judecătoria Străşeni la câte 6 ani şi 8 luni privaţiune de libertate, pentru omorul minorei Cristina Parhomenco, continuă să aibă un comportament obraznic în instanţă, sfidând ordinea. 

Dosarul se află pe rol la Curtea de Apel Chişinău, după ce avocaţii condamnaţilor, dar şi ai familiei victimei, au contestat sentinţa instanţei de fond.

Fiind aduşi în sala de şedinţe a Curţii de Apel, aceştia au înjurat şi au aruncat cu ghete în sală, fiind deranjaţi de faptul că sunt filmaţi.Precizăm că în perioada procesului, autorii asasinatului de la Străşeni s-au ales cu noi termene de detenţie pentru huliganism. La 20 iunie, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe Vitalie Vlad, 17 ani, la 2 ani de închisoare, iar pe complicii săi, în vârstă de 15 şi 16 ani, la câte un an de detenţie.

Dosarul penal pentru huliganism a fost intentat pe numele celor trei minori acuzaţi de omor, pentru comportamentul lor în perioada urmăririi penale şi pe parcursul procesului de judecată. Ei au ameninţat cu moartea ofiţerul de urmărire penală şi pe sora victimei. În afară de aceasta, ei au înjurat şi au numit cu cuvinte indecente apropiaţii victimei, dar şi oamenii legii.

Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a fost omorâtă la 25 noiembrie, 2016. Expertiza medico-legală a arătat că fata a fost lovită în cap de nenumărate ori, cu un obiect greu, iar în urma rănilor a murit. Victima a fost găsită peste câteva zile într-o construcţie părăsită.

Pentru comiterea crimei au fost reţinuţi 4 adolescenţi, însă unul nu a fost atras la răspunde penală, pe motiv că la momentul săvârșirii infracțiunii avea doar 13 ani.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md