Actualitate

VIDEO / Rusia se înarmează: O divizie din armata rusă a primit noua rachetă balistică intercontinentală de tip Yars

Potrivit Ministerului de apărării rus, noua rachetă balistică intercontinentală de tip Yars (ICBM) a devenit de curând operațională în cadrul diviziei Kozelsk din regiunea Kaluga.

În această perioadă, divizia Kozelsk a primit un nou complex de rachete moderne de tip Yars. Racheta RS-24 (numele de cod NATO SS-27 Mod 2) este o versiune îmbunătățită a rachetei balistice Topol-M, care poate fi trasa atât de pe un lansator mobil, cat și din baze subterane.

Sistemul are rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu mai multe tipuri de focoase nucleare independente și o rază de acțiune de 10.900 km. Prima lansare de probă a fost efectuată pe 29 mai 2007, din zona de tragere Plesetsk în zona de tragere Kura (Kamchatka). Rusia a înființat primul regiment Yars, format din trei batalioane, în august 2011. De asemenea, alte două batalioane din cel de-al doilea regiment sunt operaționale din 27 decembrie 2011.

Odată cu înființarea celui de-al treilea batalion din cadrul celui de-al doilea regiment, s-a încheiat reînarmarea diviziei Teikovo cu sisteme de tip Yars. Cele două regimente constau, în total, din 18 sisteme de rachete și câteva posturi de comandă mobile.(TASS)

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *