VIDEO / Vis realizat pentru elevii din Aluatu. Irina Loghin sprijină renovarea singurei școli românești din raionul Taraclia

publicat în Actualitate pe 23 Iulie 2018, 12:29

Irina Loghin, cunoscuta interpretă de muzică populară din România, s-a alătura eforturilor de reabilitare a singurei școli românești din satul Aluatu, raionul Taraclia.


Clădirea insituției de învățământ se află într-o stare deplorabilă. Irina Login a venit în sprijinul responsabililor școlii cu o donaţie considerabilă, pentru ca lucrările de reabilitare să continue.

Multă lume nu a rămas indiferentă la apelul celor care îşi doresc să salveze singura şcoală românească din Taraclia.

Pe lângă ajutorul financiar, interpreta de muzică populară a dedicat şi câteva versuri pentru cei care simt şi gândesc româneşte: „Se vorbește românește peste tot pe unde crește o mlădiță moldoveană, în Siberii de prihană, unde pribegesc bătrânii până la sfârșitul lumii”.

La şcoala din satul Aluatu, raionul Taraclia, din banii Guvernului României s-a refăcut până acum acoperişul şi faţada instituţiei.

„Poate că această donație va reprezenta încă o dovadă concludentă, dacă mai era nevoie, că România nu este acel inamic de la Vest, după cum încă mai falsifică imaginea o anumită propagandă de tristă amintire în Republica Moldova”, a declarat Irina Loghin.
Sursa: infoprut.ro