Ultima oră

VIDEO: Alba Iulia în 1989 versus Alba Iulia în 2015

Un filmuleţ de patru minute ne arată Alba Iulia în vara anului 1989. După un „car” de ani, într-un video aerian filmat în toamna anului 2014 se poate vedea schimbarea radicală de „look” a municipiului Alba Iulia.

Dacă după 26 de ani și investiții de 150 de milioane de euro din fonduri europene, Cetatea Alba Carolina este considerată una din cele cele șapte minuni ale României, într-un filmuleț de patru minute se poate vedea un peisaj „gri”a ceea ce era Poarta III a Cetății, Pietonala Mihai Viteazul, zona Sălii Unirii în 1989.

Dacă în perioada comunismului nimeni nu se „bătea” pentru o vizită în Cetatea Alba Carolina, acum obiectivele turistice care în 1989 erau nerestaurate, sunt atracții turistice pentru miile de turiști care anual ne calcă „pragul”.

  

Într-un filmuleț de patru minute, realizat de Ioana Cristina Muntean și Silviu Juchi este înfățișat municipiul Alba Iulia în vara anului 1989. Se pot vedea imagini ale râului Mureş, podului rutier şi drumului naţional de acces în oraş din spre Sebeş. Din imaginile filmate acum 26 de ani nu lipsesc nici obiective turistice precum Poarta III a Cetății, Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, Sala Unirii, statuia lui Mihai Viteazul.

De asemenea au mai fost surprinse imagini cu Parcul Unirii, fântâna arteziană, Hotel Cetate, Casa de Cultură a Sindicatelor, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, care în 1989 se numea Liceul de matematică – fizică „Horea, Cloșca și Crișan”.

Sursa: alba24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *