Astăzi 20 Septembrie 2019, Vineri - Ultima actualizare la ora 18:53
Abonamente

Politică 16 Iunie 2012, ora 10:05

Lupu – reales, Plahotniuc – avansat

Marime Font

Marian Lupu a fost reales preşedinte al Partidului Democrat (PDM) cu votul unanim al delegaţilor celui de-al VII-a Congres al partidului

Marian Lupu a fost unicul candidat propus la funcţia de preşedinte.

La deschiderea Congresului, preşedintele PD, Marian Lupu, a prezentat un raport cu privire la activitatea formaţiunii după Congresul VI al partidului. El s-a referit la locul şi activitatea PD pe scena politică din RM, la principalele rezultate obţinute de partid în ultimii ani de activitate şi la obiectivele acestuia pentru următorii ani. Preşedintele PD a subliniat că formaţiunea pe care o conduce trebuie să devină cel mai puternic partid de centru-stînga de pe scena politică din RM.


(12:26) Plahotniuc: "Strategia mea de comunicare a fost greșită, pentru că, prin tăcerea mea, am permis ca imaginea partidului nostru să fie afectată. Însă tot eu sunt omul care învață cel mai mult din greșeli și, vă promit că nu voi mai tolera ca cineva să încerce să se folosească de numele meu pentru a lovi în Partidul Democrat. Asta nu înseamnă că de acum înainte voi răspunde atacurilor unor aventurieri politici. Prin activitatea mea politică, prin rezultatele pe care le voi obține, voi decredibiliza orice atacuri la adresa mea și a partidului, voi arăta cine sunt eu și cine sunt cei care mă atacă. Nu pot ei să mă denigreze atât, cât pot eu să muncesc".

(12:20) Plahotniuc: "Trebuie să fim gata oricând să trecem în opoziţie. Vreau să transmitem un mesaj către colegii de Alianţă. Să facem mai mult. Să revenim la reformele care ni le-am asumat. Este Guvernul Alianţei şi facem parte şi noi".

(12:18) Plahotniuc: "Suntem într-o guvernare de Alianţă. Noi reprezentăm un partid care trebuie să aibă grijă de oameni. Nu vreau să mergem în teritoriu şi să ne fie ruşine că am fost la guvernare. Nu vreau să amăgim şi să promitem. Trebuie să avem un dialog sincer cu oamenii. Vă garantez că acest mod sincer ne va aduce dividente".

(12:16) Plahotniuc: "Faptul că astăzi facem parte dintr-o Alianţă unde doua componente sunt de dreapta ne-am pierdut esenţa de stânga. De aceea, ne vom revizui comportamentul în alianţă. Eu cred că PD trebuie să se comporte ca un partid aflat la guvernare. Suntem la guvernare pentru a face tot ce e bun pentru oamenii noştri, nu pentru putere".

(12:14) Plahotniuc: "Un alt lucru pe care l-am constatat este că în partidul nostru s-a instalat un fel de autosuficiență în privinţa poziției noastre pe scena politică. Vă spun, cu toată convingerea,...că locul Partidului Democrat nu este cel în care suntem acum. PD nu este un partid de locul 4, nu este un partid de locul 3, nu este un partid nici de locul 2. Partidul nostru trebuie să aibă curajul, să-şi asume obiectivul de a câştiga singur alegerile următoare, de a deveni partidul numărul unu din Republica Moldova".

(12:13) Plahotniuc: "Despre lipsa de comunicare vă vorbesc tocmai eu, care am comis foarte multe greşeli. AM tăcut atunci când s-a încercat să mi se terfelească imaginea. Dar de acum înainte nu voi mai permite ca imaginea partidului să fie pătată. Voi arăta cine sunt eu şi cine sunt cei care mă atacă. Nu pot ei să mă deniogreze, cât pot eu să muncesc".

(12:12) Plahotniuc: "În scurta mea experienţă politică am văzut că unii politicieni cresc pe baza rezultatelor altora. Tu munceşti, iar unii cresc. În politică trebuie să vorbeşti permanent cu oamenii. Comunicarea noastră nu este cea mai consecventă. Alegerile nu se câştigă doar prin comunicarea în campania electorală".

(12:10) Plahotniuc: "Nu banii fac un partid puternic ci calitatea membrilor săi. Am constatat că noi suntem prea modeşti şi ne mulţumim cu ceea ce avem".

(12:08) Plahotniuc: "Am pus mai presus de toate interesul naţional. După un an de la intrarea mea în PD am o constatare că partidul nostru este cel mai bogat, dar bogăţia nu constă în resursele financiare, ci în resursele umane".

(12:06) Plahotniuc: "Nu voi ţine un discurs despre cât de puternici suntem. Vreau să conştientizăm rolul reformelor care le facem. În cadrul AIE noi am arătat că avem spirit de echipă, chiar dacă de multe ori a trebuit să cedăm".

(12:04) Plahotniuc: "Vreau să-l felicit pe Marian Lupu pentru modul în care şi-a îndeplinit mandatul precedent. Nu puţine au fost momentele când el a fost prins între a apăra interesele partidului şi a face compromisuri. Am ferma convingere că este unica persoană care poate să conducă PD".

(12:02) Plahotniuc: "Sunt un om al acţiunilor şi nu obişnuiesc să vorbesc despre acţiuni care nu le-am realizat încă. În politică este importanta să vorbeşti despre ceea ce vrei să faci. Sunt bucuros să vorbesc în calitatea mea de conducător al grupului de reformă".

(11:10) Lupu: "Priviţi Moldova! Priviţi spre viitor! Viitorul începe acum!".

(11:08) Lupu: "Crezul nostru este dezvoltarea statului şi a bagajului cultural. Indiferent de apartenenţă etnică toţi suntem moldoveni".

(11:03) Lupu: "Eşichierul de stânga al politicului moldovenesc a devenit fragmentat. Este misiunea noastră să consolidăm acest segment pentru a oferi cetăţenilor încredere şi stabilitate. Republica Moldova nu este un proiect temporar. Este un stat independet şi suveran, recunoscut de toate puterile lumii în vecii vecilor".

(11:01) Lupu: "Oricine va privi spre Moldova trebuie să spună că este statul solidarităţii, un stat social-democrat, puternic. Iar Partidul Democrat va fi partidul viitorului".

(10:57) Lupu: "Mulţumesc pentru încrederea acordată şi mizez şi în continuare pe ea. PD trebuie să îşi fixeze un obiectiv important la acest congres: PD trebuie să fie cel mai puternic partid de centru stânga".

La eveniment mai participă şi oaspeţi din familia social-democrată de peste hotare, membri ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti de peste hotare, analişti politici, oameni de ştiinţă şi de cultură.

PD a fost creat în februarie 1997. Acesta are 15 mandate de deputat în actualul Parlament şi peste 35 de mii de membri de partid. Cel de-al şaselea Congres al formaţiunii a avut loc în iulie 2009, notează MOLDPRES.

Arena.md/Publika.md/Moldpres

VIDEO PRIVESC.EU:

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 18:53

WineTech Moldova: WINET - un nou proiect în domeniul comerțului și cooperării din sectorul vinicol din regiunea Bazinului Mării Negre

WineTech Moldova: WINET - un nou proiect în domeniul comerțului și cooperării din sectorul vinicol din regiunea Bazinului Mării Negre

 WINET este primul proiect transfrontalier din regiunea Bazinului Mării Negre ce va cuprinde, inițial, trei țări: Moldova, România și Bulgaria. În cadrul acestui parteneriat vinicol, Republica Moldova este partener lider și implementator.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 13:04

Jurnalist britanic despre Aeroportul Chișinău: promisa dezoligarhizare să nu se transforme în „dodonizare”

Jurnalist britanic despre Aeroportul Chișinău: promisa dezoligarhizare să nu se transforme în „dodonizare”

Atacurile directe și mai voalate ale președintelui Igor Dodon și Guvernului de la Chișinău asupra companiei a preluat contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău provoacă tot mai multe îngrijorări în mediul diplomatic, dar și în cel al...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:56

Cine este în realitate cetățeanul rus Alexander Rahr pe care presa lui Dodon îl laudă ca fiind un mare „expert german”

Cine este în realitate cetățeanul rus Alexander Rahr pe care presa lui Dodon îl laudă ca fiind un mare „expert german”

Alexander Rahr este unul dintre „picioarele de pod” ale propagandei ruse în Germania.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:36

opinie O nouă mișcare de opoziție împotriva dodonizării

O nouă mișcare de opoziție împotriva dodonizării

Scena politică de la Chișinău a fost marcată de plecarea lui Octavian Țîcu din fracțiunea Dreptate și Adevăr. Modul în care s-a produs, declarațiile actorilor politici provocate de această plecare ne arată că a existat, și în continuare există, o tensiune mare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:15

Dodonizme - Trebuie să avem relații foarte bune cu România ș Ucraina / Igor Nicolaevici n-a fost NICIODATĂ la București sau Kiev

Dodonizme - Trebuie să avem relații foarte bune cu România ș Ucraina / Igor Nicolaevici n-a fost NICIODATĂ la București sau Kiev

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acordat un interviu în exclusivitate RFI România.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 20 Septembrie 2019, ora: 12:11

“Suntem mult mai preocupaţi de Germania decât de Brexit.” Unda de șoc ce se propagă în întreaga Europă

“Suntem mult mai preocupaţi de Germania decât de Brexit.” Unda de șoc ce se propagă în întreaga Europă

Deşi Brexitul domină agenda în prezent, Franţa este preocupată mai mult de impactul încetinirii creşterii economice a Germaniei, principalul său partener comercial, conform unei analize publicate de Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:11

FLASH /// Nistor Grozavu a fost REȚINUT / Procurorii îl acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu

FLASH /// Nistor Grozavu a fost REȚINUT / Procurorii îl acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu

Fostul viceprimar al Capitalei Nistor Grozavu a fost reţinut în această dimineaţă. Informaţia a fost confirmată de şeful Procuraturii Municipale, Ştefan Şaptefraţi. Acesta a declarat că Grozavu este cercetat penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 10:57

Drumurile europene ale alianței ACUM-PSRM /// Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a Chișinăului

Drumurile europene ale alianței ACUM-PSRM /// Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a Chișinăului

Igor Bukato, președintele grupului de companii Vozrojdenie din Sankt Petersburg, Rusia ar fi să construiască oi șosea de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 10:17

Delegația Guvernului va cheltui aproape 270 de mii de lei pentru vizita la New York / Nu se știe cât ne va costa și „turismul” lui Dodon în America

Delegația Guvernului va cheltui aproape 270 de mii de lei pentru vizita la New York / Nu se știe cât ne va costa și „turismul” lui Dodon în America Foto: Sediul ONU

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicolae Popescu, alături de diplomații Tatiana Molcean și Galina Nipomici, vor merge la New York pentru a participa la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generală a ONU. Costul total al deplasării celor trei diplomați, care vor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 09:54

30 de minute de mers pe jos: cum îţi îmbunătăţesc starea de sănătate

Poate că la prima oră a dimineţii nu ai dispoziţia necesară să faci prea multă mişcare. Nu vorbim de exerciţiile fizice pe care le poţi face, câteva antrenamente uşoare sau stretching pentru că sigur nu sunt o prioritate. Avem obiceiul ca după ce ne trezim să mai stăm puţin...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 09:35

Un scenariu care dă fiori: Ce s-ar întâmpla în primele ore ale unui război Rusia-SUA

90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război între Rusia și Statele Unite, în primele ore de la izbucnirea lui.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 08:56

După ce i-a dat țara lui Dodon, Năstase s-a trezit? / „Dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru”

După ce i-a dat țara lui Dodon, Năstase s-a trezit? / „Dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru”

Fostul deputat si ministrul MAI, Andrei Năstase, susține că dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru. 

( ) Citeşte tot articolul

Sport 20 Septembrie 2019, ora: 08:51

Europa League VIDEO /// CFR Cluj vs Lazio 2-1 / Debut de vis - Campioana României îi bate pe italieni și e lider în grupa E

VIDEO /// CFR Cluj vs Lazio 2-1 / Debut de vis - Campioana României îi bate pe italieni și e lider în grupa E

CFR Cluj a avut parte de un debut perfect în grupele Europa League, câștigând cu 2-1 duelul de pe teren propriu cu Lazio. Campioana României a fost condusă cu 1-0 de formația din Serie A, dar a restabilit egalitatea pe finalul primei reprize, grație unui penalty...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 Septembrie 2019, ora: 08:49

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 SEPTEMBRIE 2019. RACII DEVIN EXCESIV DE CRITICI

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 SEPTEMBRIE 2019. RACII DEVIN EXCESIV DE CRITICI

Horoscopul zilei de 20 septembrie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 20 septembrie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 20...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 04:22

„A mai rămas doar o cameră” Booking.com ar continua să inducă turiștii în eroare, în ciuda avertismentelor primite

„A mai rămas doar o cameră” Booking.com ar continua să inducă turiștii în eroare, în ciuda avertismentelor primite

Booking.com se apără împotriva acuzațiilor conform cărora continuă să utilizeze tactici de presiune pentru a vinde, în ciuda sancțiunilor impuse de autoritățile britanice, scrie CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 01:51

Ce prevede DOCUMENTUL privind Pactul Ribbentrop-Molotov care va fi votat în Parlamentul European

Ce prevede DOCUMENTUL privind Pactul Ribbentrop-Molotov care va fi votat în Parlamentul European

Parlamentul European va vota, joi, adoptarea unei rezoluții prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la 23 august 1939.Rezoluția Parlamentului European privind 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Septembrie 2019, ora: 20:08

Usatîi: „Localitățile din țară au nevoie stringentă de proiecte investiționale, iar eu sunt gata să le asigur”

Usatîi: „Localitățile din țară au nevoie stringentă de proiecte investiționale, iar eu sunt gata să le asigur”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că pentru dezvoltarea țării este nevoie de proiecte investiționale și granturi, iar el este gata să plătească din bani proprii o echipă de experți moldoveni și străini, care să creeze aceste programe. De altfel, Usatîi...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)