Astăzi 18 Noiembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 17 Noiembrie 2018
Abonamente

Politică 16 Iunie 2012, ora 10:05

Lupu – reales, Plahotniuc – avansat

Marime Font

Marian Lupu a fost reales preşedinte al Partidului Democrat (PDM) cu votul unanim al delegaţilor celui de-al VII-a Congres al partidului

Marian Lupu a fost unicul candidat propus la funcţia de preşedinte.

La deschiderea Congresului, preşedintele PD, Marian Lupu, a prezentat un raport cu privire la activitatea formaţiunii după Congresul VI al partidului. El s-a referit la locul şi activitatea PD pe scena politică din RM, la principalele rezultate obţinute de partid în ultimii ani de activitate şi la obiectivele acestuia pentru următorii ani. Preşedintele PD a subliniat că formaţiunea pe care o conduce trebuie să devină cel mai puternic partid de centru-stînga de pe scena politică din RM.


(12:26) Plahotniuc: "Strategia mea de comunicare a fost greșită, pentru că, prin tăcerea mea, am permis ca imaginea partidului nostru să fie afectată. Însă tot eu sunt omul care învață cel mai mult din greșeli și, vă promit că nu voi mai tolera ca cineva să încerce să se folosească de numele meu pentru a lovi în Partidul Democrat. Asta nu înseamnă că de acum înainte voi răspunde atacurilor unor aventurieri politici. Prin activitatea mea politică, prin rezultatele pe care le voi obține, voi decredibiliza orice atacuri la adresa mea și a partidului, voi arăta cine sunt eu și cine sunt cei care mă atacă. Nu pot ei să mă denigreze atât, cât pot eu să muncesc".

(12:20) Plahotniuc: "Trebuie să fim gata oricând să trecem în opoziţie. Vreau să transmitem un mesaj către colegii de Alianţă. Să facem mai mult. Să revenim la reformele care ni le-am asumat. Este Guvernul Alianţei şi facem parte şi noi".

(12:18) Plahotniuc: "Suntem într-o guvernare de Alianţă. Noi reprezentăm un partid care trebuie să aibă grijă de oameni. Nu vreau să mergem în teritoriu şi să ne fie ruşine că am fost la guvernare. Nu vreau să amăgim şi să promitem. Trebuie să avem un dialog sincer cu oamenii. Vă garantez că acest mod sincer ne va aduce dividente".

(12:16) Plahotniuc: "Faptul că astăzi facem parte dintr-o Alianţă unde doua componente sunt de dreapta ne-am pierdut esenţa de stânga. De aceea, ne vom revizui comportamentul în alianţă. Eu cred că PD trebuie să se comporte ca un partid aflat la guvernare. Suntem la guvernare pentru a face tot ce e bun pentru oamenii noştri, nu pentru putere".

(12:14) Plahotniuc: "Un alt lucru pe care l-am constatat este că în partidul nostru s-a instalat un fel de autosuficiență în privinţa poziției noastre pe scena politică. Vă spun, cu toată convingerea,...că locul Partidului Democrat nu este cel în care suntem acum. PD nu este un partid de locul 4, nu este un partid de locul 3, nu este un partid nici de locul 2. Partidul nostru trebuie să aibă curajul, să-şi asume obiectivul de a câştiga singur alegerile următoare, de a deveni partidul numărul unu din Republica Moldova".

(12:13) Plahotniuc: "Despre lipsa de comunicare vă vorbesc tocmai eu, care am comis foarte multe greşeli. AM tăcut atunci când s-a încercat să mi se terfelească imaginea. Dar de acum înainte nu voi mai permite ca imaginea partidului să fie pătată. Voi arăta cine sunt eu şi cine sunt cei care mă atacă. Nu pot ei să mă deniogreze, cât pot eu să muncesc".

(12:12) Plahotniuc: "În scurta mea experienţă politică am văzut că unii politicieni cresc pe baza rezultatelor altora. Tu munceşti, iar unii cresc. În politică trebuie să vorbeşti permanent cu oamenii. Comunicarea noastră nu este cea mai consecventă. Alegerile nu se câştigă doar prin comunicarea în campania electorală".

(12:10) Plahotniuc: "Nu banii fac un partid puternic ci calitatea membrilor săi. Am constatat că noi suntem prea modeşti şi ne mulţumim cu ceea ce avem".

(12:08) Plahotniuc: "Am pus mai presus de toate interesul naţional. După un an de la intrarea mea în PD am o constatare că partidul nostru este cel mai bogat, dar bogăţia nu constă în resursele financiare, ci în resursele umane".

(12:06) Plahotniuc: "Nu voi ţine un discurs despre cât de puternici suntem. Vreau să conştientizăm rolul reformelor care le facem. În cadrul AIE noi am arătat că avem spirit de echipă, chiar dacă de multe ori a trebuit să cedăm".

(12:04) Plahotniuc: "Vreau să-l felicit pe Marian Lupu pentru modul în care şi-a îndeplinit mandatul precedent. Nu puţine au fost momentele când el a fost prins între a apăra interesele partidului şi a face compromisuri. Am ferma convingere că este unica persoană care poate să conducă PD".

(12:02) Plahotniuc: "Sunt un om al acţiunilor şi nu obişnuiesc să vorbesc despre acţiuni care nu le-am realizat încă. În politică este importanta să vorbeşti despre ceea ce vrei să faci. Sunt bucuros să vorbesc în calitatea mea de conducător al grupului de reformă".

(11:10) Lupu: "Priviţi Moldova! Priviţi spre viitor! Viitorul începe acum!".

(11:08) Lupu: "Crezul nostru este dezvoltarea statului şi a bagajului cultural. Indiferent de apartenenţă etnică toţi suntem moldoveni".

(11:03) Lupu: "Eşichierul de stânga al politicului moldovenesc a devenit fragmentat. Este misiunea noastră să consolidăm acest segment pentru a oferi cetăţenilor încredere şi stabilitate. Republica Moldova nu este un proiect temporar. Este un stat independet şi suveran, recunoscut de toate puterile lumii în vecii vecilor".

(11:01) Lupu: "Oricine va privi spre Moldova trebuie să spună că este statul solidarităţii, un stat social-democrat, puternic. Iar Partidul Democrat va fi partidul viitorului".

(10:57) Lupu: "Mulţumesc pentru încrederea acordată şi mizez şi în continuare pe ea. PD trebuie să îşi fixeze un obiectiv important la acest congres: PD trebuie să fie cel mai puternic partid de centru stânga".

La eveniment mai participă şi oaspeţi din familia social-democrată de peste hotare, membri ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti de peste hotare, analişti politici, oameni de ştiinţă şi de cultură.

PD a fost creat în februarie 1997. Acesta are 15 mandate de deputat în actualul Parlament şi peste 35 de mii de membri de partid. Cel de-al şaselea Congres al formaţiunii a avut loc în iulie 2009, notează MOLDPRES.

Arena.md/Publika.md/Moldpres

VIDEO PRIVESC.EU:

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 21:06

De la ora 18, toate blocurile din sectorul Râșcani, care au rămas în frig din cauza unei defecțiuni la rețea, vor fi reconectate la sursa de încălzire. Termoelectrica anunță că din totalul de 271 de blocuri afectate, peste 100 au fost deja rebranșate la o altă linie,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 15:18

PPDA a beneficiar de cel puțin 2000 de dolari din partea unei companii prin care era finanțată Fundația Open Dialog a Ludmilei Kozlovska. Acest lucru rezultă din partea secretă a raportului prezentat ieri în Parlament de către comisia care a investigat legăturile dintre Kozlovska...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 14:27

 Teritoriul Republicii Moldova intră, săptămâna viitoare, sub influența unui ciclon de aer mediteranean, temperaturile crescând în medie cu 7 grade Celsius. Potrivit meteorologului Ala Bârsa, de marți, 20 noiembrie, temperaturile cresc atât noaptea,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 14:26

Guvernarea de la Chişinău a reuşit să probeze un caz de spionaj şi imixtiune în treburile interne ale ţării cum nu a mai făcut-o până în prezent. De această părere sunt mai mulţi analişti politici, care au comentat raportul Parlamentului privind conexiunea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 14:24

Rusia a redirecţionat o parte din forţele sale navale din apropierea Crimeei ocupate spre un avanpost în Marea Azov, a declarat vineri consilierul şefului Serviciului pentru frontiera de stat a Ucrainei, Oleg Slobodian, citat de agenţia de presă ucraineană Unian.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 17 Noiembrie 2018, ora: 13:36

Potrivit unor studii recente, un aliment pe care şi tu îl consumi în fiecare zi este vinovat de răspândirea cancerului în tot corpul, potrivit realitatea.net. Consumul excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase, arată studiile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 13:34

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a încercat să obțină acces la baza de date a centrului de vize TLScontact, care oferă servicii de procesare a aplicatiilor de vize pentru țările Schengen și Regatului Unit, se arată în ancheta grupului Bellingcat și publicatia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 13:32

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVR Moldova, că agitaţia electorală în ziua alegerilor este un pericol pentru procesul electoral. Opinia lui Năstase a fost exprimată după ce Parlamentul a votat în prima lectură...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 12:59

Sancțiunile impuse de SUA și UE împotriva Rusiei în 2014 au redus economia Rusiei cu 6%, a estimat Bloomberg.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 12:55

Formarea unui bloc electoral din mai multe partide de opoziţie a devenit imposibilă din cauza atitudinii totalitare a liderei PAS, Maia Sandu. Părerea aparţine vicepreşedintelui “Partidului Nostru”, Dmitri Ciubaşenko, şi a fost formulată în cadrul unei emisiuni la postul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 09:21

Inspectoratul Național de Patrulare informează că starea traficului rutier pe drumurile din țară poate fi îngreunată din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare în unele regiuni din țară. În momentul de față, circulația se desfășoară în regim normal,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 09:15

Submarinul San Juan, pe care Argentina l-a anunțat dispărut în urmă cu un an, a fost identificat pe fundul Oceanului Atlantic. În momentul dispariției, 44 de oameni erau la bordul său.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:52

Un nou cutremur s-a produs vineri la ora 16.53, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 2.7 pe scara Righter și s-a produs la adâncimea de 143 kilometri .

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:45

În Spania, o femeie a primit un an şi trei luni de închisoare pentru că şi-a spionat soţul umblându-i în telefon. Fără ştirea lui, femeia a accesat conţinutul telefonului său mobil ca să-şi confirme bănuielile că are o amantă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:41

Usturoiul este folosit pentru prevenirea bolilor cronice și tratarea răcelilor. Vezi ce se întâmplă când îl ții în gură timp de 30 de minute.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 17 Noiembrie 2018, ora: 08:38

Silvio Berlusconi este implicat într-un nou dosar de prostituție. A fost pus sub acuzare Citeşte întreaga ştire: Silvio Berlusconi este implicat într-un nou dosar de prostituție. A fost pus sub acuzare

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:34

Purcari Wineries realizează un profit brut în creștere cu 29% la nouă luni, pe o cifra de afaceri pe plus cu 20%

În primele 9 luni din 2018, Purcari Wineries a înregistrat vânzări nete în valoare de 113,3 milioane de lei, o creștere cu 20% față de perioada similară a anului precedent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:24

Un copil de 5 ani din Rusia e senzatia momentului pe internet.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 17 Noiembrie 2018, ora: 08:04

 Horoscop 17 noiembrie 2018. O zi destul de liniştită din toate punctele de vedere. Bucuraţi-vă de această ocazie de a vă relaxa şi petreceţi timpul alături de familie şi cei dragi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 17:01

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit vineri cu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Excelenţa Sa Dereck J. Hogan. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 15:53

Fundația Open Dialog a făcut lobby în favoarea lui Veaceslav Platon, ca să-l ajute să scape de închisoare. Acest lucru este recunoscut de către deputații liberali, care au refuzat să-și delege reprezentanții în comisia de anchetă în cazul ”Open Dialog....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 15:51

Întreg raportul Comisiei de anchetă „Open Dialog” a fost obținut de reporterii Deschide.MD, inclusiv paginile cu parafă secretă. Documentul a fost votat astăzi în plen după trei ore de audieri și dezbateri.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 14:56

 Fundaţia Open Dialog este un vehicul şi o schemă folosită de Serviciile Secrete ale Federaţiei Ruse împotriva statelor cum sunt: ţările baltice, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce astăzi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 14:53

Acțiunea subversivă a Fundației Open Dialog împotriva Republicii Moldova, în care au fost atrași Maia Sandu și Andrei Năstase este una fără precedent în istoria Republicii Moldova. Este declarația deputatului PDM Sergiu Sîrbu, făcută după prezentarea raportului...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)