Astăzi 20 Februarie 2019, Miercuri - Ultima actualizare la 19 Februarie 2019
Abonamente

Politică 16 Iunie 2012, ora 10:05

Lupu – reales, Plahotniuc – avansat

Marime Font

Marian Lupu a fost reales preşedinte al Partidului Democrat (PDM) cu votul unanim al delegaţilor celui de-al VII-a Congres al partidului

Marian Lupu a fost unicul candidat propus la funcţia de preşedinte.

La deschiderea Congresului, preşedintele PD, Marian Lupu, a prezentat un raport cu privire la activitatea formaţiunii după Congresul VI al partidului. El s-a referit la locul şi activitatea PD pe scena politică din RM, la principalele rezultate obţinute de partid în ultimii ani de activitate şi la obiectivele acestuia pentru următorii ani. Preşedintele PD a subliniat că formaţiunea pe care o conduce trebuie să devină cel mai puternic partid de centru-stînga de pe scena politică din RM.


(12:26) Plahotniuc: "Strategia mea de comunicare a fost greșită, pentru că, prin tăcerea mea, am permis ca imaginea partidului nostru să fie afectată. Însă tot eu sunt omul care învață cel mai mult din greșeli și, vă promit că nu voi mai tolera ca cineva să încerce să se folosească de numele meu pentru a lovi în Partidul Democrat. Asta nu înseamnă că de acum înainte voi răspunde atacurilor unor aventurieri politici. Prin activitatea mea politică, prin rezultatele pe care le voi obține, voi decredibiliza orice atacuri la adresa mea și a partidului, voi arăta cine sunt eu și cine sunt cei care mă atacă. Nu pot ei să mă denigreze atât, cât pot eu să muncesc".

(12:20) Plahotniuc: "Trebuie să fim gata oricând să trecem în opoziţie. Vreau să transmitem un mesaj către colegii de Alianţă. Să facem mai mult. Să revenim la reformele care ni le-am asumat. Este Guvernul Alianţei şi facem parte şi noi".

(12:18) Plahotniuc: "Suntem într-o guvernare de Alianţă. Noi reprezentăm un partid care trebuie să aibă grijă de oameni. Nu vreau să mergem în teritoriu şi să ne fie ruşine că am fost la guvernare. Nu vreau să amăgim şi să promitem. Trebuie să avem un dialog sincer cu oamenii. Vă garantez că acest mod sincer ne va aduce dividente".

(12:16) Plahotniuc: "Faptul că astăzi facem parte dintr-o Alianţă unde doua componente sunt de dreapta ne-am pierdut esenţa de stânga. De aceea, ne vom revizui comportamentul în alianţă. Eu cred că PD trebuie să se comporte ca un partid aflat la guvernare. Suntem la guvernare pentru a face tot ce e bun pentru oamenii noştri, nu pentru putere".

(12:14) Plahotniuc: "Un alt lucru pe care l-am constatat este că în partidul nostru s-a instalat un fel de autosuficiență în privinţa poziției noastre pe scena politică. Vă spun, cu toată convingerea,...că locul Partidului Democrat nu este cel în care suntem acum. PD nu este un partid de locul 4, nu este un partid de locul 3, nu este un partid nici de locul 2. Partidul nostru trebuie să aibă curajul, să-şi asume obiectivul de a câştiga singur alegerile următoare, de a deveni partidul numărul unu din Republica Moldova".

(12:13) Plahotniuc: "Despre lipsa de comunicare vă vorbesc tocmai eu, care am comis foarte multe greşeli. AM tăcut atunci când s-a încercat să mi se terfelească imaginea. Dar de acum înainte nu voi mai permite ca imaginea partidului să fie pătată. Voi arăta cine sunt eu şi cine sunt cei care mă atacă. Nu pot ei să mă deniogreze, cât pot eu să muncesc".

(12:12) Plahotniuc: "În scurta mea experienţă politică am văzut că unii politicieni cresc pe baza rezultatelor altora. Tu munceşti, iar unii cresc. În politică trebuie să vorbeşti permanent cu oamenii. Comunicarea noastră nu este cea mai consecventă. Alegerile nu se câştigă doar prin comunicarea în campania electorală".

(12:10) Plahotniuc: "Nu banii fac un partid puternic ci calitatea membrilor săi. Am constatat că noi suntem prea modeşti şi ne mulţumim cu ceea ce avem".

(12:08) Plahotniuc: "Am pus mai presus de toate interesul naţional. După un an de la intrarea mea în PD am o constatare că partidul nostru este cel mai bogat, dar bogăţia nu constă în resursele financiare, ci în resursele umane".

(12:06) Plahotniuc: "Nu voi ţine un discurs despre cât de puternici suntem. Vreau să conştientizăm rolul reformelor care le facem. În cadrul AIE noi am arătat că avem spirit de echipă, chiar dacă de multe ori a trebuit să cedăm".

(12:04) Plahotniuc: "Vreau să-l felicit pe Marian Lupu pentru modul în care şi-a îndeplinit mandatul precedent. Nu puţine au fost momentele când el a fost prins între a apăra interesele partidului şi a face compromisuri. Am ferma convingere că este unica persoană care poate să conducă PD".

(12:02) Plahotniuc: "Sunt un om al acţiunilor şi nu obişnuiesc să vorbesc despre acţiuni care nu le-am realizat încă. În politică este importanta să vorbeşti despre ceea ce vrei să faci. Sunt bucuros să vorbesc în calitatea mea de conducător al grupului de reformă".

(11:10) Lupu: "Priviţi Moldova! Priviţi spre viitor! Viitorul începe acum!".

(11:08) Lupu: "Crezul nostru este dezvoltarea statului şi a bagajului cultural. Indiferent de apartenenţă etnică toţi suntem moldoveni".

(11:03) Lupu: "Eşichierul de stânga al politicului moldovenesc a devenit fragmentat. Este misiunea noastră să consolidăm acest segment pentru a oferi cetăţenilor încredere şi stabilitate. Republica Moldova nu este un proiect temporar. Este un stat independet şi suveran, recunoscut de toate puterile lumii în vecii vecilor".

(11:01) Lupu: "Oricine va privi spre Moldova trebuie să spună că este statul solidarităţii, un stat social-democrat, puternic. Iar Partidul Democrat va fi partidul viitorului".

(10:57) Lupu: "Mulţumesc pentru încrederea acordată şi mizez şi în continuare pe ea. PD trebuie să îşi fixeze un obiectiv important la acest congres: PD trebuie să fie cel mai puternic partid de centru stânga".

La eveniment mai participă şi oaspeţi din familia social-democrată de peste hotare, membri ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti de peste hotare, analişti politici, oameni de ştiinţă şi de cultură.

PD a fost creat în februarie 1997. Acesta are 15 mandate de deputat în actualul Parlament şi peste 35 de mii de membri de partid. Cel de-al şaselea Congres al formaţiunii a avut loc în iulie 2009, notează MOLDPRES.

Arena.md/Publika.md/Moldpres

VIDEO PRIVESC.EU:

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 17:20

 Producătorul din Turcia al autobuzelor expuse în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, care au stârnit controverse în ultimele zile, susține că acestea sunt noi și nu au fost utilizate anterior în niciun fel.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 17:18

Ultimii trei ani au adus mai multă linişte în politica moldovenească, după ce Guvernul condus de Pavel Filip a fost învestit într-un context foarte complicat. De această părere este europarlamentarul român Andi Cristea, într-un comentariu publicat de portalul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:48

Ucrainenii sunt o sursă de inspiraţie pentru Europa, susţine preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat în vizită oficială în Ucraina, cu ocazia comemorării victimelor evenimentelor din Piaţa Independenţei din Kiev (Maidan Nezaliojnosti), în 2014, informează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:46

Fiscul din Estonia a ordonat închiderea filialei Danske Bank care a SPĂLAT MASIV bani din Rusia

Fiscul din Estonia a ordonat închiderea filialei Danske Bank care a SPĂLAT MASIV bani din Rusia

Inspecția Financiară a Estoniei a emis o ordonanță prin care cere închiderea filialei estoniene a băncii Danske Bank, care se afla în centrul scandalului de spălare a banilor din Rusia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:45

VIDEO. De ce a nins cu zăpadă neagră în regiunea Kuzbass din Rusia

Locuitorii unei regiuni miniere din Siberia au postat pe YouTube imagini de-a dreptul „post-apocaliptice”. Mașini, parcuri și zone de joacă pentru copii au fost acoperite de zăpadă neagră toxică, scrie The Guardian. O adevărată catastrofă ecologică produsă de om, au spus...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:42

Țara est-europeană care ar putea fi absorbită de Rusia. „Suntem gata pentru unire”

Președintele statului Belarus a declarat că țara pe care o conduce este gata de unirea cu vechiul său aliat, Rusia, provocând noi îngrijorări în regiune. Dacă acest lucru se va întâmpla, Rusia ar ajunge vecină cu țări precum Polonia sau Lituania.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:40

Poveste misterioasă. O operă a lui Brâncuși a fost găsită la 24 de ani de la dispariție

Poveste învăluită în mister la Buzău. O lucrare realizată de Constantin Brâncuşi a reapărut după ce nu s-a ştiut nimic de ea timp de 24 de ani. Celebrul sculptor a creat la început secolului al XX-lea o operă funerară unică şi extrem de valoroasă. Cele două...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:38

Discuția lui Candu cu o pensionară: urmează indexarea din aprilie a pensiei și o nouă majorare la sfârșitul anului

Locuitorii raionului Călăraşi cred că guvernarea PDM va continua să implementeze proiecte bune pentru ţară. O doamnă din localitate şi-a exprimat speranţa, într-un dialog scurt cu vicepreşedintele PDm Andrian Candu, că guvernarea va reduce termenul de 15 ani necesari pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:37

(video) Năstase înjurat de oamenii din suburbii: „Andrușa, te-am votat, dar tu ne-ai vândut! Rușine!„

În cadrul unei întâlniri cu alegătorii din una din suburbiile circumscripției 33, Andrei Năstase a fost luat la rost de către localnici. Aceștia i-au reproșat liderului Platformei DA că s-ar fi vândut și a dezamăgit prin acțiunile sale. Totodată, alegătorii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:36

Val de aer polar spre România. Meteorologii anunţă viscol şi ger (INFOGRAFIC ÎN TIMP REAL)

Săptămâna a început cu vreme de primăvară, dar se termină cu viscol. Peste câteva zile, trecem de la aproape 20 de grade, la temperaturi cu minus. Se intorc ninsorile încă de vineri. În weekend se instalează gerul. Atât în Bucureşti, cât...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:35

VIDEO // Provocare în stil PRO TV – Munteanu sau despre așa-numita presă liberă

Postul de televiziune PRO TV Chişinău, care nu scapă nicio ocazie de a se declara independent şi echidistant, se lasă antrenat lejer în războaiele politice din Moldova, de partea binomului PAS-PPDA. Manipularea este coordonată direct cu un pretins expert independent, invitat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:34

Autoritățile din Constanța și Iași au plătit cu peste 50 000 de euro mai mult pentru un autocar „ISUZU”, exact ca cele expuse în PMAN. Cu cât vinde producătorul un autocar

Procurarea celor 31 de autobuze „ISUZU Cityport” de către Primăria Chișinău a provocat controverse în R. Moldova. Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că autobuzele ar fi la mâna a doua și prețul plătit pentru acestea, sub130 de mii de euro per...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 15:59

ULTIMA ORĂ / Anchetă a Guvernului după ce Dodon și PSRM au creat în Ambasada Moldovei de la Moscova un grup ilegal care avea sarcina să influențeze alegerile

ULTIMA ORĂ / Anchetă a Guvernului după ce Dodon și PSRM au creat în Ambasada Moldovei de la Moscova un grup ilegal care avea sarcina să influențeze alegerile

Partidul Socialiștilor, împreună cu președintele lor neformal, Igor Dodon, au transformat Ambasada R.Moldova la Moscova într-un centru de comandă electorală. Cel puțin asta reiese din rezultatele unui control pe care reprezentanți ai MAEIE îl efectuează în aceste...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 13:35

ACCIDENT GRAV în Capitală. Un taxi s-a răsturnat. Ambulanța, la fața locului (FOTO)

Accident grav pe strada Florilor din sectorul Râșcani al Capitalei. Un taxi s-a răsturnat. Nu se cunoaște dacă cineva este rănit s-au a avut de suferit, dar ambulanța a venit la fața locului. Poliția urmează să investigheze cazul.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 13:21

Locuitorii din Jora de Mijloc se pot bucura de medicamente mai ieftine cu până la 40%

Locuitorii din Jora de Mijloc se pot bucura de medicamente mai ieftine cu până la 40%

Premieră pentru comuna Jora de Mijloc. În localitate a fost deschisă prima farmacie socială într-o localitate rurală. Asta după ce mai bine de cinci ani în urmă a fost închisă farmacia din comună, iar localnicii erau nevoiți să meargă în oraș pentru a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 13:17

Industria moldovenească, în plină ascensiune

Industria Republicii Moldova a înregistrat o creștere semnificativă, pe parcursul anului trecut. Datele prezentate de Biroul Național de Statistică atestă, în 2018, o majorare a producției cu 3,7 la sută comparativ cu anul precedent. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 11:08

Cifrele nu mint: Partidul Democrat, lider incontestabil în opțiunile electoratului, la toate categoriile

Partidul Democrat din Moldova este lider absolut în opțiunile electoratului, la toate categoriile. Cel puți așa arată datele sondajului realizat de compania americană Lake Research Partners în parteneriat cu IMAS din Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:53

Pavel Fillip: Îmi doresc să contribui la implementarea proiectelor pe care le-am iniţiat împreună cu echipa, indiferent în ce funcţie voi fi

Indiferent de modul în care va arăta Guvernul după alegerile parlamentare din 24 februarie, anul 2019 va fi unjul bun pentru Republica Moldova. Premierul Pavel Filip susţine că viitorul executive va beneficia de bazele ecomice puse de actualul cabinet de Miniştri, dar şi de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:29

Prejudiciul anual cauzat Rusiei de sancțiuni și restricții comerciale este de 6,3 miliarde de dolari

Prejudiciul suferit de Rusia din cauza restricțiilor comerciale a fost anul trecut de 6,3 miliarde de dolari, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:17

Statul a preluat pachetul de acțiuni al lui Platon din Moldindconbank și îl vinde unui investitor european

Statul a preluat pachetul de acțiuni al lui Platon din Moldindconbank și îl vinde unui investitor european

Agenția Proprietății Publice a cumpărat pachetul de acțiuni de aproape 64 la sută ale Moldindconbank, care a aparținut raiderului numărul unu din CSI, Veaceslav Platon. Valoarea tranzacţiei este de peste 760 de milioane de lei. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:02

OPINIE /// Avertismentele date de ciclul comerţului global

OPINIE /// Avertismentele date de ciclul comerţului global

Ciclurile comerciale se modifică, la fel și economia globală. Însă acum, încetinirea bruscă a creșterii comerțului global din perioada crizei financiare din 2008-2009, ofensiva protecționismului și distrugerea lanțurilor de aprovizionare globale fac ca totul să fie mult mai...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:01

Un nou tip de doctrină de stânga se conturează: socialismul millennial

Un nou tip de doctrină de stânga se conturează: socialismul millennial

După prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, conflictul ideologic din secolul 20 părea să se fi încheiat: capitalismul câştigase, iar socialismul devenise echivalent al eşecului economic şi al opresiunii politice, scrie The Economist.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 09:31

Popularitatea PDM crește pentru că se concentrează nu doar pe problemele Chișinăului

Partidul Democrat din Moldova este singura formațiune care a înțeles că politica nu se face doar la Chișinău, că marea masă de alegători din Republica Moldova se află în spațiul rural. Din acest motiv, partidul a început toate proiectele dedicate omului din spațul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 09:30

Trump: Şefii militari din Venezuela au de ales între „amnistie” ori „să piardă totul”

Preşedintele SUA, Donald Trump, a lansat un apel luni şefilor militari din Venezuela să i se alăture opozantului şi preşedinte autoproclamat Juan Guaido şi să lase să intre ajutorul umanitar în ţara lor, în caz contrar riscând să „piardă totul”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 09:19

Producția în masă de avioane rusești MS-21 a fost amânată din cauza sancțiunilor SUA

Producția în masă de avioane rusești MS-21 a fost amânată din cauza sancțiunilor SUA

Lansarea producției în masă de avioane rusești de pasageri MS-21 a fost amânată până la sfârșitul anului 2020 din cauza sancțiunilor SUA, a anunțat șeful companiei de stat ruse ”Rostech”, Serghei Cemezov, potrivit Reuters.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)