Actualitate

VIDEO: SMURD a invervenit pentru a transporta pentru un tânăr de la Soroca

Elicopterul SMURD Iași a aterizat pe pista specială, construită pe teritoriul Direcției situații excepționale Soroca, unde erau așteptați de către un echipaj 903 de la spitalul raional. Pacientul a fost predat echipei SMURD, care l-au asistat medical pe tot parcursul drumului Soroca – Chișinău, drum parcurs aroape 35 minute.

Astfel, la ora 17:45 minute, elicopterul SMURD Iași a aterizat pe stadionul DINAMO din capitală, fiind aici preluat de către o ambulanță și transportat către Institutul de Urgență din Chișinău, pentru îngrijiri medicale. Din informțiile preliminare, se cunoaște că tînărul este din raionul Soroca și a ajuns la spital, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme, printre care și traumatism craniocerebral grav. Este de menionat că intervențiile aeromedicale SMURD, desfășurate de către echipajele SMURD din România, vin în ajutor de fiecare dată, cînd sînt solicitați, pentru a oferi ajutor și asistență calificată, cetățenilor Republicii Moldova aflați în situații dificile.

Potrivit statisticii, pe teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul a doi ani, au fost efectuate 29 astfel de intervenții aero-medicale SMURD.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *