Astăzi 24 Iunie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 23 Iunie 2018
Abonamente

Actualitate 19 Iunie 2012, ora 17:30

VIDEO: Va cânta muzică românească în ceruri

Marime Font

a

 
 
 

Tristeţe imensă în gospodăria familiei Burlea din Durleşti, acolo de unde mezinul familiei, Andrei, a pornit ieri pe ultimul său drum.

În loc să joace la nuntă, membrii familiei s-au strâns în jurul sicriului în care, în costum de mire, tânărul de 31 de ani şi-a găsit odihna de veci. Circa o sută de localnici au venit să îl conducă pe drumul fără întoarcere pe cel a cărui singură vină a fost faptul că a cântat muzică românească, ceea ce a declanşat o reacţie violentă din partea a doi alţi clienţi ai barului „Veşca” din localitate. Amatori de şanson rusesc, aceştia, doi adolescenţi, după o ceartă scurtă, au fugit acasă după cuţite şi s-au întors pentru a se răzbuna. Trei lovituri bine ţintite au curmat viaţa tânărului, în vreme ce un prieten de-al său a scăpat cu viaţă doar cu ajutorul medicilor, în urma multiplelor lovituri.„Informaţiile preluate de presă de la Poliţie nu sunt chiar exacte. Noi am stat în bar, iar aceşti băieţi, infractorii, au venit să ne impună să nu mai cântăm muzică populară, ci şanson-uri. Ne-am certat, dar fără bătaie, ei au ameninţat că vor veni cu întăriri, noi nu i-am luat în serios, erau nişte copii”, povesteşte unul dintre participanţii la tragedia de sâmbătă noaptea. În fapt, cei doi s-au dus la casa unuia dintre ei, aflată în imediata apropiere a barului, au luat cuţite şi s-au întors decişi să se răzbune. Acelaşi martor spune că i-a văzut revenind în bar. „Eram afară, am condus o fată şi imediat după ce au intrat am auzit ţipete. Când am ajuns în bar, prietenii mei erau într-o baltă de sânge. Au intrat şi au lovit, fără ezitare”.

Potrivit celor din cercul de prieteni ai victimei, cei doi cuţitari erau practic necunoscuţi. Faptul că, deşi minori, umblau noaptea prin baruri în stare de beţie şi erau serviţi cu alcool dă naştere altor întrebări în mintea localnicilor. Aceştia dau vina atât pe autorităţi, cât şi pe proprietarii barului în care s-a petrecut crima.

„Era un om liniştit şi cuminte. Nu ştiu cum s-a întâmplat această situaţie. Ne ştiam de mici copii, am jucat fotbal împreună. Nu am cuvinte să-mi exprim sentimentele. Era un băiat de aur şi nu merita o asemenea moarte. Agresorii sunt nişte copii… Condoleanţe familiei”, ne-a spus unul dintre prietenii lui Andrei.

„Este foarte crud. Cu atât mai mult că minorii au săvârşit această infracţiune. Erau beţi. Este o crimă oribilă. Era un băiat tânăr, nici nu s-a însurat”. Nişte colegi de şcoală de-ai lui Andrei spun că încăperea în care a avut loc incidentul trebuie închisă. „Nu este pentru prima dată când aici se întâmplă incidente ilegale. Andrei mi-a fost coleg, era un băiat ideal. Îmi pare rău că nu am reuşit să vorbim mai mult cu el, ne-am văzut cu câteva zile înainte de incident”, ne-au spus colegii lui.

Roman Vitiuc, pe care Andrei l-a apărat în acea noapte cumplită, se află în afara pericolului. Potrivit medicilor, starea sa este bună.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Iunie 2018, ora: 15:13

Cristina Balan i-a prezentat lui Donald Trump scrisorile de acreditare în calitate de ambasador al Moldovei

Cristina Balan i-a prezentat lui Donald Trump scrisorile de acreditare în calitate de ambasador al Moldovei

Ambasadorul Moldovei, Cristina Balan, a prezentat președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, scrisorile de acreditare, în cadrul unei ceremonii oficiale de la Casa Albă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Iunie 2018, ora: 15:48

Vlad Plahotniuc alături de bursierii Fundaţiei Edelweiss: Suntem mândri de realizările lor, așa cum se mândresc și părinții și dascălii lor

Au fost răsplătiți pentru muncă, creativitate și inițiativă! Cei 100 de elevi selectați de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" în urma concursului "Burse pentru 100 de tineri" au primit diplome și premii bănești. Evenimentul, desfășurat într-o...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 21 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Totul se poate împărtăși

Igor Dodon ne face în continuare de rușine cu medaliile aruncate cui se nimerește (dinspre Est), cu fotografii total deplasate pentru un președinte, cu comentarii agramate în rețelele de socializare.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Păcate mari și mici

Am vorbit despre păcate veniale, de moarte, strigătoare la cer, capitale - despre toate posibilele clasificări ale lor, însă există o clasificare, din punctul meu de vedere, mai importantă decât toate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Simona Halep, un model pentru românii de pretutindeni

Inițial, tentația redactării titlului ar fi făcut ca acesta să apară sub forma: Simona Halep, un model pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, însă nu ar fi fost suficient de relevant pentru mesajul acestui editorial, căci așa cum, probabil, e ușor de dedus, Halep este un model pentru...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Iunie 2018, de Constantin Tănase

De câte ori ascult Imnul de Stat, mi se face rușine

(Cuvântarea președintelui N. Timofti pe care (nu) știm cine i-a interzis să o rostească la Televiziune. Am intrat în posesia textului alocuțiunii președintelui R. Moldova, N. Timofti, pe care urma să o rostească la televiziune săptămâna viitoare, între 29 aprilie și 2 mai)

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Sport pentru trup sau sport pentru minte

Obișnuim să spunem că lectura este sportul minții. Din această sintagmă înțelegem că sportul e un lucru bun, sănătos, recomandabil. Care sunt însă părerile noastre despre sportul de performanță?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de George Simion

Cine nu are bătrâni să își cumpere

Mare panică, mare, pe scena politică din Republica Moldova. Nu cumva să se întâmple ceva și să se trezească peste noapte fără graniță la Prut.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Cum arătăm din afară

A trecut și duminica în care Chișinăul și-a susținut direcția aleasă deja de mulți ani. Evident că m-am bucurat. Atâta vreme cât rămânem în vest, mai sunt speranțe. Când și Chișinăul, în care locuiește o treime din populația țării, va ceda propagandei...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Constantin Tănase

Ce fel de școală vor rușii din Moldova

În contextul ultimelor evoluții politice de la Moscova minoritatea rusă din Moldova devine tot mai agresivă, având, de altfel, toate șansele să redevină ceea ce a fost: un frate mai mare, arogant și privilegiat, o castă elitară cu apucături șovine, neintegrată cultural și lingvistic în...

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Locul nostru în biserică

În continuarea (la fel de concentrată) a ceea ce spuneam săptămâna trecută, trebuie să analizăm seriozitatea noastră față de Biserică. Cuvântul biserică vine de la basilia, care în greacă înseamnă împărăție. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Alegerile de la Chișinău și statul captiv

Am citit câteva articole scrise în presa moldovenească, în care se vehicula ideea că victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria Chișinăului este o dovadă certă a faptului că R. Moldova nu este un stat captiv. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Dan Nicu

Socialiștii au pierdut încă o dată Capitala

La prima vedere, ceea ce s-a întâmplat duminică, 3 iunie, la Chişinău, pare a fi o victorie a forţelor proeuropene în faţa celor proruse.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 7 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Un bun creștin

De-a lungul anilor am scris despre dogme, morală, spiritualitate, patristică, evanghelii, liturgică - despre câte ar trebui, în primul rând, să cunoască un creștin. Aproape că am putea spune că am făcut rezumate ale anilor de studiu în facultate.

() Citeşte tot articolul