Astăzi 21 Octombrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 07:44
Abonamente

Actualitate 19 Iunie 2012, ora 17:30

VIDEO: Va cânta muzică românească în ceruri

Marime Font

 

 
 

Tristeţe imensă în gospodăria familiei Burlea din Durleşti, acolo de unde mezinul familiei, Andrei, a pornit ieri pe ultimul său drum.

În loc să joace la nuntă, membrii familiei s-au strâns în jurul sicriului în care, în costum de mire, tânărul de 31 de ani şi-a găsit odihna de veci. Circa o sută de localnici au venit să îl conducă pe drumul fără întoarcere pe cel a cărui singură vină a fost faptul că a cântat muzică românească, ceea ce a declanşat o reacţie violentă din partea a doi alţi clienţi ai barului „Veşca” din localitate. Amatori de şanson rusesc, aceştia, doi adolescenţi, după o ceartă scurtă, au fugit acasă după cuţite şi s-au întors pentru a se răzbuna. Trei lovituri bine ţintite au curmat viaţa tânărului, în vreme ce un prieten de-al său a scăpat cu viaţă doar cu ajutorul medicilor, în urma multiplelor lovituri.„Informaţiile preluate de presă de la Poliţie nu sunt chiar exacte. Noi am stat în bar, iar aceşti băieţi, infractorii, au venit să ne impună să nu mai cântăm muzică populară, ci şanson-uri. Ne-am certat, dar fără bătaie, ei au ameninţat că vor veni cu întăriri, noi nu i-am luat în serios, erau nişte copii”, povesteşte unul dintre participanţii la tragedia de sâmbătă noaptea. În fapt, cei doi s-au dus la casa unuia dintre ei, aflată în imediata apropiere a barului, au luat cuţite şi s-au întors decişi să se răzbune. Acelaşi martor spune că i-a văzut revenind în bar. „Eram afară, am condus o fată şi imediat după ce au intrat am auzit ţipete. Când am ajuns în bar, prietenii mei erau într-o baltă de sânge. Au intrat şi au lovit, fără ezitare”.

Potrivit celor din cercul de prieteni ai victimei, cei doi cuţitari erau practic necunoscuţi. Faptul că, deşi minori, umblau noaptea prin baruri în stare de beţie şi erau serviţi cu alcool dă naştere altor întrebări în mintea localnicilor. Aceştia dau vina atât pe autorităţi, cât şi pe proprietarii barului în care s-a petrecut crima.

„Era un om liniştit şi cuminte. Nu ştiu cum s-a întâmplat această situaţie. Ne ştiam de mici copii, am jucat fotbal împreună. Nu am cuvinte să-mi exprim sentimentele. Era un băiat de aur şi nu merita o asemenea moarte. Agresorii sunt nişte copii… Condoleanţe familiei”, ne-a spus unul dintre prietenii lui Andrei.

„Este foarte crud. Cu atât mai mult că minorii au săvârşit această infracţiune. Erau beţi. Este o crimă oribilă. Era un băiat tânăr, nici nu s-a însurat”. Nişte colegi de şcoală de-ai lui Andrei spun că încăperea în care a avut loc incidentul trebuie închisă. „Nu este pentru prima dată când aici se întâmplă incidente ilegale. Andrei mi-a fost coleg, era un băiat ideal. Îmi pare rău că nu am reuşit să vorbim mai mult cu el, ne-am văzut cu câteva zile înainte de incident”, ne-au spus colegii lui.

Roman Vitiuc, pe care Andrei l-a apărat în acea noapte cumplită, se află în afara pericolului. Potrivit medicilor, starea sa este bună.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Octombrie 2018, ora: 06:46 de Iurie Colesnic

În culisele Istoriei UN ROMAN ACOPERIT DE MISTER...

UN ROMAN ACOPERIT DE MISTER...

Actualitate 20 Octombrie 2018, ora: 17:20

Surse politice: Iohannis convoacă partidele parlamentare la consultări pe tema Justiției

Surse politice: Iohannis convoacă partidele parlamentare la consultări pe tema Justiției

 Președintele Klaus Iohannis va convoca, săptămâna viitoare, la Cotroceni, partidele parlamentare pentru a discuta pe tema situației Justiției, afirmă surse politice. Azi, Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader. Acesta a refuzat să demisioneze.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2018, ora: 11:49

ALERTĂ în Marea Neagră: Forţele canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc în apropierea României

ALERTĂ în Marea Neagră: Forţele canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc în apropierea României

 Departamentul canadian al Apărării a anunţat că avioanele de luptă ale forţelor canadiene, aflate în România, au interceptat o aeronavă rusească de luptă în spaţiul aerian al Mării Negre, în apropierea graniţelor NATO, relatează site-ul de ştiri The...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 13:24

Curtea de Justiție a UE cere Poloniei să suspende imediat legea care a epurat Curtea Supremă

Curtea de Justiție a UE cere Poloniei să suspende imediat legea care a epurat Curtea Supremă

 Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a anunțat, vineri, că Polonia trebuie să suspende imediat aplicarea dispozițiilor referitoare la reducerea vârstei de pensionare a judecătorilor Curții Supreme, potrivit unei ordonanțe a vicepreședintei Curții de Justiție.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:45

BREAKING: Arabia Saudită RECUNOAŞTE că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul

BREAKING: Arabia Saudită RECUNOAŞTE că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul

 Procurorul public din Arabia Saudită a anunţat într-un comunicat că între Khashoggi şi oamenii care l-au întâlnit în consulat a izbucnit o luptă care a dus la moartea acestuia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:30

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare?

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare? Din editia print

 În ciuda unui start fals, Statele Unite ar putea încă încheia un tratat de denuclearizare cu Coreea de Nord. Doar să nu interpreteze greşit semnalele.

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cultura sarmalelor

Pe 23 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a avut loc un eveniment, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca...

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

Cine sunt cei care au luptat ca 10TV să rămână fără finanțare și să-și sisteze activitatea?

Am decis să înșir totuși câteva gânduri referitoare la ultimul scandal generat de „prietenii strategici” ai ziarului TIMPUL, deși inițial intenționam să nu reacționăm în niciun fel.

() Citeşte tot articolul