Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la 23 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Auto 6 Februarie 2012, ora 21:10

Viitorul Audi R8 debutează în a doua jumătate a anului 2014

Marime Font

Audi pregăteşte noua generaţie a lui R8. Modelul va fi echipat cu toate tehnologiile de vârf ale concernului Volkswagen şi va debuta în cea de-a doua parte a anului 2014. 

Audi lucrează la cea de-a doua generaţie a lui R8, model pe care îl vor lansa în al treila sfert al anului 2014. Supercarul din Ingolstadt se va lupta cu omologii săi de la Ferrari, Lamborghini şi Porsche pentru supremaţie, iar nemţii vor să asigure reuşita prin utilizarea celor mai avansate tehnologii aflate la dispoziţia mărcii Audi pentru aerodinamică, electronică şi producţie. Aspectul exterior al modelului va fi inspirat de cel al conceptului E-Tron şi caroseria va fi realizată din aluminiu. Viitorul R8 va avea un habitaclu mai spaţios, un motor central şi tracţiune integrală în standard.

Singurul lucru pe care îl împarte actuala generaţie a lui R8 cu succesorul său este configuraţia sistemului de propulsie, exteriorul şi interiorul urmând să fie realizate de la zero. Noul R8 va fi mai uşor, versiunea de bază urmând să aibă o masă apropiată de 1.500 kilograme. În comparaţie cu actualul R8, vorbim de o diferenţă de numai 60 kilograme, dar modelul câştigă şi prin faptul că motorizările sunt mai eficiente şi sistemele de siguranţă active şi pasive sunt mai multe la număr. Platforma noului R8 va fi împărţită cu viitorul Gallardo, cele două modele urmând să aibă mai multe componente vitale în comun. Caroseria monococă a modelului va cântări doar 198 de kilograme, cu 24 mai puţin decât structura actuală din aluminiu, graţie elementelor din fibră de carbon.Motoarele noului R8 vor păstra configuraţia aspirată, cilindreea şi numărul de cilindri, dar vor respecta normele Euro 6 şi vor fi mai puternice şi mai eficiente. Cei de la Autocar spun că versiunea V8 a lui R8 va dezvolta în jur de 450 CP, în timp ce modelul V10 va dezvolta circa 550 CP. Propulsoarele vor fi echipate cu un sistem de dezactivare a cilindrilor la sarcini parţiale, ceea ce va reduce semnificativ consumul de careburant. Audi va echipa modelul R8 şi cu un sistem Start/Stop automat, sistem de recuperare a energiei cinetice şi cu o funcţie "sailing", care decuplează motorul de transmisie în perioadele prelungite de rulare fără accelerare pentru a reduce consumul de carburant. Porsche utilizează un sistem similar pentru versiunile echipate cu PDK ale noii generaţii 911.

Via Autocar 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul