Ultima oră

VIITURI la Galaţi: Patru persoane au murit, peste 700 de case sunt inundate

În unele zone din judeţ, cantităţile de precipitaţii au fost de 110 l/mp, formându-se viituri pe versanţi.

"Au fost cantităţi foarte mari de precipitaţii (110 l/mp la Griviţa, 96 l/mp la Vlădeşti) şi scurgeri importante de apă pe versanţi, fapt ce a dus la creşterea rapidă şi semnificativă a debitelor pâraielor Suhu şi Geru. Viiturile au făcut patru victime. În localitatea Cuca, doi bărbaţi cu vârste de 62, respectiv 85 de ani au murit înecaţi, o femeie de 74 de ani a decedat cel mai probabil în urma unui infarct, iar la Cudalbi, o fetiţă de opt ani a fost luată de viitură. De asemenea, o persoană este dată dispărută, la Griviţa", a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea.

Potrivit acesteia, au fost inundate peste 700 de case şi peste 500 de curţi şi grădini, fiind evacuate de către pompieri 339 de persoane şi salvate 45 de persoane şi 122 de animale.

Reprezentantul ISU Galaţi, Eugen Chiriţă a declarat că în urma ploilor torenţiale circulaţia a fost parţial blocată pe drumul naţional 26, între localităţile Vlădeşti şi Oancea o situaţie similară înregistrându-se şi pe un drum judeţean între localităţile Chiraftei şi Viile. Traficul feroviar pe ruta Galaţi-Bârlad a fost blocat temporar între Măstăcani şi Fârţăneşti din cauza terasamentul căii ferate, afectat de aluviuni pe o porţiune de aproximativ un kilometru.

Update: Potrivit ultimelor informații, șapte persoane și-au pierdut viața din cauza inundațiilor. 

mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *