Actualitate

Vino duminică alături de noi!

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Acţiunea-2012”, Forul Democrat al Românilor din R. Moldova şi Asociaţia Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tighina”, cu susţinerea Consiliului Naţional al Unirii şi a altor asociaţii neguvernamentale.

La ora 14.00, toţi vom merge într-un marş de comemorare a victimelor ocupaţiei ruso-sovietice, care va porni de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt (spre Ambasada Federaţiei Ruse), urmând pe strada Alexei Mateevici (spre Ambasada Turciei) spre Teatrul de Vară.

Manifestaţiei din 13 mai se vor alătura şi români de peste Prut, în acest sens fiind organizat transport din mai multe oraşe ale România. În aceeaşi zi, de la ora 17.00, la Alba-Iulia, Asociaţia „Realitate şi Adevăr” organizează împreună cu Platforma civică „Acţiunea 2012” un marş prin care cere unirea cât mai grabnică a celor două state româneşti.

La ora 16.00, la Teatrul de Vară începe o manifestare de comemorare a evenimentului produs pe 16 mai 1812, la care vor participa naistul Gheorghe Zamfir, interpreta Sava Negrean-Brudaşcu, interpretul Gheorghe Turda, taragotistul Dumitru Fărcaş, alături de colective artistice şi interpreţi din R. Moldova.

La ora 19.00, de la Teatrul de Vară, toată lumea va reveni în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde va avea loc un Te Deum, oficiat de preoţi ai Mitropoliei Basarabiei, în memoria celor căzuţi pentru libertate pe parcursul celor 200 de ani de la raptul rusesc.

Vino duminică alături de noi!  

Referințe: Detalii despre 1812…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *