Moldova

Viorel Ţopa este dat în urmărire pentru a fi arestat

Aplicarea măsurii preventive – arestul pe un termen de 30 de zile, cu începere din ziua reţinerii, a fost decisă de către Judecătoria Buiucani cu drept de recurs, încă pe 11 noiembrie, în urma demersului procurorului Adrian Popenco.

Grefierul judecătorului Xenofon Ulianovschi de la Curtea de Apel, Vitalie Muntean, a comunicat pentru Agenţie că, la 21 noiembrie, instanţa a examinat recursul şi a păstrat în vigoare încheierea primei instanţe, fără drept de recurs. Astfel Viorel Ţopa este dat în urmărire şi urmează a fi arestat, pe motiv de neprezentare în faţa instanţei.

Ofiţerul de serviciu de la Comisariatul de Poliţie Buiucani a confirmat că în privinţa lui Viorel Ţopa este pornit dosar de urmărire, executându-se hotărârea Judecătoriei Buiucani.

"Având în vedere calitatea de inculpat, Viorel Ţopa are obligaţia de a se prezenta la toate şedinţele de judecată care îl vizează, iar această obligaţie a fost neglijată. Viorel Ţopa nu este pe teritoriul Republicii Moldova. Investigaţiile în vederea căutării învinuitului se efectuează de către o subdiviziune specializată a poliţiei", a declarat Adrian Popenco pentru Info-Prim Neo.

Potrivit procurorului, Viorel Ţopa, este incriminat de comiterea infracţiunii conform articolului 191 articolul 5 – delapidarea averii străine, fapta fiind comisă în 2001.

Andrei Năstase, avocatul lui Viorel Ţopa, a declarat Agenţiei, la 21 noiembrie, că a solicitat amânarea examinării recursului, pe motiv că nu are încredere în imparţialitatea completului de judecată. La 22 noiembrie, el a declarat că încă nu i-a fost înmânată decizia instanţei, astfel încât nu cunoaşte dacă demersul privind amânarea procesului a fost acceptat sau nu. Potrivit lui, dosarul pe numele lui Viorel Ţopa a fost intentat în legătură cu nişte fapte săvârşite în 2001, asupra cărora deja s-au expus şi Banca Naţională, şi Procuratura Generală.

TIMPUL reamintește că omul de afaceri şi acţionarul de la Jurnal Trust Media, Victor Ţopa, a fost condamnat la 10 ani de închisoare și este la rândul său dat în căutare internațională.

Sursa: http://info-prim.md/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *