Astăzi 20 Februarie 2020, Joi - Ultima actualizare la ora 22:49
Abonamente

Actualitate 7 Aprilie 2019, ora 06:29

Ziarul NaționalVitalie Hadei îi răspunde liderului PPDA: De ce este, totuși, imbecil acest Andrei Năstase

Marime Font

Directorul Ziuarului Național, Vitalie Hadei, îi răspunde proaspăt-deputatului Andrei Năstase după ce ultimul a lansat în adresa jurnalistului un atac la persoană și a recurs la etichetări calomnioase. Năstase s-a arătat deranjat de o știre publicată pe Ziarul Național despre bunurile pe care le are trecute în declarația sa de avere. Publicăm mai jos răspunsul jurnalistului Vitalie Hadei pentru Andrei Năstase:

Ați privit vreodată conferințele de presă ale liderului Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase? Este un exercițiu util, încercați.

Lecții pentru jurnaliști

În aceste conferințe, Năstase își rezervă cam două treimi din timp să ofere lecții jurnaliștilor din R. Moldova. Extrem de preocupat de imaginea sa în media și închipuindu-se în rol de „vacă sfântă”, de neatins, pe moșia televiziunii sale, proaspătul deputat se rățoiește la copilele cu microfonul în mână, care îi pun întrebări, cerându-le patologic să spună la ce instituție media lucrează. Se întâmplă ca unele dintre acestea să fie departe de războiul pe viață și pe moarte pe care îl duce el cu Vlad Plahotniuc, altădată partenerul de afaceri al nașului său.

Loading...


Și nici nu mai contează că insul tocmai a devenit deputat și altele ar trebui să fie preocupările sale.

Năstase îi împarte pe jurnaliști în două tabere – cei din „trustul lui Plahotniuc” și „jurnaliștii independenți”. Uneori, când întâlnește pe stradă jurnaliști care nu-i plac și observă câteva urechi prin preajmă, sare vocal la gâtul lor, însoțit mereu de o slugă, încă înainte de a fi în politică, pe care o numește bodyguard. Ce pretenții de om umil, „al poporului”!

„Independenții” sunt, evident, cei care îi țin hangul, care nu-l critică, inclusiv de la postul său de televiziune, „Jurnal TV”, pe care rapoartele de monitorizare media îl plasează cam în aceeași zonă de manipulare ca și pe „Publika TV”. Practic, folosesc aceleași metode. Diferența este că cele două posturi de televiziune slujesc două clanuri diferite. Iar „scuza” jurnaliștilor lui Năstase este că muncesc la o televiziune care aparține unor oligarhi ce sprijină opoziția.


Poza: deschide.md 

Dacă, Doamne ferește, vine Andrei Năstase într-o zi la putere, „Jurnal TV” va face exact ceea ce face astăzi „Publika TV”. Nu aveți nicio îndoială. Iar lecțiile oferite obsesiv de Năstase jurnaliștilor reies din practica pe care o aplică și acum cu succes la „Jurnal”-ul „independent”, unde indicațiile vin pe bandă rulantă, prin mail, de la Frankfurt. Dar acest lucru poate fi observat cu ochiul liber și la emisiunile de la „Jurnal” la care participă Năstase, unde a ajuns să-l admonesteze în direct pe un „mare” om de la acest post. Imagine jalnică. La „trei ace”.

Eu am lucrat niște ani la „Jurnal”, înainte de a fi preluat de Victor Țopa, nașul lui Andrei Năstase. S-a întâmplat să rămân o perioadă acolo și după. Păstrez și azi mesajele de la Frankfurt în poșta electronică pe care le pot face oricând publice, în caz că memoria lui Năstase este scurtă și va recurge din nou la lamentări de genul „manipulare”, „toxicitate” etc.

Pe urmele lui Roșca

„Duduie, șterge-ți mucii, că în curând n-o să mai ai unde să te prostituezi”, îi spunea la un eveniment public, în 2008, Iurie Roșca unei jurnaliste de la „Pro TV”. Una dintre multele ieșiri ale lui Roșca la adresa jurnaliștilor din R. Moldova.

Nu e de mirare că acest Năstase imită comportamentul lui Roșca, odată ce ambii au fost sau sunt consiliați de același personaj, Vasile Năstase, fratele proaspătului deputat Andrei Năstase. Aceleași reflexe, pentru cei care pot citi printre rânduri. Și dacă alții din preajma lui Roșca, așa ca Sergiu Burcă, Ion Neagu, Ștefan Secăreanu sau Vlad Cubreacov, și-au turnat ulterior cenușă pe cap pentru că l-au slujit, de voie sau de nevoie, pe cel „cu un plămân rusesc”, fratele lui Andrei Năstase a stat lângă Roșca și mult după ce acesta fusese plecat din politică. Până a pus bazele proiectului politic al fratelui său. L-ați auzit vreodată regretând public că a slujit un dughinist deghizat?

Va lupta oare Năstase pentru combaterea corupției și eliminarea schemelor prin care banii oamenilor ajung în buzunarele hoților așa cum Roșca milita pentru Unire și limba română, aceasta-i întrebarea.

Și Roșca măcar era citit, abil, în timp ce lui Năstase i se citește imbecilitatea pe față.

Vestea bună este că asemenea specimene, care caută să vină la putere nu pentru a le face bine oamenilor, ci pentru a îndeplini anumite misiuni, a-și duce la capăt răzbunările cu foști parteneri de afaceri murdare și a-și urmări interesele, ajung în coșul de gunoi al istoriei. E adevărat că prețul pe care trebuie să-l plătim este să treacă niște ani. Până și cetățenii, care iau drept „adevăr” toate populismele debitate de cei cărora le lipsesc cu desăvârșire calitățile unor adevărați oameni de stat, vor deschide ochii.

„Aerul curat” de la Frankfurt

În zilele în care Igor Dodon a plecat în secret după instrucțiuni la Moscova, iar analiștii au avansat ideea că s-a dus să ceară învoire pentru o alianță a socialiștilor cu democrații, în condițiile în care Kremlinul insistă pentru o alianță PSRM –„ACUM”, Andrei Năstase a plecat de urgență la Frankfurt, la șefii săi.

De-acolo, „în aerul curat” de la Frankfurt, Năstase, care se pregătește de funcția de președinte al Parlamentului, nu-i așa?, nu a avut treburi mai importante de făcut, decât să-mi dedice, vineri seară, un live pe Facebook, supărat pe știrea din Ziarul NAȚIONAL despre averea sa. Probabil, în ultimele zile ați citit mai multe știri pe portalul nostru despre averile a zeci de demnitari (Dodon, Candu, Filip, Harunjen, Zumbreanu, șefi de întreprinderi de stat etc.), urmând să scriem și despre alții, inclusiv care au ajuns în Parlament. Pe Năstase nu-l supără când scriem despre averile lui Plahotniuc, Candu sau Filip, dar se arată deranjat numai când scriem despre averea sa, știrea fiind însoțită, evident, de documentul semnat de mâna lui.

De altfel, Năstase recunoaște veridicitatea știrii în mai multe rânduri, dar insistă că au scris-o „niște imbecili”, care doresc să-l „linșeze”.

Iată două exemple:

„Am văzut un Mercedes pe fundalul acestei case pe care, este adevărat, noi am avut un Mercedes niște ani în urmă, atunci când ne-am luat rămas-bun de la Moldova și am venit în lumea mare” (Ziarul NAȚIONAL a scris anume asta – că acest automobil a fost vândut cu 35 de mii de euro, lucru indicat în declarația sa de avere);

„Am văzut acolo o mașină de lux. E adevărat. Cine nu-și dorește o mașină bună? Iar cel care a reușit în viață să-și facă niște bani… Și eu i-am făcut în viața mea corect, dar absolut corect, până la ultimul cent”.

Și dacă recunoști ce e scris în știre, pe baza unui document semnat de tine, de ce ai avea pretenții și ai linșa, ca să vă cităm, jurnaliștii? Când vii în politică, trebuie să-ți asumi și faptul că averile tale vor ajunge în presă, așa cum ajung și ale lui Plahotniuc, Dodon, Sandu, Greceanîi etc.

Asemenea atitudine nu denotă imbecilitate?

Și încă unul:

„De ce mi-a trebuit mie de nouă ani încoace să intru în război cu un criminal, care este susținut de tot felul de amibe, râme și, ca să nu stea frații lor la pușcărie, sunt în stare să te linșeze? (Năstase nu spune că până acum nouă ani era foarte ok cu Plahotniuc – n.r.). Uitați-vă câtă libertate, liniște, frumusețe (la Frankfurt – n.r.)… Ce om teafăr la minte s-ar mai întoarce… Probabil, un nebun care-și iubește mult țara, poporul, apropiații. (…) Nici nu vă închipuiți cât de frumos miroase libertatea. Iată aici e libertatea! Și te gândești adesea dacă merită sau nu merită… s-o lași…”, zice Năstase în live-ul pe care mi l-a dedicat.

Nu este, totuși, imbecil acest Năstase?

Când i s-a ivit ocazia să lase funcția de procuror, postură din care putea să apere interesele acestui stat atunci când nașul său își însușea compania de stat „Air-Moldova”, nu a avut mustrări de conștiință să lase de izbeliște, în schimbul milioanelor nașului, cetățenii R. Moldova pe care pretinde astăzi că vrea să-i fericească.

P.S. Nu mi-am dorit niciodată să le dau replici politicienilor, cu atât mai mult unor demagogi de genul lui Năstase, dacă acesta nu repeta ostentativ, după ce fratele său o făcuse mai înainte, că fratele meu ar fi un „criminal”. „Criminal”, nici mai mult, nici mai puțin. Chiar dacă ruda mea nu și-a legat niciodată soția de calorifere, așa cum ar fi făcut-o a lui. Și, deși înfierează justiția lui Plahotniuc oricând au ocazia, cei doi Năstase au, nu știu de ce, o altă opinie în cazul fratelui meu. Păi, ori justiția lui Plahotniuc este bună, ori este rea. Hotărâți-vă! Consecvența în politică este o chestie de substanță. Din păcate, imbecilul Năstase nu o are nici pe una, nici pe alta.

Ziarul National

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 19:59

Voronin: „Nu cred că Dodon are acum tot așa relații bune cu Putin precum le-a avut la început. Văd că întrevederi bilaterale nu mai au loc”

Voronin: „Nu cred că Dodon are acum tot așa relații bune cu Putin precum le-a avut la început. Văd că întrevederi bilaterale nu mai au loc”

„Nu-mi imaginez ca Dodon să mai rămână președinte pentru încă un mandat... Trebuie să facem tot posiblilul ca să nu mai auzim în R.Moldova de președintele cu numele Dodon”, a declarat V. Voronin pentru Publika.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 19:24

Vladislav Gribincea: „Reducerea bugetului instanțelor judecătorești ar însemna implicit constrângeri asupra justiţiei”

Vladislav Gribincea: „Reducerea bugetului instanțelor judecătorești ar însemna implicit constrângeri asupra justiţiei”

Vladislav Gribincea: „Bugetul justiţiei, în Republica Moldova, la momentul actual e de circa 400 de milioane de lei. Acest buget este compus în mare parte din salarii și alte cheltuieli pentru administrarea instanțelor judecătorești. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 18:48

Dodon confirmă că l-a întrebat pe Morari de ce nu-l investighează pe Năstase: „A fost o glumă”

Dodon confirmă că l-a întrebat pe Morari de ce nu-l investighează pe Năstase: „A fost o glumă”

Președintele Igor Dodon afirmă că a glumit atunci când l-a întrebat pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, de nu a inițiat o investigație pe numele președintelui Platformei DA, Andrei Năstase.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 18:34

(VIDEO) I-a crăpat răbdarea! Un socialist îi numește hoți pe potențialii parteneri de coaliție

(VIDEO) I-a crăpat răbdarea! Un socialist îi numește hoți pe potențialii parteneri de coaliție

Declarațiile liderului organizației teritoriale Florești a PSRM, Sergiu Groza, despre faptul că membrii PDM sunt „hoți” este o dovadă a faptului că reprezentanții acestei formațiuni nu doresc nici în ruptul capului o coaliție cu democrații, care le este însă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 18:19

Autoritatea Aeronautică Civilă pretinde că „HiSky” nu are voie să vândă bilete în R. Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă pretinde că „HiSky” nu are voie să vândă bilete în R. Moldova

Consumatorii de servicii avia au de astăzi o nouă alternativă – HiSky. Compania - fondată în R.Moldova, se lansează pe piața locală și regională în baza unui parteneriat cu operatorul român Cobrex Trans, se anunță într-un comunicat expediat de către...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 16:57

Trigon - În premieră cu program nou

Trigon - În premieră cu program nou

 6 martie, Sala Mare, ora 18:00 Ethno Jazz Group TRIGON  Anatol Ștefăneț /violă/

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 16:23

Coronavirusul este o armă provenită din laboratoarele militare?

Coronavirusul este o armă provenită din laboratoarele militare?

Scriitorul american de ficţiune Dean Koontz a prevazut în anul 1981 apariţia unui virus din China, o armă biologică făcută în laboratoarele militare de lângă Whan.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 16:05

În ce stadiu sunt toate AUTOSTRĂZILE planificate spre Moldova

În ce stadiu sunt toate AUTOSTRĂZILE planificate spre Moldova

Trei mari autostrăzi sunt în prezent planificate conform MasterPlanului către Moldova, iar o a patra - Autostrada Nordului - care nu apare în strategia convenită cu Comisia Europeană, a apărut din nou în discursul politicienilor. Toate cele patru proiecte sunt în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:55

IOHANIS: Incluziunea minorităţii rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social

IOHANIS: Incluziunea minorităţii rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social

 Incluziunea minorităţii rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social. Rămâne o provocare pentru clasa politică Președintele Klaus Iohannis spune că incluziunea minorității rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:44

Cazul tinerei, dată jos din microbuz pentru o bancnotă de 200 de lei. Ce amendă a primit

Cazul tinerei, dată jos din microbuz pentru o bancnotă de 200 de lei. Ce amendă a primit

Agenția Națională Transport Auto s-a autosesizat pe marginea reportajului difuzat în presă, cu referire la tânăra care s-a plâns pe rețelele de socializare de atitudinea conducătorului auto de pe ruta municipală nr.120 din Chișinău, care a oprit microbuzul și a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:41

5G va asigura mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023

5G va asigura mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023

Până în 2023 vitezele 5G vor fi de 13 ori mai mari decât conexiunea mobilă medie, 66% din populaţia globală (5,3 miliarde de oameni) va avea acces la internet şi vor exista aproape 30 de miliarde de dispozitive/conexiuni, dintre care 45% mobile, arată raportul privind...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:28

A.U.R.: O țară în care se închid muzee e o țară fără viitor

A.U.R.: O țară în care se închid muzee e o țară fără viitor

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) îi cheamă pe toți cei cărora le mai pasă de destinul poporului român, de identitatea și patrimoniul său cultural, să protesteze față de iminenta închidere a Muzeului Satului de la Bran.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:22

Postul de televiziune 10TV face angajări

Postul de televiziune 10TV face angajări

10TV vrea să-și extindă echipa de știri și este în căutarea de jurnaliști activi, bine informați și creativi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 14:45

Olivia de Havilland rămâne la 103 ani singura legendă în viaţă a Hollywoodului

Olivia de Havilland rămâne la 103 ani singura legendă în viaţă a Hollywoodului

 Regretatul Kirk Douglas, care a murit la 103 ani, era penultima legendă vie a splendorii de odinioară a Hollywoodului: îi mai supravieţuieşte doar Olivia de Havilland ca reprezentantă a unei epoci de aur care a dispărut de mulţi ani, relatează EFE. Şi deşi Olivia de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 14:40

Turcia elimină vizele pentru cetăţenii mai multor state europene

Turcia elimină vizele pentru cetăţenii mai multor state europene

 Ministerul de Externe de la Ankara a anunţat joi eliminarea vizelor pentru cetăţenii mai multor state din Uniunea Europeană - Austria, Belgia, Olanda, Spania şi Polonia - şi pentru britanici, transmite Reuters. Măsura se aplică din 2 martie celor care doresc să viziteze Turcia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 14:12

Coreea de Sud anunță primul deces provocat de coronavirus

Coreea de Sud anunță primul deces provocat de coronavirus

Coreea de Sud a anunţat miercuri primul deces din această ţară al unei persoane infectate cu noul coronavirus şi 22 de cazuri noi, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 104, informează joi Reuters. Cauza exactă a decesului este în curs de investigare, a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 13:40 de Mihaela Culcinschi

Toți angajații Stației de Irigare Briceni au acționat întreprinderea în judecată

Toți angajații Stației de Irigare Briceni au acționat întreprinderea în judecată

Circa 20 dintre cei 72 de angajați ai Stației de Irigare Briceni și-au primit doar parțial salariile pentru anul 2019. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 13:31

Valerii Klimenko bate alarma în legătură cu un prejudiciu de 4,2 mil. lei cauzat bugetului municipal

Valerii Klimenko bate alarma în legătură cu un prejudiciu de 4,2 mil. lei cauzat bugetului municipal

Bugetul Chișinăului a fost prejudiciat cu 4,2 milioane de lei urmare a abuzurilor consilierului socialist Vasilii Chirtoca. Declarația a fost făcută de Valeri Klimenko, consilier din partea Partidului „ȘOR”, la ședința Consiliului Municipal Chișinău. Acesta a atras atenția...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 13:08

ULTIMA ORĂ / Alertă cu bombă la Veranda Mall: Oamenii sunt evacuați

ULTIMA ORĂ / Alertă cu bombă la Veranda Mall: Oamenii sunt evacuați

Oamenii au fost evacuați din Veranda Mall, din zona Obor, după o alertă cu bombă. Poliția și echipa pirotehnică a SRI se află la fața locului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 12:49

Peste 700 de tone de deşeuri textile, aduse ilegal din Italia, au fost descoperite în două sate din Bihor / FOTO

Peste 700 de tone de deşeuri textile, aduse ilegal din Italia, au fost descoperite în două sate din Bihor / FOTO

Peste 700 de tone de deşeuri importate din Italia au fost descoperite abandonate în două depozite candestine din Vadu Crişului şi Ineu de Criş. Potrivit şefului Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, este vorba despre "deşeuri nepericuloase de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 12:41

Sfaturi și soluții pentru îngrijirea mâinilor uscate

Sfaturi și soluții pentru îngrijirea mâinilor uscate

Deși nu este o afecțiune periculoasă, poate fi una foarte iritantă. În cele mai multe cazuri, mâinile uscate sunt cauzate de condițiile de mediu. Vremea, de exemplu, poate usca mâinile. Spălarea frecventă a mâinilor, expunerea la substanțe chimice și anumite...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 12:36

Supa ANTIBIOTIC care te scapă de răceală

Supa ANTIBIOTIC care te scapă de răceală

Considerat unul dintre cele mai puternice alimente sănătoase cu acțiune detoxifiantă, usturoiul este un adevărat aliat al sănătății tale. Cu usturoi poți face o supă care îți susține imunitatea și reglează tranzitul intestinal.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 20 Februarie 2020, ora: 12:00 de Iurie Colesnic

(În culisele istoriei) PRIMUL MINISTRU DE EXTERNE AL REPUBLICII MOLDOVENEŞTI

(În culisele istoriei) PRIMUL MINISTRU DE EXTERNE AL REPUBLICII MOLDOVENEŞTI Din editia print

Părintele naţionalismului din Basarabia e considerat Ion Pelivan.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 11:46

Proteste în toată țara. Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” cer majorarea pensiilor

Proteste în toată țara. Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” cer majorarea pensiilor

Peste șase mii de persoane au protestat în această dimineață împotriva guvernării socialiste criticând atitudinea acesteia în contextul ajustării pensiilor, pe care oamenii le califică drept antisociale. Acțiunile de protest, desfășurate în toate orașele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 11:46

40% din posesorii de autovehicule nu achită taxa rutieră și respectiv nu efectuează revizia tehnică a unității de transport

40% din posesorii de autovehicule nu achită taxa rutieră și respectiv nu efectuează revizia tehnică a unității de transport

Ratările Bugetelor locale de la evaziunea fiscală a posesorilor de automobile în anul 2020 vor fi de circa 500 milioane lei. Astfel, Primăriile și autoritățile raionale vor aloca pentru întreținerea și reparația drumurilor locale 750 milioane lei în loc de 1,2 miliarde...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 11:44

Doi prieteni de pahar s-au luat la bătaie cu ciocanul și cuțitul, la OCNIȚA. Unul mort, altul reținut

Doi prieteni de pahar s-au luat la bătaie cu ciocanul și cuțitul, la OCNIȚA. Unul mort, altul reținut

Un tânăr a ajuns pe mâna poliției, după ce și-a ucis colegul de pahar. Crima a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 22:00, în orașul Ocnița. Potrivit poliției locale, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 46 de ani. Acesta a fost ucis...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)