Astăzi 21 August 2019, Miercuri - Ultima actualizare la ora 12:33
Abonamente

Actualitate 7 Aprilie 2019, ora 06:29

Ziarul NaționalVitalie Hadei îi răspunde liderului PPDA: De ce este, totuși, imbecil acest Andrei Năstase

Marime Font

Directorul Ziuarului Național, Vitalie Hadei, îi răspunde proaspăt-deputatului Andrei Năstase după ce ultimul a lansat în adresa jurnalistului un atac la persoană și a recurs la etichetări calomnioase. Năstase s-a arătat deranjat de o știre publicată pe Ziarul Național despre bunurile pe care le are trecute în declarația sa de avere. Publicăm mai jos răspunsul jurnalistului Vitalie Hadei pentru Andrei Năstase:

Ați privit vreodată conferințele de presă ale liderului Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase? Este un exercițiu util, încercați.

Lecții pentru jurnaliști

În aceste conferințe, Năstase își rezervă cam două treimi din timp să ofere lecții jurnaliștilor din R. Moldova. Extrem de preocupat de imaginea sa în media și închipuindu-se în rol de „vacă sfântă”, de neatins, pe moșia televiziunii sale, proaspătul deputat se rățoiește la copilele cu microfonul în mână, care îi pun întrebări, cerându-le patologic să spună la ce instituție media lucrează. Se întâmplă ca unele dintre acestea să fie departe de războiul pe viață și pe moarte pe care îl duce el cu Vlad Plahotniuc, altădată partenerul de afaceri al nașului său.


Și nici nu mai contează că insul tocmai a devenit deputat și altele ar trebui să fie preocupările sale.

Năstase îi împarte pe jurnaliști în două tabere – cei din „trustul lui Plahotniuc” și „jurnaliștii independenți”. Uneori, când întâlnește pe stradă jurnaliști care nu-i plac și observă câteva urechi prin preajmă, sare vocal la gâtul lor, însoțit mereu de o slugă, încă înainte de a fi în politică, pe care o numește bodyguard. Ce pretenții de om umil, „al poporului”!

„Independenții” sunt, evident, cei care îi țin hangul, care nu-l critică, inclusiv de la postul său de televiziune, „Jurnal TV”, pe care rapoartele de monitorizare media îl plasează cam în aceeași zonă de manipulare ca și pe „Publika TV”. Practic, folosesc aceleași metode. Diferența este că cele două posturi de televiziune slujesc două clanuri diferite. Iar „scuza” jurnaliștilor lui Năstase este că muncesc la o televiziune care aparține unor oligarhi ce sprijină opoziția.


Poza: deschide.md 

Dacă, Doamne ferește, vine Andrei Năstase într-o zi la putere, „Jurnal TV” va face exact ceea ce face astăzi „Publika TV”. Nu aveți nicio îndoială. Iar lecțiile oferite obsesiv de Năstase jurnaliștilor reies din practica pe care o aplică și acum cu succes la „Jurnal”-ul „independent”, unde indicațiile vin pe bandă rulantă, prin mail, de la Frankfurt. Dar acest lucru poate fi observat cu ochiul liber și la emisiunile de la „Jurnal” la care participă Năstase, unde a ajuns să-l admonesteze în direct pe un „mare” om de la acest post. Imagine jalnică. La „trei ace”.

Eu am lucrat niște ani la „Jurnal”, înainte de a fi preluat de Victor Țopa, nașul lui Andrei Năstase. S-a întâmplat să rămân o perioadă acolo și după. Păstrez și azi mesajele de la Frankfurt în poșta electronică pe care le pot face oricând publice, în caz că memoria lui Năstase este scurtă și va recurge din nou la lamentări de genul „manipulare”, „toxicitate” etc.

Pe urmele lui Roșca

„Duduie, șterge-ți mucii, că în curând n-o să mai ai unde să te prostituezi”, îi spunea la un eveniment public, în 2008, Iurie Roșca unei jurnaliste de la „Pro TV”. Una dintre multele ieșiri ale lui Roșca la adresa jurnaliștilor din R. Moldova.

Nu e de mirare că acest Năstase imită comportamentul lui Roșca, odată ce ambii au fost sau sunt consiliați de același personaj, Vasile Năstase, fratele proaspătului deputat Andrei Năstase. Aceleași reflexe, pentru cei care pot citi printre rânduri. Și dacă alții din preajma lui Roșca, așa ca Sergiu Burcă, Ion Neagu, Ștefan Secăreanu sau Vlad Cubreacov, și-au turnat ulterior cenușă pe cap pentru că l-au slujit, de voie sau de nevoie, pe cel „cu un plămân rusesc”, fratele lui Andrei Năstase a stat lângă Roșca și mult după ce acesta fusese plecat din politică. Până a pus bazele proiectului politic al fratelui său. L-ați auzit vreodată regretând public că a slujit un dughinist deghizat?

Va lupta oare Năstase pentru combaterea corupției și eliminarea schemelor prin care banii oamenilor ajung în buzunarele hoților așa cum Roșca milita pentru Unire și limba română, aceasta-i întrebarea.

Și Roșca măcar era citit, abil, în timp ce lui Năstase i se citește imbecilitatea pe față.

Vestea bună este că asemenea specimene, care caută să vină la putere nu pentru a le face bine oamenilor, ci pentru a îndeplini anumite misiuni, a-și duce la capăt răzbunările cu foști parteneri de afaceri murdare și a-și urmări interesele, ajung în coșul de gunoi al istoriei. E adevărat că prețul pe care trebuie să-l plătim este să treacă niște ani. Până și cetățenii, care iau drept „adevăr” toate populismele debitate de cei cărora le lipsesc cu desăvârșire calitățile unor adevărați oameni de stat, vor deschide ochii.

„Aerul curat” de la Frankfurt

În zilele în care Igor Dodon a plecat în secret după instrucțiuni la Moscova, iar analiștii au avansat ideea că s-a dus să ceară învoire pentru o alianță a socialiștilor cu democrații, în condițiile în care Kremlinul insistă pentru o alianță PSRM –„ACUM”, Andrei Năstase a plecat de urgență la Frankfurt, la șefii săi.

De-acolo, „în aerul curat” de la Frankfurt, Năstase, care se pregătește de funcția de președinte al Parlamentului, nu-i așa?, nu a avut treburi mai importante de făcut, decât să-mi dedice, vineri seară, un live pe Facebook, supărat pe știrea din Ziarul NAȚIONAL despre averea sa. Probabil, în ultimele zile ați citit mai multe știri pe portalul nostru despre averile a zeci de demnitari (Dodon, Candu, Filip, Harunjen, Zumbreanu, șefi de întreprinderi de stat etc.), urmând să scriem și despre alții, inclusiv care au ajuns în Parlament. Pe Năstase nu-l supără când scriem despre averile lui Plahotniuc, Candu sau Filip, dar se arată deranjat numai când scriem despre averea sa, știrea fiind însoțită, evident, de documentul semnat de mâna lui.

De altfel, Năstase recunoaște veridicitatea știrii în mai multe rânduri, dar insistă că au scris-o „niște imbecili”, care doresc să-l „linșeze”.

Iată două exemple:

„Am văzut un Mercedes pe fundalul acestei case pe care, este adevărat, noi am avut un Mercedes niște ani în urmă, atunci când ne-am luat rămas-bun de la Moldova și am venit în lumea mare” (Ziarul NAȚIONAL a scris anume asta – că acest automobil a fost vândut cu 35 de mii de euro, lucru indicat în declarația sa de avere);

„Am văzut acolo o mașină de lux. E adevărat. Cine nu-și dorește o mașină bună? Iar cel care a reușit în viață să-și facă niște bani… Și eu i-am făcut în viața mea corect, dar absolut corect, până la ultimul cent”.

Și dacă recunoști ce e scris în știre, pe baza unui document semnat de tine, de ce ai avea pretenții și ai linșa, ca să vă cităm, jurnaliștii? Când vii în politică, trebuie să-ți asumi și faptul că averile tale vor ajunge în presă, așa cum ajung și ale lui Plahotniuc, Dodon, Sandu, Greceanîi etc.

Asemenea atitudine nu denotă imbecilitate?

Și încă unul:

„De ce mi-a trebuit mie de nouă ani încoace să intru în război cu un criminal, care este susținut de tot felul de amibe, râme și, ca să nu stea frații lor la pușcărie, sunt în stare să te linșeze? (Năstase nu spune că până acum nouă ani era foarte ok cu Plahotniuc – n.r.). Uitați-vă câtă libertate, liniște, frumusețe (la Frankfurt – n.r.)… Ce om teafăr la minte s-ar mai întoarce… Probabil, un nebun care-și iubește mult țara, poporul, apropiații. (…) Nici nu vă închipuiți cât de frumos miroase libertatea. Iată aici e libertatea! Și te gândești adesea dacă merită sau nu merită… s-o lași…”, zice Năstase în live-ul pe care mi l-a dedicat.

Nu este, totuși, imbecil acest Năstase?

Când i s-a ivit ocazia să lase funcția de procuror, postură din care putea să apere interesele acestui stat atunci când nașul său își însușea compania de stat „Air-Moldova”, nu a avut mustrări de conștiință să lase de izbeliște, în schimbul milioanelor nașului, cetățenii R. Moldova pe care pretinde astăzi că vrea să-i fericească.

P.S. Nu mi-am dorit niciodată să le dau replici politicienilor, cu atât mai mult unor demagogi de genul lui Năstase, dacă acesta nu repeta ostentativ, după ce fratele său o făcuse mai înainte, că fratele meu ar fi un „criminal”. „Criminal”, nici mai mult, nici mai puțin. Chiar dacă ruda mea nu și-a legat niciodată soția de calorifere, așa cum ar fi făcut-o a lui. Și, deși înfierează justiția lui Plahotniuc oricând au ocazia, cei doi Năstase au, nu știu de ce, o altă opinie în cazul fratelui meu. Păi, ori justiția lui Plahotniuc este bună, ori este rea. Hotărâți-vă! Consecvența în politică este o chestie de substanță. Din păcate, imbecilul Năstase nu o are nici pe una, nici pe alta.

Ziarul National

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 August 2019, ora: 12:33

ULTIMA ORĂ / Lilian Carp din ACUM ar putea părăsi coaliția și cere demisia lui Vladimir Ţurcan de la preşedinţia CC sau demisia tuturor judecătorilor CC cu afiliere politică

ULTIMA ORĂ / Lilian Carp din ACUM ar putea părăsi coaliția și cere demisia lui Vladimir Ţurcan de la preşedinţia CC sau demisia tuturor judecătorilor CC cu afiliere politică

Deputatul blocului ACUM Lilian Carp solicită demisia lui Vladimir Ţurcan, ales preşedinte al Curţii constituţionale şi parcurgerea repetată a procesului de alegere a preşedintelui acestei instituţii, ori demisia celor care au ajuns în funcţia de judecător constituţional, deşi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 12:05

IMAGINEA ZILEI / Trump îi sugerează lui Iohannis să fie UNIONIST? I-a făcut cadou o șapcă cu inscripția „MAKE ROMANIA GREAT AGAIN”

IMAGINEA ZILEI / Trump îi sugerează lui Iohannis să fie UNIONIST? I-a făcut cadou o șapcă cu inscripția „MAKE ROMANIA GREAT AGAIN”

 Președintele Donald Trump i-a făcut cadou președintelui Klaus Iohannis o șapcă albă inscripționată cu mesajul ”Make Romania great again”, potrivit imaginilor furnizate de Administrația Prezidențială. Imaginile îl arată pe Iohannis probând șapca în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 12:01

Vicepreședintele Platformei DA cere demisia judecătorilor Curții Constituționale dar și a GUVERNANȚILOR

Vicepreședintele Platformei DA cere demisia judecătorilor Curții Constituționale dar și a GUVERNANȚILOR

Fostul ministru al Justiției în Guvernul Sandu, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Stanislav Pavlovschi, critică dur acțiunile colegilor săi aflați la guvernare, după situația care s-a creat la Curtea Constituțională (CC).

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 12:00

VIDEO LIVE / Consiliul Republican al PSRM, în ședință (ora 12:00): „Se vor lua decizii privind unele probleme importante”

VIDEO LIVE / Consiliul Republican al PSRM, în ședință (ora 12:00): „Se vor lua decizii privind unele probleme importante”

Partidul Socialiștilor din Republic Moldova (PSRM) anunță despre convocarea unei ședințe a Consiliului Republican al formațiunii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 11:56

Maia Sandu nu se lasă intimidată de socialiști și insistă să comemoreze pe 23 august victimele celor două regimuri CRIMINALE - COMUNIST și NAZIST

Maia Sandu nu se lasă intimidată de socialiști și insistă să comemoreze pe 23 august victimele celor două regimuri CRIMINALE - COMUNIST și NAZIST

Cabinetul de Miniștri va emite astăzi o dispoziție prin care data de 23 august este recunoscută drept Ziua europeană de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 11:35

Astăzi începe desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie curent în circumscripțiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 și 50

Astăzi începe desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie curent în circumscripțiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 și 50

Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi începe desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie curent în circumscripțiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 și 50.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 10:43

Năstase nu vrea să se certe cu Dodon și să piardă puterea: „Majoritatea guvernamentală funcționează satisfăcător”

Majoritatea de guvernământ va putea menține echilibrul existent, dacă nimeni nu va „depăşi graniţele”. Declarația aparține liderului partidului Platformei DA, Andrei Năstase.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 10:17

Alte trei capete de acuzare pe numele lui Veaceslav Platon. A pus pe contul unei judecătoare a CSJ 300.000 de euro

Alte trei capete de acuzare pe numele lui Veaceslav Platon. A pus pe contul unei judecătoare a CSJ 300.000 de euro

Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare, este învinuit de procurori pe alte trei capete de acuzare. Este vorba de fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false, în interesul organizaţiei criminale şi spălarea banilor - infracţiuni...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 10:02

Un partid politic aflat la guvernare cere ca o tranzacție dintre două companii private să nu fie „recunoscută” în investigațiilor de presă

Un partid politic aflat la guvernare cere ca o tranzacție dintre două companii private să nu fie „recunoscută” în investigațiilor de presă

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr cere nerecunoașterea procedurii prin care Ilan Shor a vândut 95% din compania Avia-Invest, care deține concesiunea Aeroportului, către o companie britanică, și reîntoarcerea obiectivului în gestiunea statului.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 21 August 2019, ora: 09:21

21 august, ora 13:00 / Ședință de Guvern - Care este ORDINEA de zi

21 august, ora 13:00 / Ședință de Guvern - Care este ORDINEA de zi

Prim-ministrul Maia Sandu va prezida astăzi, 21 august, începând cu ora 13.00, şedinţa Cabinetului de miniştri. Proiectul ordinii de zi poate fi accesat pe site-ul Guvernului.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 21 August 2019, ora: 08:58

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 21 AUGUST 2019. VENUS INTRĂ ÎN ZODIA FECIOARĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 21 AUGUST 2019. VENUS INTRĂ ÎN ZODIA FECIOARĂ

Horoscopul zilei de 21 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 21 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 21 august...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 00:51

Planeta se îndreaptă din nou spre criză. Washington Post: Nouă ţări importante ale lumii se află în pragul recesiunii

Planeta se îndreaptă din nou spre criză. Washington Post: Nouă ţări importante ale lumii se află în pragul recesiunii

Războiul comercial dintre SUA și China își arată efectele mai devreme decât era așteptat, iar consecințele immediate sunt intrarea în recesiune a celor mai mari economii ale lumii.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 21 August 2019, ora: 00:40

George Damian: Pactul Ribbentrop Molotov este în vigoare. De ce Basarabia nu a avut soarta balticilor

George Damian: Pactul Ribbentrop Molotov este în vigoare. De ce Basarabia nu a avut soarta balticilor

Îndrăznesc să spun că Pactul Ribbentrop Molotov este în continuare în vigoare. Ruşii se apără spunând că înţelegerea dintre Hitler şi Stalin a fost denunţată de multă vreme, din 24 decembrie 1989. Doar că foarte puţini au citit documentul acestei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 00:27

Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

Mihai Popuşoi: Andrei Năstase va fi candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, informează TVR Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 00:25

Cacealmaua concursurilor mimate

Cacealmaua concursurilor mimate

Dezvăluirile judecătoarei Liuba Șova, despre modul cum a fost ales Vladimir Țurcan și anume că această „decizia a fost luată în altă parte” au declanșat un adevărat „tsunami politic”, scoțând în evidență toată splendoarea și ipocrizia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 August 2019, ora: 00:10

Animalele în vis au o conotaţie aparte atât psihologică dar şi ezoterică, în principal datorită relaţiei în lanţul trofic pe care omul o are cu acestea. Iepurele este considerat un animal blând, în principiu, agil şi chiar sacru pentru unele popoare,...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 21 August 2019, ora: 00:05

Lasagna este unul din cele mai vechi preparate italiene. Reţeta ei era menţionată şi în cărţile de bucate din Roma Antică. Dacă eşti unul din fanii acestei specialităţi, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 22:59

Domnica Manole a MINȚIT că nu l-a votat pe socialistul Țurcan? / Președintele CC a fost ales de 4 judecători (comunicat oficial)

Domnica Manole a MINȚIT că nu l-a votat pe socialistul Țurcan? / Președintele CC a fost ales de 4 judecători (comunicat oficial)

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea doamnei judecător Domnica Manole de revizuire a hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al instanței. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 18:23

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Deputatul blocului ACUM, Radu Marian, recunoaşte că alegerea celor doi reprezentanți constituționali, Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole, nu au fost o alegere bună.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:08

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputatul PSRM, Vasile Bolea a venit cu o reacție dură la acuzațiile celor din blocul ACUM, care au criticat vehement votarea ex-deputatului PSRM, Vladimir Țurcan, în calitate de președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:56

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Dosarul penal pentru omor intenţionat în cazul decesului omului de afaceri Iurie Luncaşu a fost transmis Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la decizia procurorului general interimar Dumitru Robu.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)