Sănătate

Vitaminele din suc

Sunt hrănitoare, răcoroase, se prepară repede şi nu ne răpesc foarte mult timp. Vara trebuie să consumăm lichide, iar sucurile sunt alegerea perfectă pentru a evita deshidratarea. Apa pe care o bei în zilele caniculare trebuie să nu fie foarte rece, pentru a nu favoriza transpiraţia, dar trebuie să depăşească doi litri pe zi.

Ceaiul verde

Acesta este un campion al prevenirii multor afecţiuni, cu un conţinut ridicat de antioxidanţi şi cu efecte dovedite împotriva îmbătrânirii organismului. Îl poţi prepara în cantitate mare, apoi îl poţi răci şi bea în combinaţie cu orice suc de fructe, cu felii de lămâie sau cu puţină miere pentru o băutura de vară sănătoasă şi delicioasă.

Sucul de afine

Cu un conţinut de calorii foarte mic faţă de cele mai multe sucuri de fructe, cel de afine este bogat în vitamina C, dar şi în fibre. Este ideal să-l bei proaspăt, pentru a obţine cele mai bune efecte de pe urma acestor fructe de pădure.

Sucul de rodii

Sucul natural cu cel mai ridicat conţinut de antioxidanţi, compuşi ce şi-au demonstrat efectele de prevenire a cancerului, este cel de rodii. Dacă nu ai la îndemână rodii pe care să le storci singură, caută un suc fără aditivi sau zahăr, obţinut din rodii cultivate organic.

Sucul de roşii

Bogat în vitamine şi minerale, sucul de roşii natural este cea mai bună soluţie pentru a lupta cu deshidratarea fără să bei cantităţi foarte mari de apă.

Sucul de mere

Sucul de mere natural, fără aditivi, este bogat în potasiu, reduce nivelul colesterolului „rău” şi grăbeşte eliminarea toxinelor din ficat şi rinichi. Sucul de mere are însă un conţinut caloric ridicat, deci nu-l bea ca pe apă.

Sucul de portocale

Conţinutul ridicat de vitamina C din sucul de portocale îl recomandă drept o băutură de vară excelentă. Poţi combina portocalele cu lămâia sau cu orice alte citrice pentru a beneficia de o hidratare intensă şi o vitaminizare complexă.

Sucul de struguri

Cu aceleaşi efecte bune asupra inimii şi arterelor ca şi vinul roşu, sucul de struguri fără conservanţi poate avea şi un efect laxativ ce împiedică reţinerea toxinelor în corp pentru prea mult timp şi poate reduce aciditatea în stomac.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *