Actualitate

Vlad Filat a dispus măsuri urgente în legătură cu agravarea situaţiei pe şosele

Dispoziţia în cauză a fost semnată de către premierul Vlad Filat. Măsurile urgente de prevenire a accidentelor se impun în legătură cu agravarea situaţiei în domeniul siguranţei circulaţiei rutiere, în special în raza municipiului Chişinău, se menţionează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit aceleiaşi dispoziţii, MAI, de comun cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) şi autorităţile publice locale, va iniţia o campanie de prevenire a depăşirii limitei normelor de încărcare în transportul public, în conformitate cu cerinţele tehnice.

Vlad Filat a dispus MAI, de comun acord cu alte autorităţi din cadrul Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere, să demareze o campanie de securizare a perimetrelor şcolilor în perioada sesiunilor şi examenelor de vară, dar şi o campanie de combatere a consumului de alcool la volan şi depăşirea limitei de viteză.

MAI, MTID şi alte autorităţi vor pregăti pentru următoarea şedinţă a Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere un raport complex privind situaţia din domeniu. Autorităţile vor formula propuneri de înăsprire a sancţiunilor aplicate pentru şoferii aflaţi în stare de ebrietate la volan şi cei care depăşesc limita de viteză.

Prim-ministrul a solicitat autorităţilor publice locale să intensifice controlul asupra modului de licenţiere a transportului public şi de executare a condiţiilor de siguranţă rutieră de către cei ce oferă servicii publice de transport. De asemenea, autorităţile publice locale vor efectua un control riguros al mijloacelor de transport parcate neregulamentar.

info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *