Guvern

Vlad Filat, supărat pe ministrul Sănătăţii

În cadrul şedinţei de Guvern de astăzi, s-a examinat proiectul privind modificarea şi completarea Regulamentului de aprobare şi înregistrare a preţurilor de producător la medicamente.

"Am atât de mult de spus, iar voi aveţi atât de multe de făcut!",a replicat premierul Vlad Filat ministrului Sănătăţii. Şeful executivului a spus că, în pofida numeroaselor avertizări, nu s-a făcut nimic pentru a controla creşterea preţurilor şi a refuzat să-l mai asculte pe Hotineanu.

Ministrul a spus că până la 20 decembrie se va completa catalogul preţurilor la medicamente pentru anul 2011, astfel încât de la 1 ianuarie niciun agent farmaceutic nu va putea vinde produse cu alt preţ decât cel stipulat de producător. Cu toate acestea, el a recunoscut că de la 1 octombrie importatorii au format stocuri mari de medicamente pentru ca, înregistrându-le preţul actual la vamă, acestea să nu fie vândute conform preţurilor din catalog. Potrivit lui Hotineanu, acest lucru nu va fi posibil atunci când Regulamentul privind aprobarea şi înregistrare a preţurilor va intra în vigoare. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *