Moldova

Vlad Gavriliuc a cucerit bronzul la Campionatul European de box

Discipolul Antrenorului Emerit Petru Caduc i-a cedat în duelul pentru calificarea în finală, conform deciziei împărțită a arbitrilor (1-2), lui Vahe Badalayn din Armenia. Pînă la acest meci el i-a învins cu scorul 3-0 pe Eljan Gafarli (Azerbaidjan) și Gabor Virban (Ungaria).

Tînărul performer este elev al Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni). Solicitat să comenteze performanța înregistrată, antrenorul echipei naționale Petru Caduc a declarat că medalia obținută este rodul muncii depuse la antrenamente, în special, în ultimele luni. ”Vlad Gavriliuc a fost inclus în grupa măiestriei sportive superioare, antrenîndu-se astfel cu campionul european Veaceslav Gojan, premianții la Europene Alexandru Rîșcan, Dumitru Galogoț. Faptul ca atare și-a lăsat amprenta asupra pregătirii sale. Sper că pe viitor el va mai plusa și la capitolele forță, viteză, devenind un boxer de mare clasă”, a specificat tehnicianul.

Coechipierii Daniil Platonovschi (49 kg), Dumitru Gumen (75 kg) şi Cristian Constantinov (81 kg) au suferit înfrîngeri în faza inaugurală a turneului. Vlad Țugui (64 kg) a părăsit concursul în optimi, iar Dorin Bucșă (60 kg), campion european anul trecut, a fost eliminat din competiție în sferturile de finală și s-a clasat pe locul cinci.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *