Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 21:21
Abonamente

Guvern 16 Mai 2012, ora 16:07

Vlad Plahotniuc a avut astăzi o întrevedere cu Steven Rader

Marime Font

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a avut astăzi o întrevedere cu Steven Rader, directorul de program al Institutului Republican Internaţional din Moldova (IRI), cu privire la procesul de reformare a clasei politice – o preocupare comună a celor doi.

 Prim-vicepreşedintele Parlamentului şi-a exprimat determinarea de a realiza o schimbare în ceea ce priveşte calitatea actului politic din Republica Moldova, iar IRI are, printre obiectivele sale în ţara noastră tocmai susţinerea unor astfel de demersuri.
“Eu am propus o reformă mai amplă a clasei politice, inclusiv prin proiectul introducerii votului uninominal pentru alegerea deputaţilor. În America, întregul sistem electoral se bazează pe performanța omului politic, iar eu un astfel de sistem doresc să promovez în Republica Moldova. Pe mine ideea aceasta, de promovare pe criterii de performanță, mă reprezintă”, a declarat Vlad Plahotniuc. Prim-vicepreședintele Parlamentului a precizat, în acest context, că propunerea sa privind votul uninominal a fost primită cu “oarecare temere” de clasa politică, dar s-a declarat determinat să schimbe, din interior, actualul sistem care se autoprotejează: “Odată cu votul uninominal, vor fi mai vizibile rezultatele politicienilor sau lipsa acestor rezultate. Acest aspect îi deranjează pe unii, dar sunt optimist în privinţa finalităţii acestui exerciţiu, de schimbare a codului electoral”.

Precizând că unul dintre obiectivele IRI în Moldova este promovarea reformelor, menite să îmbunătăţească eficacitatea şi caracterul democratic al partidelor politice, reprezentantul IRI în Moldova, Steven Rader, a confirmat preocuparea Institutului pentru modernizarea actului politic. “Apreciez şi sunt de acord cu multe dintre principiile dumneavoastră, domnule Plahotniuc, în ceea ce priveşte reforma politică, pentru că un partid de succes este unul care funcţionează bine la nivel local, care încurajează implicarea liderilor politici şi atrage valori în structurile sale”, a declarat Steven Rader.Menţionăm că IRI este o organizaţie non-profit, fondată încă din 1983 în Statele Unite ale Americii, care are printre obiectivele sale în Republica Moldova consolidarea activităţilor politice democratice.

D.C.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md