Moldova

Vlad Plahotniuc, despre relaţiile moldo-române şi acordurile semnate între cele două ţări

Vlad Plahotniuc a declarat în cadrul unei întâlniri cu Kelemen Hunor că normalizarea relaţiilor dintre cele două state se datorează schimbărilor survenite după 29 iulie 2009 prin intermediul unei guvernări democratice și pro-europene. Referindu-se la acordul de colaborare, prim-vicepreşedintele Parlamentului a spus că acesta „are o importanță deosebită pentru consolidarea și dezvoltarea continuă a bunelor relații dintre oamenii de cultură din RM și România. Parlamentul RM a semnat un protocol cu Camera Deputaților Senatului român, acesta fiind și el un semn de bun augur pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale”.

Ministrul român al Culturii a remarcat colaborarea reuşită de până acum, dintre instituţiile culturale din cele două state, menţionând că aceasta poate fi aprofundată şi intensificată. În cadrul întrevederii cu Prim-vicepreședintele Parlamentului RM, domnia sa a consemnat că acest acord reprezintă o apropiere în domeniul culturii dintre țările noastre, fiind un document strategic foarte important pe termen mediu și lung.
La rândul său, Boris Focşa, ministrul Culturii din Republica Moldova a mulţumit pentru sprijinul şi consultanţa pe care o oferă România în dezvoltarea culturii, menţionând necesitatea continuării sprijinului în domenii precum armonizarea legislaţiei Republicii Moldova.
Vă reamintim că marţi, 12 martie, la Chişinău, Kelemen Hunor, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național a semnat cu omologul său din RM, Boris Focșa un acord de colaborare între cele două ministere.

Acest acord va asigura cadrul strategic şi juridic pentru colaborarea dintre instituţiile culturale din cele două state, precum şi pentru elaborarea proiectelor comune pentru toate domeniile culturale. În baza acestui acord, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi instituţiile culturale din România vor avea posibilitatea să ofere expertiză colegilor din Republica Moldova.

Ana Cojocaru 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *