Vlad Plahotniuc și William Massolin au exprimat dorința de consolidare a colaborării dintre Moldova și Consiliul Europei

publicat în Actualitate pe 29 Noiembrie 2018, 14:52

Președintele PDM Vlad Plahotniuc a avut astăzi prima întrevedere cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin.

Discuțiile, care au avut loc la sediul PDM, s-au desfășurat într-o atmosferă cordială și au vizat situația politică și economică din țară, inclusiv pregătirea apropiatelor alegeri parlamentare.

Vlad Plahotniuc a făcut o scurtă recapitulare a evoluțiilor din Moldova în ultimii ani de zile, accentuând stabilitatea adusă de guvernarea PDM, menținerea drumului spre Vest și progresele economice înregistrate începând cu 2016. Liderul democrat l-a informat pe oficialul european despre reformele care au avut loc în țară, dar și despre majorarea veniturilor cetățenilor, considerând în același timp că mai sunt multe lucruri de făcut.
În ceea ce privește viitoarele alegeri, președintele democraților a spus că PDM vrea un proces electoral corect, care să respecte standardele democratice, iar rezultatele să exprime exact voința cetățenilor și să nu poată fi contestate. “Vom asigura și suntem cointeresați mai mult decât oricine ca scrutinul parlamentar să fie transparent. Sondajele arată o creștere a încrederii în PDM”, a afirmat Vlad Plahotniuc.La rândul său, William Massolin a precizat că elementele centrale ale cooperării Consiliului Europei cu Republica Moldova sunt constante din 1995 până în prezent și vizează existența instituțiilor democratice, supremația legii și respectarea drepturilor omului. El a amintit că în țara noastră se derulează mai multe proiecte cu sprijinul Consiliului Europei, adăugând că va lucra în mod constructiv cu autoritățile moldovenești pentru succesul acestor proiecte.

“Pe termen scurt, împreună cu partenerii internaționali, prezenți în Republica Moldova, vom urmări îndeaproape alegerile parlamentare, care sunt foarte importante pentru dezvoltarea politică a țării“, a declarat șeful Oficiului Consiliului Europei în țara noastră.

Președintele PDM a exprimat dorința ca Moldova să coopereze mai strâns cu Consiliul Europei, arătând în acest context că ambiția guvernării este nu doar să realizeze progrese economice, dar și să consolideze statul de drept, fiindcă doar într-un astfel de stat pot fi asigurate perspective economice pozitive.Menționăm că șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin, și-a început activitatea în Republica Moldova în această toamnă, el având o experiență diplomatică importantă în cadrul Consiliului Europei, dar și în cadrul Uniunii Europene și Organizației Națiunilor Unite.
Oficiul Consiliului Europei desfășoară în Moldova o activitate bogată, susținând de-a lungul timpului programe diverse, printre care cele legate de combaterea discriminării, reforma justiției sau creșterea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.