Astăzi 23 Mai 2019, Joi - Ultima actualizare la 22 Mai 2019
Abonamente

Actualitate 21 Decembrie 2018, ora 11:46

Vlad Plahotniuc schimbă viața a trei fete, crescute doar de tată, care visau la propria casă. Vezi și alte surprize de la Gala Edelweiss

Marime Font

Seară plină de emoţii şi visuri împlinite pentru mai multe familii care au fost eroii Galei Edelweiss, ajunsă la a patra ediție. Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss şi-a invitat prietenii la sărbătoare pentru a se bucura împreună de surprizele pregătite în ajun de Crăciun.


Nu doar persoanele care au primit daruri au fost impresionate până la lacrimi, dar și cei aproape 2.000 de invitați.

În holul Palatului Național, unde a avut loc evenimentul, a predominat o atmosferă de poveste. Orchestra Moșilor Crăciun i-a impresionat pe oaspeți.


Gala a început cu o piesa emoționantă interpretată de Amelia Uzun şi Ana Cernicova.

După ce s-au aprins luminițele pe brad, echipa "Edelweiss" a primit urători.

"Din an în an suntem tot mai mulţi, mai mulţi beneficiari, mai mulţi parteneri, mai mulţi oameni cu suflet mare pe care noi cei din echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc îi considerăm prieteni", a menţionat Lidia Cucoş, director executiv al fundației Edelweiss.

Emoțiile au culminat când Zâna Surprizelor, Andreea Marin, a relatat câteva povești care i-au sensibilizat pe cei adunați în sala Palatului Național. Soții Costandache și cele trei fete ale lor din satul Lărguţa, raionul Cantemir, nu și-au putut stăpâni lacrimile de bucurie. Ei au fost primii eroi ai serii, surprinși de echipa "Edelweiss"

Astăzi zâmbesc și au cui spune mamă și tată. Povestea celor trei surori putea să aibă un final tragic, după ce mama biologică le-a abandonat.

"Le-au lăsat o cratiţă de făină de păpuşoi, o jumătate de căldare de apă şi un borcan de dulceaţă. Cu asta au stat fetiţele o săptămână. Sunt trei ani de când fetiţele sunt la noi şi nici acum nu a întrebat nimeni de ele. Casa e mai caldă şi suntem fericiţi alături de ele", a spus Sofia Costandache, beneficiară Edelweiss.

Iar Ignat Săndulescu din satul Cruglic, raionul Criuleni, un alt protagonist al galei, nici nu și-a imaginat că în ziua în care a împlinit 100 de ani, 2000 de oameni îi vor cânta la unison “La mulți ani!".

La rândul său, Moș Ignat le-a urat tuturor să ajungă la o vârstă venerabilă: "Să aibă o viaţă lungă, să fiţi sănătoşei, fără durere să trăiască, fără primejdii".

Și Bogdan Roșca, un băiat de 13 ani din orașul Soroca, și-a văzut visul împlinit. După ce ani de zile trombonistul a cântat la un instrument asamblat din bucăți, băiatul a avut parte de o dublă surpriză - a primit în dar un instrument nou și a cântat pe scena Palatului Național, acompaniat de orchestra Moșilor Crăciun.

Bogdan va beneficia și o bursă lunară de 2.000 de lei pentru o perioadă de doi ani ca să-și poată continua studiile la școala muzicală din oraș.

"Dorinţa mea cea mai mare, aş vrea să avem camera noastră. Eu cresc, stăm toţi într-o cameră. Dimineaţa îmi vine greu, trebuie să mă duc ori la bucătărie să mă schimb". Acesta este visul Andreei, fata cea mai mare a familiei Rusu din satul Selemet, o adolescentă de 13 ani, care s-a maturizat mult prea devreme.

De două luni, ea și surorile sale de 9 și 3 ani sunt crescute doar de tată. Mama lor a fost răpusă de cancer. Trăiesc modest, într-o singură cameră. Povestea lor a impresionat întreaga sală, inclusiv şi pe ministrul Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Familia a avut parte de o surpriză, care a lăsat-o fără cuvinte și a venit chiar din partea fondatorului Edelweiss:

"– Ce e asta?
- O cheie.
- E clar că e o cheie, dar ce deschide aceasta cheie.
– Haideţi să vă spun eu ce deschide. Haideţi să vedem mai bine. Să privim spre ecran.
– Acesta este noua voastră casă".

"E o casă care vă oferă o altă viaţă. O casă în care sper că ne vei invita şi pe noi cu colegii de la "Edelweiss la sărbătoarea de casă nouă", a declarat Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss.

"Nici nu am cuvinte. Vă spun mulţumesc. Tare, tare mult", a spus tatăl fetelor.

"Chiar şi în cele mai grele momente ale vieţii trebuie să îţi păstrezi speranţa, să crezi, să lupţi. Eu sunt aici ca să aduc aceea doză de bucurie, poate o rază de lumină atât cât voi putea eu", a precizat Vlad Plahotniuc, fondatorul "Edelweiss".

Casa a costat jumătate de milion de lei. Fundația Edelweiss a avut grijă să aducă familiei cele necesare pentru noua locuință, dar și daruri pentru fiecare dintre surori.

Seara poveștilor de viață impresionante s-a încheiat cu oda Fundației Edelweiss.

La finalul galei, interpretul român Horia Brenciu și trupa sa au susținut un concert.

Timp de opt ani de când a fost înfiinţată, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss a ajutat 427.709 de oameni.

Timp de opt ani de când a fost înfiinţată, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss a ajutat 427.709 de oameni. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 21:00 de George Mârzencu

ISTORIE /// „Partizanii moldoveni” erau bandiți ruși

ISTORIE /// „Partizanii moldoveni” erau bandiți ruși Din editia print

„Grupul atacă și jefuiește populația fără milă. Din această cauză, oamenii din partea locului îi detestă ca pe niște tâlhari bețivani”, raportau sovieticii despre activitatea partizanilor 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:36

Șeful Platformei DA, Andrei Năstase, a atacat ONG-urile de media în cadrul unei emisiuni online, pentru faptul că a fost inclus în panoul „Inamicii Presei” ce a fost instalat în fața Parlamentului Republicii Moldova pe data de 3 mai 2019. Năstase a ajuns să fie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:35

Politologul Dionis Cenușă susține că, liderii Blocului ACUM au sugerat recent că vor să organizeze proteste în masă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:06

Partidul Politic „ȘOR” este singura formațiune politică parlamentară care a început realizarea programului său electoral chiar în condițiile în care Parlamentul nu și-a început activitatea din cauza unor interese politice înguste ale altor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:05

Președintele Igor Dodon a dat un ultimatum deputaților. Șeful statului a oferit două săptămâni pentru depășirea actualei crize politice. În caz contrar, va dizolva Parlamentul ales pe 24 februarie. Declarațiile au fost făcute la un briefing de presă. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:04

Aşa-zisa şedinţă specială a Parlamentului, convocată ieri de deputaţii blocului ACUM, a fost doar un bun prilej pentru ca unii dintre aceştia să-şi facă selfie în Parlament.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:03

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii l-a numit în calitate de șef al administrației aparatului prezidențial pe consilierul său în problemele juridice, care este și avocatul personal al oligarhului Igor Kolomoiskii, Andrei Bogdan. Ordinul a fost publicat pe site-ul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 14:34

Rusia pierde timpul în situaţia cu Transnistria şi toate acestea se pot sfârşi foarte trist, consideră analistul politic Alexandr Angheli.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 10:05

Atunci când o formațiune politică face greșeli și insistă pe acestea până în pânzele albe, acestea sunt simptome îngrijorătoare și înseamnă o boală politică incurabilă care duce, inevitabil, la o moarte politică. Despre aceasta spune jurnalistul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 09:55

Horoscopul zilei de 22 mai 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 22 mai 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 22 mai 2019 spune...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 21:59

După concedierea redacției politice a ziarului Kommersant, deținute de oligarhul rus Alișer Usmanov, articolele politice sunt scrise de Vladimir Soloviov. Ultimul dintre acestea vizează învestirea oficială a noului președinte al Ucrainei Vladimir Zelenski și a provocat reacții...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:13

Așa-zisa ședință specială a Parlamentului, convocată astăzi de deputații blocului politic ACUM este un spectacol de prost gust, montat de Andrei Năstase și Maia Sandu. Este reacția deputatului PSRM Grigore Novac, publicată pe Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:12

Orice funcționar trebuie să fie verificat pentru confirmarea legalității veniturilor și provenienței proprietăților. Iar dacă nu va putea să justifice legalitatea lor – să dea socoteală în fața legii. Astfel a comentat liderul PAS, Maia Sandu, demersul democratului Sergiu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:08

 În cadrul primei conferințe de FinTech din Moldova, care a avut loc pe 17 mai 2019 la Chișinău, a fost lansată oficial opțiunea de investiții pe Fagura.com, o platformă inovatoare care permite oamenilor să se împrumute sau să investească bani fără ajutorul băncilor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 16:10

Bloggerul Corneliu Gandrabur speră că autoritățile germane, dar și Fiscul din Moldova vor furniza informații privind veniturile reale ale liderului PPDA Andrei Năstase, dar și impozitele plătite de acesta și colegii săi din blocul politic ACUM. O interpelare în acest sens a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 15:20

Lucrările de renovare a Arenei Chișinău sunt în toi. Astăzi, fostul președinte al Parlamentului și vicepreședintele PDM, Andrian Candu a mers la fața locului pentru a vedea la ce stare sunt lucrările.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 14:25

Aproape 12 miliarde de ruble, echivalentul a 186 milioane de dolari SUA, au fost găsite în casele angajaţilor Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia, care au fost reţinuţi pentru corupţie. Este vorba despre Kiril Cerkalin, care activa în cadrul departamentului pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 13:15

Partidul Democrat a adoptat o poziție rațională și înțeleaptă în ultima perioadă, în comparație cu celelalte partide parlamentare. Este opinia politologului Zurab Todua, exprimată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC 21.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:42

O echipă de cercetători a reuşit să rescrie codul genetic al unui organism de la zero. Primele organisme create prin această metodă sunt câteva bacterii de E. coli.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:41

Sfinţii Constantin şi Elena, tradiţii şi superstiţii. Ce nu e bine să faceţi în această zi

Sfinţii Constantin şi Elena, tradiţii şi superstiţii. Ce nu e bine să faceţi în această zi

Sfinții împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți luni, 21 mai, de către creștini. De numele acestor sfinţi, primii împăraţi creştini,sunt legate multe tradiţii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:38

Între așa-zișii jurnaliști sau experți din presa occidentală, care sunt plătiți de Fundația Soros pentru a denigra PDM și pe liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, figurează personaje care l-au servit cu dedicație pe fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:17

Partidul Politic “ȘOR” a finisat lucrările de iluminare stradală a satului Cișmea, raionul Orhei, una din cele 104 localități unde formațiunea a câștigat alegerile parlamentare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:14

Partidul Socialiștilor a respins invitația PAS-DA la ședința Parlamentului, preconizată pentru zilele de 21 și 22 mai. În opinia socialiștilor, propunerea blocului ACUM esteb populistă și nu merită să fie luată în considerare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 11:26

Cel de-al 73-lea episod - care a fost totodată ultimul - al serialului "Game of Thrones", difuzat duminică seară în Statele Unite, a doborât recordul de audienţă al postului HBO, care a difuzat această producţie începând din 2011, după ce 19,3 milioane de telespectatori americani au...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)